ce bunatati mai faceti?
-
0 0dati-mi si mie cateva idei despre ce as mai putea gati,pt k nu mai stiu ce sa mai fac.voi ce bunatati mai coaceti ?
-
eu am gatit aseara bucattini amatriciana, au fost excelenti si se fac foarte usor.
reteta o am de la cineva care sta in italia:
1. sos: 500 ml de suc de rosii cirio (este la cutie de carton), cam 250-300g bacon, o ceapa rosie, un pic de otet balsamic, o jumatate de pahar de vin rosu, peperoncino (eu am din italia, dar in locul lui se poate pune chilli iute sau clasicul ardei iute
Se pun la prajit ceapa tocata marunt si baconul pana cand ceapa se topeste si baconul este usor rumenit. Se adauga vinul si sosul de rosii in acelasi timp, ardeiul iute, un strop mic de otet balsamic si se potriveste de sare
2. reteta asta chiar merge cel mai bine cu bucattini,le gasiti barilla. intr-o cantitate mare de apa (5-6l) care fierbe se pune o lingura rasa de sare si, dupa ce se dizolva, cam trei sferturi de pachet de bucattini. tip: eu le rup in jumate inainte sa le pun la fiert, in felul asta pastele lungi se mananca mult mai usor
3. cand pastele sunt fierte (musai respectati timpul de fierbere de pe pachet), turnati-le peste sos si mai tineti-le pe foc 2 minute -
Tortilla
-fierbi cartofi in coaja (un cartof mare pentru 3-4 oua)
-calesti putina ceapa, si peste ea, pui in tigaie carotful curatat si pasat...nu f marunt
-le iei de pe foc si le pui amestecul peste ouale batute
si dupa aia pui totul in tigaie si pe foc.
Lasi sa se faca pe o parte, si dupa aia incerci cu un capac, sau cu o farfurie, sa intorci turta pe partea cealalta ..fara s-o imprastii
Va dorim pofta buna
P.S. pentru un colesterol mai ridicat, poti sa tai cartofii feliute rotunde, ii prajesti in loc sa-i fierbi
-
cred ca-s ontopic:
Am si io o intrebare: cum se prepara tochitura?
io stiu asa: se calesc separat carnatii, ficatul, si carnea, dupa care se pun la foc mic cu putin sos din sos de rosii, uleiul de la prajit in care s-a calit putina ceapa, usturoi si putin cimbru.
Numai ca, in moldova fiind asta vara un pic, am mancat o chestie..numita de ei tochitura: practic erau niste bucatele de carnat prajit...si niste bucati de carne care galgaiau in grasime, in uleiul ala.
sunt confuza
-
mi-am pus bonetica si sortuletul si vin sa uti explicitez Froggy dear cum sta treaba.
Deci tochitura moldoveneasca se face din oua ochiuri, brinza de oaie sarata si ceva jumari mici care sa contina si ceva grasime si carne si s emaninca cu mamaliguta. Peste oua se pune un strop de piper.Ulei nu se pune in compozitie pentru ca sunt jumarile destul de grasute. Cam asta ar fi asa ca va uram pofta buna -
Tochitura pe care am mancat-o eu [(tot in Moldova
) (probabil depinde de restaurant)], se compune din: carne de porc (cred), ficat (nu de pui, e tot ce pot spune), carnati, branza telemea, un ou ochi si mamaliga.
si a fost super
Si total - total in subiect: rulada de cascaval, ardei umpluti, supa crema de legume. -
nu-s moldoveanca, da aveam impresia ca tochitura e un fel de tocanita...io asa prestam.
Nu ca m-as razgandi, da mie nu-mi place ce-a zic cristian acolo.
Si ma fac ca n-am aflat acum..si asa o prestez in continuare....deci e asa..rasfirata si separata, cum imi dadeau ei?
Da, in seara asta, ontopic: sufleu de broccoli si conopida.
Adica zbat oole pun smantana si creme fraiche...broccoli si conopida in tava, peste oo pun sare ,piper, marar, pe rastorn in tava peste ce-am mentionat...si ce-o iesi, aia oi manca
Va dorim pofta buna!
Ma gandesc la o lasagne cu ton in uichend... cam atat ca gandesc o data pe saptamana. -
io lasagne cu ton n-am halit, dar banuiesc ca daca in reteta mea inlocuiesc carnea de vita cu ton, tot ceva comestibil iese. nu?
io am facut mai adineauri o ciorbita de pui (asa, sa fie, ca cine maninca nu stiu)
si ca froghi a pomenit de conopida, o sa fac o salata de conopida (sper sa gasesc si busuioc proaspat). -
Io mi-s moldoveanca, si tochitura o fac astfel: carnati (afumati), carne de porc, ficatei (mie-mi plac numa' cei de pui) toate prajite, alaturi de acestea oua ochiuri, mamaliguta si branza de burduf. Pofta mare!
Froggy, da' tochitura dobrogeana cum e? Nu am mancat niciodata...poate ceea ce faci tu (cu sos de rosii si restu...) e cea dobrogeana....sau? -
am si io o dilema, la radauteana astepti sa se raceasca supa inainte sa pui oole cu smantana? ca in ce retete am gasit se toarna in zeama fierbinte, da'nu precipita oole? adica nu se coaguleaza?
on topic: incerc sa fac pui cu cartofi si mirodenii intr-un vas roman (tava aia cu capac, din lut ars) dar miroase oribil vasul incins... e prima data cand il folosesc, si sper sa fie si ultima data cand simt mirosul asta, ca de nu vasul imi va servi pe viitor drept ghiveci de flori...