Sarmale
-
1 0Voi cum faceti sarmalele??? cat orez puneti la 1 Kg de carne macinata?? Prajiti carnea inainte de a umple frunzele de varza??
Multumesc -
La 1 kg de carne pun cam 200 gr de orez, dar poti pune si un pic mai mult, daca iti place. Carnea nu o prajesc, doar ceapa o innabusesc in putin ulei, fara sa o ard. Dar daca ai probl de digestie, mai bine fara ceapa prajita, o pui cruda, tocata marunt.
Eu fac asa: amestec carnea cu orezul, pun 2 cepe calite, cimbru uscat, piper, sare, condiment tip Vegeta, 2 linguri de boia. Umplu foile de varza curatate de nervurii mari, pe fundul oalei pun varza tocata, apoi sunca afumata sau costita, bacon,foi de dafin, apoi asez sarmalele, deasupra primului strat de sarmale urmeaza iar varza tocata, si afumatura, apoi inca un strat de sarmale si inca unul de varza tocata si afumatura. La sfarsit pun apa fiarta cat sa acopere totul si las la fiert la foc mic cam o ora jumate. Cui ii place, poate pune si bulion pe deasupra, la fiert.
Uf, ce pofta mi-am facut de sarmale! Abia astept Craciunul, e dulce asteptarea asta!
Sunt mai savuroase sarmalele de Craciun.