sarmalute de post

•  
    • 540 mesaje
    15 Nov 2007, 16:29
    0 0
    ...pare o idee buna, dar nu stiu unde sa gasesc foi de varza (sau vitza) murate. La piata nu prea ajung, din cauza programului. Erau iarna trecuta la GIMA, acum nu mai gasesc. A vazut cineva pe la vreun supermarket?

Multumesc
  •  
    • 510 mesaje
    15 Nov 2007, 19:55
    0 0
    mama face sarmalutele si cu foaie de varza proaspata...doar ca o opareste cu apa /bors fierbinte...
  •  
    • 169 mesaje
    15 Nov 2007, 23:07
    0 0
    sarmalutele cu varza dulce ce se pot face f bine si se invelesc usor daca varza dulce se baga la congelator si sa inghete citeva zile si in ziua cind se pregatesc sarmalele se scote se pune in apa calduta ,sau pur si simplu se lasa sa se dezghete...se poate fierbe sarmale cu bors daca varza e dulce ,sare de lamiie ,sau pasta de rosii ,sau suc de rosii,sau varza acra tocata ,unde se pun foi de dafin ,cimbru ,marar uscat sau verde si feli de costita afumata in cazul cind se fac cu carne ..deci simplu se fac sarmale cind varza se ingheata
    numai bine
  •  
    • 197 mesaje
    16 Nov 2007, 13:04
    0 0
    eu nu sunt din bucurescti, asa ca nu am de unde sa stiu unde poti gasi .
    dar iti pot da un sfat de care ai putea tine cont pt la anul si care iti va fi de ajutor in gospodarie, la gatit.cand va creste frunza de vita frumos, intr-o duminica dupa amiaza( cred ca esti libera) cauta sa aduni cat mai multe frunze. le stergi cu o carpa si le legi cate 10 . faci suluri pe care le introduci in sticle de nestea- ca au gura mai larga-si apoi le pui bine dopul. le depozitezi in camara iar cand vei avea nevoie vei scoate de acolo pt sarmalute. te sfatuiesc sa folosesti stile de 1/2 l ;cat pentru o mancare.vor fi fragede si gustoase.
  •  
    • 540 mesaje
    16 Nov 2007, 13:29
    0 0
    Multumesc mult, pare o idee excelenta !
  •  
    • 237 mesaje
    17 Nov 2007, 13:42
    0 0
    mama pune la fel frunze de vita in bidoane. poti sa pui si cate una sa o faci sul, depinde cat de mare e gura bidonului ..poti sa pui si in bidoane de coca-cola sau fanta sau orice. si eu te-as sfatui sa le pui in bidoane de 1/2 litri pt ca daca le pui in bidoane mai mari tre sa tai bidonul si prind aer celelalte si trebuiesc aruncate.

acum am si eu o problema.

nu imi ies ardeii umpluti
    prima oara am facut dupa o reteta de pe net si mi-au iesit foarte buni.A doua oara nu mi-au mai iesit buni, imi ies tari.stiu ca din cauza ca pun mult orez. mama imi zice ca ea pune orezul din ochi, dar eu inca nu am ochiul format ca sa imi dau seama cat trebuie sa pun. am intrebat multe persoane , am citit multe retete pe internet dar nicaieri nu am vazut sa scrie: pt cantitatea "x" de carne se pune "Y"cantitate de orez. ardeii umpluti sunt mancarea mea preferata si a prietenului meu.
    ma poate ajuta cineva?
    ps ardeii umpluti nu sunt de post
    merci anticipat pt sfaturi