gatit la abur

•  
    • 129 mesaje
    6 Nov 2007, 19:18
    0 0
    Dragele mele,am cumparat o oala de gatit la abur si,sa nu rideti de mine ,habar nu am sa o folosesc!Apreciez orice sfat!
  •  
    • 282 mesaje
    6 Nov 2007, 19:48
    0 0
    Dezvolta ... de care cum arata mai exact e oala sau gratar dinacela in care se pune apa in tavitza ?
  •  
    • 129 mesaje
    6 Nov 2007, 21:58
    0 0
    Este o oala peste care este alta oala care are in loc de "fund" o sita si apoi vine capacul!Pun apa in cea de jos si legumele sus?Pot prepara si carne?Suna cam infantil,dar nu as vrea sa o dau in bara din prima!
  •  
    • 3036 mesaje
    7 Nov 2007, 10:48
    0 0
    vulpisica, raspunsul la toate intrebarile tale este DA.

poti pune carnea deasupra si legumele in apa, sau pui legumele deasupra si, cand sunt fierte pe jumatate, sa pui si carnea alaturi de ele.

carnea de porc are nevoie de un timp de preparare mai indelungat, insa carnea de pasare si vita se intaresc daca le prepari prea mult.

morcovii si telina fierb mai greu, deci pe ele trebuie sa le pui primele. apoi poti adauga legumele care fierb repede: ceapa, conopida, broccoli, mazare, fasole verde, cartofi etc...

in principiu, carnea e bine sa o prepari in abur si nu in apa, pentru ca sa nu-si piarda gustul. de asemenea, e bine sa sarezi carnea abia la sfarsit, altfel sarea scoate sucurile din ea si o face sa devina uscata, atoasa.
  •  
    • 282 mesaje
    7 Nov 2007, 11:27
    0 0
    Apa o pui in cea de jos apoi pui legume carne ce vrei tu dar verifica din cand in cand ca poate sa scada si tre sa pui alta iar focul potrivit ca se poate arde ce pui chiar daca e abur am patit-o pana nu patesti nu stii ; personal numai asa mamanc carnea de peste si pui
  •  
    • 197 mesaje
    7 Nov 2007, 13:11
    0 0
    parerea mea e ca daca ii spune oala de pregatit la abur asa trebuie sa faci : la abur. pui apa in prima oala pana aproape de sita iar in sita ceea ce doresti sa prepari. fara sa aiba contact cu apa.ca altfel inseamna ca le fierbi, nu?
    dar nu ai si prospect de folosire?ar fi fost util mai ales pt ca ti-ar fi dat indicatii despre timpul de preparare pt fiecare produs. sa ne tii la curent cum te-ai descurcat.
  •  
    • 62 mesaje
    7 Nov 2007, 17:06
    0 0
    donna_mobile si cam cat trebuie sa tii carnea?Io-s cam obsedata cu preparatu carnii ,si la cuptor le las destul de mult ca sa fie bine facute.

Eu am facut doar legume,si asa este cum zice donna,alea fibroase,morcov,patrunjel,pastarnac,morcov se pun primele ca se inmoaie mai greu.Celelate brocolli,conopida se fac mai repede si nu trebuie lasate mult ca se storcesc.La brocoli si conopida incerci cu o furculita si daca intra un pic sunt bune.
  •  
    • 129 mesaje
    7 Nov 2007, 20:29
    0 0
    Va multumesc ptr raspunsuri.Instructiunile sunt sumare si nu lamuresc mare lucru.Banuiam ca e asa insa vroiam sa fiu sigura.Va tin la curent.
  •  
    • 282 mesaje
    8 Nov 2007, 13:06
    0 0
    Nu ai pentru ce ... gatitul la abur e unul sanatos de care ar trebui sa se apuce mai multe gospodine si nu numai .
  •  
    • 1555 mesaje
    9 Nov 2007, 10:13
    0 0
    Ce retete gustoase preparati ? si mama mea gateste la abur de vreun an insa eu nu m'am obisnuit nici acum cu gustul mancarii, parca e de bolnavi ... precizez ca mama stie sa gateasca
    So ...retete concrete? ce legume ies mai gustoase?
  •  
    • 62 mesaje
    9 Nov 2007, 16:34
    0 0
    mie-mi plac conopida si brocolli la abur.Dupa ce se fac le pun sare,piper si ulei de masline si le mananc alaturi de carnita.Sau rad cat sunt fierbinti branza deasupra.

Pana la urma cat tineti voi carnea cand o faceti la abur???
  •  
    • 282 mesaje
    11 Nov 2007, 12:00
    0 0
    pai ...depinde de cat de multa apa pui,de cat de mare este flacara la mine in 40 si un pic de minute e gata .