branzuca de vaci

•  
    • 510 mesaje
    27 Oct 2007, 16:50
    0 0
    ce as putea face din braza de vaci?ca am o gramada si mi se strica in frigider...ajutati-ma va rog...
  •  
    • 2370 mesaje
    27 Oct 2007, 18:43
    0 0
    coltunasi
  •  
    • 13910 mesaje
    27 Oct 2007, 18:55
    0 0
    nu stiu ce -nu imi place brinza asta-
    dar, am intrat aici ca m-a uimit diminutivul "brinzuca" - e prima data cind il "aud" asa

a...bunica mea facea gogosi cu brinza asta si cu marar, sau placinta (ca aia cu mere, tot amestecata brinza cu marar), sau clatite
  •  
    • 399 mesaje
    27 Oct 2007, 19:17
    0 0
    Buna....aveam o reteta din care faceam branza topita super buna si mai este o mancare pe care nu o stiu numi decat pe maghiara, gen bilute de branza cu pesmet. Mai stiam si prajitura cu branza ffff buna, daca te intereseaza caut maine reteta , ok??
  •  
    • 62 mesaje
    27 Oct 2007, 19:50
    0 0
    amestecata cu ceapa taiata marunt marunt ,cu marar si sare.E buna tare(mai ales cu paine prajita).
  •  
    • 62 mesaje
    27 Oct 2007, 19:52
    0 0
    sau fa-o placinta gen pasca -de Paste(amestec-o cu oua ,stafide,zahar,arome).
  •  
    • 510 mesaje
    27 Oct 2007, 20:51
    0 0
    cred ca am sa fac un strudel si clatite cu branza si smantana la cuptor...
    va multumesc pt sfaturi...
    totusi,as vrea reteta de bilute cu pesmet...daca se poate...
    multumesc
  •  
    • 55 mesaje
    27 Oct 2007, 21:15
    0 0
    Banuiesc ca Gmoniq se refera la papanasii cu branza;vreau si eu reteta de branza topita,merci.
  •  
    • 399 mesaje
    28 Oct 2007, 08:25
    0 0
    Se framanta bine 1 kg branza de vaci cu 2 lingurite de bicarbonat si se lasa la rece . Topesti un unt sau o margarina. Se pune la foc domol,amestecand tot timpul,pana devine o pasta lucioasa.Se toarna intr-o tava,la racit.

Poti amesteca in continut carnat tocat, marar, ceapa snidli (ceapa aia nemteasca, cred, subtire taiata marunt, pasta de gulyas, pasta de ardei rosu....etc). Dupa preferinte ....ce gust vreti sa aiba branza topita. Pofta buna!
  •  
    • 155 mesaje
    4 Nov 2007, 21:48
    0 0
    care este reteta de coltunasi fetelor? stiu ca ies super
  •  
    • 55 mesaje
    4 Nov 2007, 22:21
    0 0
    Eu am facut numai cu magiun de prune,dar se poate pune orice alt fel de gem.Cam 500 grame faine,un ou si apa cat cuprinde sa-ti iasa aluatul potrivit,va trebui sa-l framanti pe masa.Eu intind o foaie mare,destul de subtire,si pe jumatatea aluatului intins pun cu lingurita gramajoare de magiun la distanta de 7 cm,cu aproximatie,si apoi asez jumatatea goala a aluatului peste partea cu gem.
    Apoi presezi cu mana intre gramajoare pentru a se lipi aluatul ,urmand ca apoi cu un cutit sau cu pinten(daca ai)sa tai patrate.Le pui la fiert in apa clocotind,dai focul la mic si cand se ridica la suprafata sunt gata.Ii strecori.Intr-o cratita pui pe foc putin ulei sau unt in care pui pesmet sa se prajeasca,mesteci mereu.Cand pesmetul si-a schimbat culoarea devenind putin maroniu poti pune coltunasii in cratita.Mesteci usor sa nu se sfarme.Eu pun zahar peste ei in farfurie.
    Stiu ca se fac si cu branza ,dupa cum am scris la inceput,eu nu am incercat.
  •  
    • 155 mesaje
    7 Nov 2007, 20:10
    0 0
    Multumesc...o sa incerc si eu in curand reteta ta