gatit la abur
-
0 0Dragele mele,am cumparat o oala de gatit la abur si,sa nu rideti de mine ,habar nu am sa o folosesc!Apreciez orice sfat!
-
vulpisica, raspunsul la toate intrebarile tale este DA.

poti pune carnea deasupra si legumele in apa, sau pui legumele deasupra si, cand sunt fierte pe jumatate, sa pui si carnea alaturi de ele.
carnea de porc are nevoie de un timp de preparare mai indelungat, insa carnea de pasare si vita se intaresc daca le prepari prea mult.
morcovii si telina fierb mai greu, deci pe ele trebuie sa le pui primele. apoi poti adauga legumele care fierb repede: ceapa, conopida, broccoli, mazare, fasole verde, cartofi etc...
in principiu, carnea e bine sa o prepari in abur si nu in apa, pentru ca sa nu-si piarda gustul. de asemenea, e bine sa sarezi carnea abia la sfarsit, altfel sarea scoate sucurile din ea si o face sa devina uscata, atoasa. -
parerea mea e ca daca ii spune oala de pregatit la abur asa trebuie sa faci : la abur. pui apa in prima oala pana aproape de sita iar in sita ceea ce doresti sa prepari. fara sa aiba contact cu apa.ca altfel inseamna ca le fierbi, nu?
dar nu ai si prospect de folosire?ar fi fost util mai ales pt ca ti-ar fi dat indicatii despre timpul de preparare pt fiecare produs. sa ne tii la curent cum te-ai descurcat. -
donna_mobile si cam cat trebuie sa tii carnea?Io-s cam obsedata cu preparatu carnii ,si la cuptor le las destul de mult ca sa fie bine facute.
Eu am facut doar legume,si asa este cum zice donna,alea fibroase,morcov,patrunjel,pastarnac,morcov se pun primele ca se inmoaie mai greu.Celelate brocolli,conopida se fac mai repede si nu trebuie lasate mult ca se storcesc.La brocoli si conopida incerci cu o furculita si daca intra un pic sunt bune.