carnea de porc....o problema

•  
    • 1139 mesaje
    12 Nov 2007, 13:43
    0 0
    Am si eu o problema cu carnea de porc...si anume....orice vreau sa prepar din carne de porc imi iese tare de abia o poti manca, am incercat in mai multe feluri dar fara rezultat.

Nu stiu poate exista un secret si eu nu-l stiu asa ca astept sfaturi de la voi cele mai cunoscatoare in domeniu
  •  
    • 4487 mesaje
    12 Nov 2007, 13:50
    0 0
    Offf topic. Ce mai faci??? De ce nu mai dai pe la cafenea??? Ne-ai abandonat. .
    On topic. Cumperi carne de porc pulpa macra. Iar atunci cand o tai, nu o tai pe lungul fibrei, ci invers. Apoi iei un batator de snitele si le bati bine, bine. Depinde si cat de groase le vrei. Apoi o gatesti cum vrei. Iti spun sigur ca este carnea foarte frageda si moale. Poti sa cumperi si muschiulet, ca si ala este fraged. Pupici.
  •  
    • 197 mesaje
    12 Nov 2007, 14:08
    0 0
    muschiuletul de porc e cel mai fraged.taie-l rondele groase de un deget si apoi apasa cu podul palmei ca sa se mai intinda (in loc de batator de snitele). cand il frigi pe gratar sau in tigaie nu sara pt ca va scoate tot sucul din carne si se va intari . altfel de condimente poti folosi, iar sarea o adaugi cand scoti fripturelele in platou. merge f bine si la cuptor, cu sos.
  •  
    • 197 mesaje
    12 Nov 2007, 14:09
    0 0
    incearca si ceafa de porc. e o bunatate facuta mai ales pe gratarul cu jar.
  •  
    • 1139 mesaje
    12 Nov 2007, 15:40
    0 2
    Fetelor sunteti foarte dulcici multumesc pt sfaturi.

Insa am uitat un aspect stiu ca carnea in RO e frageda dar eu locuiesc in Germania si D-zeu stie ce fac astia cu porci de au asa o carne tare.
    Se poate ca numai eu sa ma confrunt cu problema asta
  •  
    • 4487 mesaje
    12 Nov 2007, 15:44
    0 0
    Aaaaa, de ce nu zici asa??? Da, e posibil ca aia sa-i hraneasca pe porci cu altceva. Cand te duci sa cumperi carne, uita-te la ea si cumpara pe cea care este cat mai rozalie, ca aia este frageda si buna.
  •  
    • 13910 mesaje
    12 Nov 2007, 16:19
    0 2
    daca faci ceva la cuptor, in tava pune toate condimentele, apa multa, acopera cu folie de al, daca apa scade si carnea nu e facuta, mai pui apa...
    (eu asa fac vita, din ani in paste, ca nu-mi place si nici nu stiu sa o fac, dar asa facuta iese moale, comestibila)
  •  
    • 1139 mesaje
    12 Nov 2007, 17:07
    0 0
    Chiar ieri am facut iar niste cotlete si tot asa au iesit

Desi pt mine cea mai buna leguma e porcul am sa renunt ca zau daca imi mai trebuie.
  •  
    • 650 mesaje
    13 Nov 2007, 04:36
    0 0
    si eu am facut ieri fripturica cu cimbru si a iesit frageda si zemoasa si gustoasa.

ia spune, tu cum o gatesti? poate tie iti scapa ceva si noi ne prindem...

uite cum am facut eu: am luat cotlete, taiate rotund, pork center cuts le zice aici. am sarat un pic, am intins-o putin cu mana, am incins putin ulei de masline intr-o tigaie groasa, am pus friptura si dupa ce-a sfarait am dat focul pe mediu. cateva minute pe-o parte, s-a rumenit, cateva minute pe cealalta parte... am taiat-o sa verific ca nu mai e roz la mijloc... gata! yummy!
  •  
    • 1139 mesaje
    13 Nov 2007, 11:01
    1 0
    3_07 mersi de sfat......referitor la cum o pregatesc sa sti ca am incercat in o gramada de moduri....si asa ca tine ...si condimentata si unsa cu unt.... si cu vin.... si putin fiarta dar tot tare a iesit.
    O singura data am pus-o intr-un vas cu capac si la cuptor si atunci parca a iesit ceva mai bine. Acum mai am doua variante una e sa inmoi carnea in lapte( asa m-a sfatuit cineva) iar a doua sa incerc sa cumpar carne numai de la macelar si nu de la supermarket.

Iar daca nu imi cumpar un porc si il tin in casa si atunci il hranesc cum vreau eu
  •  
    • 312 mesaje
    13 Nov 2007, 11:28
    0 0
    Incearca la cuptor cu folie deasupra, foi de dafin si pune de la inceput niscaiva alcool (tarie): tuica, coniac. Astea fragezesc. Tot asa, incearca sa marinezi carnea inainte de preparare si s-o tii 48 de ore in frigider. Pt reteta de marinata, cauta pe net ceva pt vanat!
  •  
    • 197 mesaje
    14 Nov 2007, 18:05
    0 0
    incearca sa marinezi mai intai carnea si apoi sa o prepari. cand faci friptura cu sos adauga putin otet sau zeama de lamaie. aciditatea fragezeste carnea.
  •  
    • 1139 mesaje
    14 Nov 2007, 19:44
    1 0
    inca cateva ideei ...... nu e rau deloc, mersi mult fetelor, cu prima ocazie am sa incerc tot ce nu am mai incercat pana acum......sper ca cu ajutorul vostru sa-i dau de cap
  •  
    • 13910 mesaje
    14 Nov 2007, 21:36
    0 0
    poti pune carnea cu tot ce trebuie (vin, condimente) in punga .... asa sigur iese bine
  •  
    • 1139 mesaje
    14 Nov 2007, 22:33
    0 0
    Ellado draga mea, poti fi te rog mai explicita, in ce fel de punga? Presupun ca in punga de hartie sau?
  •  
    • 13910 mesaje
    14 Nov 2007, 22:45
    1 0
    exista pungi speciale pt. cuptor.
    se gasesc peste tot (daca la noi sint, sigur gasesti si acolo unde esti tu) -daca intrebi la raionul de condimente(unele sint si cu condimentele pregatite) sau la cel cu diverse pungi, folii, fetele de acolo stiu despre ce este vorba...(in super-hipermarketuri, dar si in magazimele mai mici)

pui totul in punga, o legi, o intepi in 3-4 locuri cu scobitoarea si o pui la cuptor. (pe ambalaj ai si niste timpi aproximativi cit trebuie tinuta la cuptor)
  •  
    • 279 mesaje
    14 Nov 2007, 22:46
    0 0
    In punga de cuptor, de gatit
  •  
    • 1139 mesaje
    15 Nov 2007, 10:53
    0 0
    De punga cu pricina stiam si eu din Ro caci foloseam si eu, insa aici nu am vazut asa ceva......poate ca nu am cautat eu bine desi n-as crede, din moment ce nici Delikat nu gasesc (mi-l trimite mama din R atunci nici "punga" nu e de gasit.

Oricum mersi, am sa ma interesez mai bine.
  •  
    • 293 mesaje
    17 Nov 2007, 23:19
    0 0
    buna, delikat gasesti la magazinele turcesti, deasemea varza murata intreaga, sau faina de porumb, fasole alba, branza de oi, si multe altele. Sau si la magazin rusesc.
  •  
    • 13910 mesaje
    17 Nov 2007, 23:28
    0 0
    alinuk, daca iti trimite mama din ro delikat si alte alea, sa puna in pachet si niscai pungi...