descoperiri gastronomice...din greseala
-
0 0salut...Ce mai fac Evele ?Haideti sa va impartasesc un secret...ce face omul cateodata de plictiseala...inventeaza...nu?Pai...am vrut sa fac snitele...si pt ca sunt zodia balanta si ma plictisesc repede am vrut sa le fac altfel...de preferinta as fi vrut sa iasa ca aripioarele crocante si doar putin picante de la KFC...asa ca am facut un amestec de ou cu faina si condimente pentru friptura la gratar....si gandindu-ma ce sa pun in ele ca sa iasa putin crocante....am dat prin dulap de "Soia granule" si am turnat...si am turnat.Acum ma gandam ca daca nu se imbiba cu compozitia de ou cu faina or sa iasa tari si bineinteles necomestibile...dar cand am prajit....a iesit bestial...exact asa cum as fi vrut sa iasa ...nici prea crocante...nici prea moi...nici prea picante...va recomand sa incercati...Nu m-am putut abtine sa nu va spun si voua....Pofta buna Evelor...Care ati mai patin intamplari de genul asta...nu le tineti doar pt voi!

-
descoperire din lene merge sau numai din greseala?

asa, mi-era lene sa fac ciulama de ciuperci dupa reteta clasica, si am inventat una rapida:
am prajit in ulei ciupercile taiate felii cu 3 linguri de faina, la un loc; cand s-a rumenit compozitia am pus apa, (rece), un cub de maggi, si un morcov ras (daca e taiat mai mare nu are timp sa fiarba); se amesteca continuu, si pana e gata nu trebuie sa treaca mai mult de 20 de minute cu totul
mi se pare mai buna ciulamaua asta decat cea clasica; incercati!
ah, am uitat sa va zic de omleta cu ghimbir, waww e chiar super; se pune cam o bucata de 2 cm de ghimbir, dupa ce ati dat-o pe razatoare, in ouale batute