spaghetti
-
0 0Evelor, va rog, impartasiti-mi o reteta de spaghetti buuna!
Sau macar pe cea clasica...M-ar interesa cum faceti sosul, dc are ceva deosebit...Ce tip de carne preferati..Dc folositi vreun "dressing" special...Ce va place sa beti la spaghete!
Sunt sigura ca voi stiti!
O sa caut si pe Net, dar cred ca e mai bine sa aud experientele voastre..
Astept ideile voastre!Mercic anticipat! -
Hm..Puteti fi mai explicite in privinta sosului(fie alb, fie rosu).Vreau sa-l fac io...ca luat din cutie...
Adica sa-l fierb oleaca macar
cu neste condimente...Dar ce condimente?!
Scuze, stiu ca par cam toanta si neinitiata in arta culinara
(chiar asa sunt..), dar ideea e ca eu nu mananc spaghetti niciodata..Si de-aia habar nu am cum ar tb sa fie!..Dar iubitul meu vrea..I s-a facut o pofta nebuna...Si vreau sa ii preg o cina memorabila!
-
tips-uri pentru un sos gustos: sos de soia si morcov. iti dau retetele mele:
sos bolognese: calesti o ceapa mare si un morcov dat pe razatoare (daca iti place, poti adauga si 1-2 catei de ustoroi tocati marunt), pui carnita tocata (vita, porc, pui sau amestec), sos de soia, piper si lasi sa se caleasca putin. adaugi putina apa si lasi sa fiarba. eu folosesc sosurile dolmio, la borcan, mi se pare cele mai aromate. cand carnita este gata adaugi sosul din borcan, oregano si lasi sa mai fiarba 5-7 minute.
sos carbonara: se caleste o ceapa, carnita de pui, sos de soia, pier alb, putina apa si se lasa sa fiarba. separat se amesteca o lingurita de faina cu smantana si parmezan ras si de adauga peste amestecul din tigaie. se mai lasa cateva minute sa dea in clocot. se adauga patrunjel tocat si parmezan la sfarsit.
la ambele retete poti pune si ciuperci. pofta buna! -
eu fac pastele cu piept de pui...mi se par ca ies cel mai bine asa...
deci...calesc un picut de ceapa si pun apoi un piept de pui taiat cubulete si las sa fierba un picut...apoi pun un plic de "spaghete milanese-de la maghi" si procedez exact cum scrie pe plic...la urma pun un pic de patrunjel verde...
hamm...mi-ai facut pofta....
-
Fetelor, am facut in seara asta masa copioasa pe care mi-am propus-o si iubitului meu i-a placut la nebunie!
M-am inspirat si de pe la voi si din ceea ce mai stiam si eu si spaghetele au iesit delicioase...
Am calit putina ceapa, sare, apoi am adaugat putin kaiser taiat in feliute subtiri si cubulete de carne de porc(ca deh...asta e leguma barbatilor
, un ardei capia taiat marunt, un ardei iute taiat marunt, condimente..Le-am calit bine si apoi am adaugat sos de rosii, un vf de lg de faina sa iasa mai gros..Le-am lasat la inabusit..Spre sfarsit am adaugat usturoi tocat..Si gata!Asta a fost sosul pe care l-am adaugat peste pastele fierte...
Apoi am baut un pahar de vin rosu si...Bine a mai fost!
Dc mai stiti si alte idei de sosuri, eu astept!Nu neaparat pt spaghete, ci si dressinguri in general..
Stiti vreun sos care se face din smantana si mustar?Am mancat unul intr-un restaurant si mi s-a parut delicios.Printre alte ingrediente, am dedus eu ca avea smantana si mustar...Aveti vreo idee?!