Aripioare KFC

•  
    • 693 mesaje
    28 Nov 2007, 23:38
    0 0
    Evelor,

Aveti idee cum se fac aripioarele de la KFC? Vreau sa incerc zilele astea, dar ma gandesc ca voi stiti mai bine cum se fac...Vreun secret, ceva...

Recunosc ca nu stiu prin ce le "dau" oamenii astia de la KFC..Prin pesmet si ou, cumva?!Of...sper sa stiti...Prt meu a zis ca nu o sa reusesc niciodata sa le fac ca pe cele de la KFC...Iar eu m-am dat maree si taree ca pot!Help!
    Vreau sa-i dau peste nasuc!
  •  
    • 827 mesaje
    29 Nov 2007, 08:56
    0 0
    incearca cu fulgi de porumb zdrobiti. ca la kfc nu-ti vor iesi niciodata, dar cu siguranta vor fi crocante.
  •  
    • 693 mesaje
    29 Nov 2007, 09:59
    0 0
    Din pacate si eu cred ca nu imi vor iesi ca cele de la KFC...dar totusi voi incerca.
    Dar in general, voi cum faceti aripioarele pane acasa?Cred ca nu se indepateaza mult de reteta clsica..Numai ca mai pun ei niste condimente ceva...

Tot de ani d zile ma chinui sa fac cartofi buni ca la McDonald'sSi nu-mi ies niciodata..Cica exista un anumit ulei care le da mirosul ala irezistibil!
    Un bucatar imi zicea ca se foloseste un ulei de porumb, pe care il gasesti prin Metro, dar la cantitati ff mari...gen:un butoiasSi ca are calitatea ca poti praji de muulte ori in acelasi ulei, si de-aia il folosesc astia de la MC..

Aveti idee si despre cartofi?
  •  
    • 827 mesaje
    29 Nov 2007, 14:55
    0 0
    incearca sa marinezi aripioarele intr-un amestec de sos soia, putin mustar, o lingurita de miere, susan, piper si ardei iute. si apoi da-le prin ou si fulgi de porumb zdrobiti si prajeste-le in ulei incins.

cred ca la mc donald's prajesc cartofii in ceva margarina lichida, mie asa mi se pare ca miroase. o fi avand ei ceva preparat special, dar clar mirosul e de margarina. mie nu-mi place mirosul de la mc si nici nu prea mananc acolo, poate o data pe an. in schimb preferatele mele sunt crispy stripes la kfc.

am inteles ca uleiul de palmier e foarte bun pentru prajit.
  •  
    • 24 mesaje
    29 Nov 2007, 15:12
    0 0
    Bine ziceti.Intradevar crispy strips cele mai bune.Si oricum orice am incerca noi ca niste gospodine indemanatice acasa nu o sa ne iasa sosul glen de la ei si aromele care te imbata de indata ce deschizi usa la kfc si stomacul iti forfote de pofta.Va spun sincer pana acum ceva timp nu am mancat de la kfc caci credeam ca este picant, dar in momentul in care am mancat prima oara a fost o explozie de simturi si gusturi in gura mea a fost delicios.Am mai incercat si la cei de vis-a-vis de marriott dar nu le iese la fel.Iar cat despre cartofii prajiti de la mc am sa va zic ceva poate credeti ca e o prostie dar sunt deliciosi ia incercatii cu inghetata de la ei.
  •  
    • 4418 mesaje
    30 Nov 2007, 14:38
    0 0
    in zona roriseriei alaie ad ela Mariot stau eu si fac papa buna baitii aia, pacat ca luneci cind intri inauntru pe linoleumul aela verzuliu.

De al kfc sunt bune si sanwichiurile acele acu brinza picante si cu piept d epui. Aporpo ne dau astia de la kfc oaresce baniu pentru reclama?
  •  
    • 396 mesaje
    1 Dec 2007, 15:11
    1 0
    cartofii de la mcdonalds sunt prajiti in ulei de rapita de aia au acel gust super bun.nu imi mai amintesc daca acel ulei contine si porumb dar oricum de rapita sunt sigura
  •  
    • 2817 mesaje
    2 Dec 2007, 21:49
    0 0
    cartofii aia se prajesc in 50% ulei si 50% seu de oaie; ca sa iasa si mai apropiati de aia originali, foloseste cartofi special de prajit,gata taiati si congelati
  •  
    • 396 mesaje
    4 Dec 2007, 18:51
    0 0
    july pot sa te contrazic in ceea ce priveste uleiul folosit la cartofii la mcdonalds pt k acum o saptamana am fost in vizita la ei si ni s-a prezentat intreg restaurantul si toate alimentele folosite precum si de unde sunt furnizate.iar managerul chiar a pus accentul pe acel ulei de rapita pe care il folosesc pt a praji cartofii.ca avantaje a mentionat faptul k poate fi utilizat la mai multe prajiri
  •  
    • 166 mesaje
    4 Dec 2007, 18:59
    0 0
    Din cate stiu eu cartofii de la Mc nu sunt de fapt cartofi, sunt facuti din lapte , lecitina si soia de aceea oricat ne-am chinui acasa sa-i facem , nu ne vor iesi niciodata asa de buni k la Mc
  •  
    • 1135 mesaje
    4 Dec 2007, 21:10
    0 0
    Scuzati ca va intrerup, dar sunt socata ca voua chiar va place mancarea de la Mc', KFC etc. si mai si incercati sa gatiti ca ei. Scuze inca o data, sunt offtopic rau, dar zau ca nu-mi revin!
  •  
    • 251 mesaje
    5 Dec 2007, 10:35
    0 0
    Anatea, subscriu la parerea ta. Mie mi se intoarce stomacul pe dos cand trec pe langa Mc, ca mi se pare un miros scarbos de-a dreptul. Dar se pare ca sunt atatia amatori de Mc, incat ma intreb daca nu e ceva in neregula cu mine.
  •  
    • 1039 mesaje
    5 Dec 2007, 13:49
    0 0
    Este o "moda" sa condamni McD si KFC...

Eu chiar sunt interesat de modul sanatos de a trai si de a manca, dar imi place foarte mult atat la McD cat si la KFC. Sigur, nu exagerez... nu merg zilnic. Dar prefer mancarea la McD si KFC restaurantelor si cu atat mai mult altor fastfood-uri de origine mai mult sau mai putin araba. Stiti de ce? Pt ca la McD si la KFC stiu ca se respecta STRICT conditiile de igiena! Stiu ca uleiul se inlocuieste atunci cand trebuie (si nu se completeaza, ca in alte parti), toate ingredientele sunt proaspete si de calitate. In plus, gustul este foarte foarte bun. Dar, repet, nu mananc in fiecare zi la McD sau KFC.

Cartofii prajiti mie imi ies identic ca la McD daca se face astfel:

1. Trebuie folositi numai cartofi la punga, din aceia congelati! Daca folositi cartofi din piata, no chance sa iasa acelasi gust ca la McD. Atentie! Cartofii congelati se cumpara ultimii din supermarket, nu cum fac cate unii care iau pungile cu cartofi (sau alte produse refrigerate cum ar fi lapte, carne, peste etc) si ii plimba ore intregi cu caruciorul prin magazin!

2. E deosebit de important ca uleiul sa fie incins si mult (cantitativ)!!! Daca puneti cartofii in ulei care nu e incins, se vor imbiba de ulei iar la urma se vor usca. La fel, daca uleiul nu este suficient de mult, in momentul cand se pun cartofii, temperatura sa va scade brusc si iar se imbiba de ulei.
    Deci puneti ulei suficient si aveti grija sa fie bine incins (180 grdC) cand puneti cartofii. Atentie: nu incingeti uleiul pana fumega, devine toxic!
    Folosind ulei incins bine si suficient de mult, cartofii vor capata o crusta exterioara dar vor ramane moi la interior si deosebit de gustosi.

3. Eu folosesc ulei de porumb presat la rece si nerafinat. Este ceva mai scump (insa de cand pretul uleiului obisnuit s-a dublat, diferenta de pret nu mai e deloc mare) dar este mult mai sanatos. Se poate folosi si ulei obisnuit (nu e o mare diferenta de gust), dar pt prajit eu il prefer pe acesta de porumb (sau cel de palmier). La salate si la peste folosesc numai ulei de masline.

4. Cartofii se scot din uleiul INCINS, cu o paleta tip sita cu ochiuri mari, pentru ca uleiul sa se scurga bine! Mama mea oprea focul cu putin timp inainte sa se termine de facut cartofii dar cand ii scotea, erau cam tari si plini de ulei. Eu ii scot din uleiul incins, ii scurg bine bine si imediat ii presar cu sare. Suficienta! Nu e prea sanatoasa dar va spun ca daca nu sunt destul de sarati, nu sunt gustosi!

Procedand asa, mi-am castigat renumele in familie ca fac cei mai buni cartofi prajiti!
  •  
    • 5304 mesaje
    5 Dec 2007, 15:50
    0 0
    Nici eu nu mananc toata ziua la KFC, dar din an in pasti mai gust cate o portie de "hot wings". Mneam mneam.
  •  
    • 693 mesaje
    5 Dec 2007, 18:07
    0 0
    Eh...Asta e!Suntem niste inapoiati si ne satisface mancarea de la Mc si de la KFC...Fiecare cu piticii lui!Eu tin mereu cure si diete...dar asta nu inseamna ca nu salivez de fiecare data cand trec pe langa fast food-urile astea..

Oricum, am mai auzit muulte persoane pe care le oripileaza mirosul ala de la cartofii Mc..Iar eu il ador pur si simplu!

Marinarule, si eu am folosit ulei de porumb...dar nu mi-au iesit deloc ca "originalii"...Dar cred ca problema e ca nu am cumparat dinaia congelati!Asa ca...asta e urmatorul pas!
    Dc nu ies nici asa, atunci o sa cumpar si ulei de rapita...Poate asta e ingredientul magic!
  •  
    • 8237 mesaje
    5 Dec 2007, 18:10
    0 0
    KFC miroase a america
  •  
    • 5148 mesaje
    6 Dec 2007, 09:48
    0 0
    mmm...nu cred c-as refuza vreodata o portie de cripsy strips de la KFC. imi plac prea mult fasiile acelea de piept de pui picant, ca sa ma mai gandesc daca prepararea lor este ...hmmm sanatoasa sau daca ingrasa sau mai stiu eu ce...

insa de la Mc nu ma mai tenteaza nimic dupa ce mi-a povestit o colega de fac., care-a lucrat la un Mc, cum arata carnea unui hamburger decongelat. bleah!
  •  
    • 237 mesaje
    6 Dec 2007, 11:16
    0 0
    buna. nu va luati ulei de palmier ca va dati cu el de cap. are o prietena de a mea si se lauda cu el, ca e bun ca nu se arde repede.asta asa e , e mult mai sanatos. m-am nimerit la ea cand facea niste cartofi pai, am gustat si eu ca sa nu mor proasta, aveau un gust rau tare nu stiu cum sa va explic. in bidon se face ca untura si tre sa il tii in apa calda sa se topeasca ca nu ai cum sa bagi o lingura ceva ca e gura bidonului mica.
    nu imi trebuie sa cumpar niciodata.
  •  
    • 128 mesaje
    8 Ian 2008, 20:03
    0 0
    va recomand sa downloadati un film care se numeste "Super Size Me" si e despre mancarea de la mac si efectul ei asupra organismului. Si mie imi place mancarea de la KFC si Mc si mor de pofta cand trec prin fata ca doar oameni suntem, dar trebuie sa fii constient de consecintele pe termen lung. Cred ca daca mananci la ei o data la o saptamana, doua e ok dar am observat ca sunt parinti care le dau copiilor bani sa isi cumpere in pauza de la Mc. Mare greseala...De ce trebuie sa luam ce e mai rau de la occidentali??
  •  
    • 86 mesaje
    8 Ian 2008, 21:28
    0 0
    In urma cu cativa ani, cumnatul meu, a mancat de la Mc, un Fisch Mac si a fost internat la spitalul Colentina o saptamana.Fara nici o gluma, a facut o intoxicatie de incepuse sa se sufoce(era sa moara)deoarece pe langa eruptiile care le avea pe corp, ii iesisera si pe interiorul organismului si din cauza lor ii bloca respiratie.
    Asta este Mc-ul si probabil altele de genul asta.De aceea, in cazul in care ies in oras, prefer o friptura la gratar cu garnitura si gata.
    Asa ca, nu tot ce este gustos este so sanatos.