spaghetti alla carbonara

•  
    • 122 mesaje
    29 Nov 2007, 18:54
    0 0
    imi plac tare mult pastele astea

ma ajutati si pe mine cu o reteta, pe cit posibil incercata de voi?

pupici la voi
  •  
    • 827 mesaje
    30 Nov 2007, 10:23
    0 0
    calesti bacon in ulei de masline pana devine crocant. separat, intr-un castronel, amesteci un ou cu smantana si cu parmezan fara sa-l pui pe foc. adaugi baconul si sosul de smantana peste spaghetele fierte in prealabil, pui tigaia pe foc si amesteci bine 3-5 minute. peste se mai poate pune parmezan. simplu si gustos!
  •  
    • 50 mesaje
    30 Nov 2007, 10:41
    0 0
    dar nu ti se fac ouale jumari? eu reteta asta o stiu la fel ca tine (eventual poti sa nu pui ulei in tigaia cu bacon), insa torni sosul crud peste spaghetele fierbinti si amesteci repede. la limita tii 30 de secunde pe foc, dar nu mai mult ca faci omleta.
  •  
    • 1 mesaje
    30 Nov 2007, 10:55
    0 0
    Se pun 2-3 oua in alt recipient amestecate cu parmezan si dupa se adauga pastele cu baconul. Deci peste ouale crude. Pastele fiind fierbinti luate de pe foc. La o portie pt o persoana se calculeaza 80 de grame de pasta. sper sa iti fie de folos! Daca mai ai intrebari despre bucataria italiana astept, iti voi raspunde cu placere.
  •  
    • 827 mesaje
    30 Nov 2007, 11:43
    0 0
    le pun pe foc mic mic. mie asa imi place, sa nu fie oul crud. acum depinde de gusturi.
  •  
    • 122 mesaje
    30 Nov 2007, 20:12
    0 0
    ouale se pun cu tot cu albus? ca am gasit variante pe net unde se spunea ca treb doar galbenul...

mada, sint interesata de bucataria italiana.as zice ca o ador

mi-ar face placere sa imi dai si alte retete. sau trimite-mi mesaj privat cu o adresa de email unde te pot contacta.

pupici si merci frumos
  •  
    • 17 mesaje
    2 Dec 2007, 19:18
    0 0
    eu o fac asfel: pun o bucatica de unt in tigaie, cat sa unga fundul tigaii, apoi adaug baconul si-l las sa se caleasca usor, inainte pun apa pentru paste (spagheti), incep cand am pus pastele la fiert, separat zbat un ou pe portie cu putin parmezan, cat timp se fierb pastele se caleste si baconul, se scot pastele din apa si le pui peste bacon mesteci si lasi sa se patrunda pastele, iei de pe foc si rastorni oul batut deasupra si amesteci bine. Sfatul meu este sa fierbi pastele cat scrie pe pachet. Pofta buna.
  •  
    • 72 mesaje
    5 Aug 2008, 14:50
    0 0
    eu am o reteta de la un italian.am incercat-o si acum ai mei vor in fiecare zi dak se poate.un piept de pui mare dezosat se taie in cubulete mici si se caleste in ulei.separat se calesc 7-8 cepe mari taiate solzisori,uleiul trebuie sa acopere ceapa,apa nu se foloseste deloc.cand ceapa devine un pic aurie se pun peste ea 3 ardei grasi taiati feliute mici si subtiri si 1 cutie de ciuperci taiate marunt,mici.cand sunt aproape gata se pune pieptul,sare,piper si bulion.dak e nevoie se mai adauga ulei.intra foarte mult,dar nu te speria nu sunt gretoase.se fierbe un pachet de spaghete.intr=un vas se aseaza un strat de spaghete un start de sos,pana cand se termina apoi se amesteca cu furculita .sosul sa-l pui cu o spumiera ca sa nu iei tot uleuil,dar se pune si el ,cat vrei.sper sa-ti placa sunt delicioase.
  •  
    • 2439 mesaje
    10 Aug 2008, 11:06
    0 0
    Offf, mie mi-a iesit o data omleta in spaghetti

Cum sa fac sa fie omogenizat bine oul in spaghetti? :o
  •  
    • 199 mesaje
    12 Aug 2008, 16:33
    0 0
    Cate capete atatea idei...nu asa se spune???? Sotul meu e expert in asa ceva asa ca vreau sa va spun si reteta lui pt ca e absolut senzationala!! Fierbeti spaghetele in apa cu o lingura de margarina ca sa nu se prinda...dapua ce sunt fierte adaugati branza... de preferabil telemea sarata cu inca putina margarina si le amestecati cat sunt fierbinti... Separat se caleste un pic kaiserul, efectiv intr-o tigaie, fara ulei sau margarina si se pune peste spaghete. Va asigur ca nici la resturant n-ati mancat ceva mai bun!