Mancaruri pentru bebelusi (9 luni)

•  
    • 11 mesaje
    27 Feb 2004, 15:00
    0 0
    Am un bebe de aproape 9 luni si ma intereseaza mancaruri gustoase si sanatoase pentru el. Aveti vreo idee?
  •  
    • 145 mesaje
    6 Mar 2004, 11:41
    0 0
    La noua luni BB ar tebui sa manince extrem de diversificat.Poate minca aproximativ ca orice adult numai ca mincarea trebuie sa fie in varianta dietetica(fara condimente,prajeli, grasimi,etc.), naturala(fara consevanti,E-uri,etc.) si proaspata.
    Presupun ca trebuie respectate proportii de bun simt!Adica nu exageram cu fructe in detrimentul legumelor,lactatelor,out,carnita fiarta,etc.
    Daca doresti realmente retete din experienta mamicilor care vegheaza la sanatatea puilor intra pe mami.ro si pe copilul meu.ro la sectiunea forum.
    In rest continua sa-l maninci din priviri si sa-l pupicesti toata ziua ,ca el creste vazind cu ochii intr-un climat de mare tandrete.
  •  
    • 51 mesaje
    22 Mar 2004, 15:26
    0 0
    puiul meu are 10 luni si am probleme cu papa pentru ca inca o vrea doar mixata. apoi nu primeste nici un fel de lapte praf asa ca nu mai stiu ce sa inventez. dimineata: danonino cu biscuiti si banana, la pranz papa piure facut din cartof, morcov, radacini albe, ardei, rosii, ceapa, orez, carne de pui sau vita, patrunjel verde, ulei de masline,o lta de smantana. seara, iar panarama cu iaurtul, banana si biscuitii. dupa cum vezi, am si eu nevoie de sfaturi. copilul meu nu vrea branza, nu vrea mar....
    succes!
  •  
    • 1118 mesaje
    23 Mar 2004, 01:13
    0 0
    Bune fetelor,
    fetita mea are deja 4 ani si nu imi mai aduc aminte exact ce-i dadeam la varsta aceea,stiu ca faceam supa de carne zi de zi, de preferat gaina (nu pui) si vita. Ii pasam si legume si carnea (cu mixerul) si manca tare bine. Apoi galbenus (albusul dupa 1 an) parca 1 pe sapt. Apoi erau cerealele alea speciale pt copii Nestle sunt fel si fel de arome unele se amesteca cu lapte altele doar cu apa. Asta-i dadeam de multe ori dimineata. Stiu ca la inceput eram asa speriata de E-uri ca faceam pana si biscuitii acasa. Eu am avut lapte 5 luni si apoi am incercat toate marcile (inclusiv lapte praf romanesc - mare tampenie din partea mea) pana la ...parca tot de la Nestle era. Eventual orez cu lapte sau o budincuta din orez cu lapte (pui galbenusul acolo si bagi la cuptor). Gris cu lapte sau budincuta la fel ca mai sus. Sper ca v-am dat macar o idee. Pusi.
  •  
    • 1118 mesaje
    23 Mar 2004, 01:17
    0 0
    A! De ex. musaca de cartofi. Faci un piure si pui carnea tocata, fiarta de preferinta, adica o ametesti in apa nu in ulei. De ceapa nu mai stiu dar cred ca poti ameti si-o ceapa acolo. Stiu ca am citit undeva si sunt perfect de acord ca mancarea trebuie sa aiba ceva gust altfel lor mititei de ce le-ar placea. Taitei cu lapte, budinca cu branza de vaci si taitei sau ceva paste mai micute.