carnea de porc....o problema
-
0 0Am si eu o problema cu carnea de porc...si anume....orice vreau sa prepar din carne de porc imi iese tare de abia o poti manca, am incercat in mai multe feluri dar fara rezultat.
Nu stiu poate exista un secret si eu nu-l stiu
asa ca astept sfaturi de la voi cele mai cunoscatoare in domeniu
-
Offf topic. Ce mai faci??? De ce nu mai dai pe la cafenea??? Ne-ai abandonat.
.
On topic. Cumperi carne de porc pulpa macra. Iar atunci cand o tai, nu o tai pe lungul fibrei, ci invers. Apoi iei un batator de snitele si le bati bine, bine. Depinde si cat de groase le vrei. Apoi o gatesti cum vrei. Iti spun sigur ca este carnea foarte frageda si moale. Poti sa cumperi si muschiulet, ca si ala este fraged. Pupici.
-
muschiuletul de porc e cel mai fraged.taie-l rondele groase de un deget si apoi apasa cu podul palmei ca sa se mai intinda (in loc de batator de snitele). cand il frigi pe gratar sau in tigaie nu sara pt ca va scoate tot sucul din carne si se va intari . altfel de condimente poti folosi, iar sarea o adaugi cand scoti fripturelele in platou. merge f bine si la cuptor, cu sos.
-
si eu am facut ieri fripturica cu cimbru si a iesit frageda si zemoasa si gustoasa.
ia spune, tu cum o gatesti? poate tie iti scapa ceva si noi ne prindem...
uite cum am facut eu: am luat cotlete, taiate rotund, pork center cuts le zice aici. am sarat un pic, am intins-o putin cu mana, am incins putin ulei de masline intr-o tigaie groasa, am pus friptura si dupa ce-a sfarait am dat focul pe mediu. cateva minute pe-o parte, s-a rumenit, cateva minute pe cealalta parte... am taiat-o sa verific ca nu mai e roz la mijloc... gata! yummy! -
3_07 mersi de sfat......referitor la cum o pregatesc sa sti ca am incercat in o gramada de moduri....si asa ca tine ...si condimentata si unsa cu unt.... si cu vin.... si putin fiarta
dar tot tare a iesit.
O singura data am pus-o intr-un vas cu capac si la cuptor si atunci parca a iesit ceva mai bine. Acum mai am doua variante una e sa inmoi carnea in lapte( asa m-a sfatuit cineva) iar a doua sa incerc sa cumpar carne numai de la macelar si nu de la supermarket.
Iar daca nu imi cumpar un porc si il tin in casa si atunci il hranesc cum vreau eu
-
exista pungi speciale pt. cuptor.
se gasesc peste tot (daca la noi sint, sigur gasesti si acolo unde esti tu) -daca intrebi la raionul de condimente(unele sint si cu condimentele pregatite) sau la cel cu diverse pungi, folii, fetele de acolo stiu despre ce este vorba...(in super-hipermarketuri, dar si in magazimele mai mici)
pui totul in punga, o legi, o intepi in 3-4 locuri cu scobitoarea si o pui la cuptor. (pe ambalaj ai si niste timpi aproximativi cit trebuie tinuta la cuptor)