pt dominyque...
-
0 0am facut prajitura cu nuca de cocos pe care ai postat-o aici nu demult...vreau sa stii ca a avut un succes neasteptat...sotului meu i-a placut la nebunie...
asadar,multumesc pt reteta ta si sper ca vom mai avea si altele din partea ta...
-
"Prajitura cu nuca de cocos.
6 albusuri le bati spuma cu 7 linguri de zahar.Cand spuma e tare pui 100 grame nuca de cocos si 2 linguri faina si un mpraf de copt dr oetker.Pui in tava unsa si tapetata si dai la cuptor vreo 20 min.O lasi scoti din tava si o lasi sa se raceasca.
Intr-o cana topesti 5 linguri se zahar.Cand e usor caramelizat adaugi un pahar de apa.Lasi sa fiarba bine pana se topeste zaharul.
Intr-o craticioara inalta freci galbenusurile cu 200 grame zahar si adaugi usor siropul de zahar ars.Pui deasupra unei cratite su apa si fierbi pana se ingroase.Amesteci sa nu se prinda.Lasi sa se raceasca.
Freci un pachet de unt(de grasime 80) sau margarina(rama sau unirea la cub) si incorporezi crema de oua.
Pui peste blat,nivelezi si presari nuca de cocos.
Dai la frigider vreo 2 ore si apoi o tai" -
Am facut aseara praji, in loc de cocos am folosit nuci date prin masina de "tocat" si la blat am adaugat si o lingura de cacao
A iesit foooarte buna, al meu a mancat de era sa lesine
Doar o mica problema: crema din galbenusul de oua, cu siropul de zahar, cand am pus-o la fiert in apa, nu s-a legat deloc... adica nu s-a ingrosat mai deloc. Era aproape lichida. Atunci am mutat-o direct pe aragaz, la foc foarte-foarte mic, dar.... s-a taiat!!
Cam cat trebuie sa se lege compozitia respectiva, ce consistenta? -
Distress ,crema de galbenus+zahar se face numai pe abur (niciodata pe foc direct;ouale se fac omleta!)se se freaca pana devine spumoasa si aproape isi dubleaza volumul.
Zaharul+apa se fierb pana se leaga(atunci cand torni cu lingura curge**fir**,neantrerupt)
Deci astea amandoua trebuie sa aiba consistenta .
Cand le amesteci iarasi torni incet ,in **fir**,siropul de zahar ars.
Spor la treaba !...este fff buna prajitura ! -
Distress trebuie sa ai rabdare ca se face mai incet.Eu fac crema asta in oala de lapte.Normal nu trebuia sa ti se taie.Cand ma grabesc si eu o fac pe foc direct dar mestec intr-una.Poate n-ai pus destul zahar sau ai pus prea multa apa la zaharul ars.
Daca freci galbeusurile cu zaharul si apoi adaugi siropul trebuie sa ai o crema omogena sa nu curga.Asta o pui pe aburi.
Sigur ai pus mai multa apa. -
Dominiq, cred ca m-am lamurit. Nu cred ca a fost prea multa apa, ci nu am lasat siropul s fiarba mai mult. Adica l-am lasat atat cat s-a topit zaharul. In rest, cantitatile le-am respectat

Oricum, si asa taiata a iesit super. Intr-o zi si jumatate s-a terminat... si inchipuie-ti ca am dublat cantitatile