tigaie teflon buna

•  
    • 891 mesaje
    9 Nov 2007, 12:14
    0 0
    Fetelor,ce tigaie care nu necesita ulei folositi la gatit?
    Am avut TermoSpot de la Tefal,a fost extraordinara la inceput si acum a devenit una normala,in care nu poti insa praji nimik fara ulei
  •  
    • 3036 mesaje
    11 Nov 2007, 19:15
    0 0
    pai... in primul rand, chiar si in vasele teflonate e nevoie sa pui un picut de ulei. tocmai pentru ele exista sprayurile cu ulei - dar nu e musai sa folosesti asa ceva; merge si sa pui cativa stropi de ulei direct din sticla.

uleiul de floarea-soarelui, cel de soia, de masline, margarina si untul se ard si cu timpul strica stratul de teflon.

ideale pentru prajit sunt uleiul de palmier si untul clarifiat, a caror temperatura de ardere (fumegare) este mai ridicata - deci se ard mult mai putin, ba chiar se pot refolosi.

cel mai bine este sa speli tigaia cu teflon imediat dupa ce ai folosit-o, ca sa nu se usuce grasimea pe ea si sa o poti curata cu un burete moale si un detergent de vase lichid, neabraziv.

...si, fireste, cand gatesti in ea sa folosesti numai spatule sau linguri de lemn sau plastic rezistent la temperaturi mari.
  •  
    • 197 mesaje
    12 Nov 2007, 14:23
    0 0
    pai si eu am patit-o cu 2 tigai de la tefal. dar m-am consolat cu gandul ca au si ele un termen de folosinta. nu le poti avea toata viata ... acum am cumparat una cu capac, mai adanca si incerc pe cat posibil sa am mai multa grija de ea.
  •  
    • 1135 mesaje
    13 Nov 2007, 09:41
    0 0
    Asa cum a zis Donna, daca e spalata imediat dupa folosire i se prelungeste mult viata. Oricum, sa gatesti fara pic de ulei e cam dificil.