Sufleuri

•  
    • 348 mesaje
    24 Oct 2007, 13:14
    0 0
    Buna, fetelor!
    Aveti retete de sufleuri, mancaruri la cuptor? Asa, mai simplute.
    M-ar interesa si pe mine.
  •  
    • 2439 mesaje
    24 Oct 2007, 14:32
    0 0
    Noahh, nu stiu...uita-te pe net.
  •  
    • 2487 mesaje
    24 Oct 2007, 17:28
    0 0
    Claudina,sufleurile sunt una din cele mai pretentioase lucruri de facut in bucatarie,incearca niste budinci intii ,ceva mai simple cum zici tu.
  •  
    • 488 mesaje
    25 Oct 2007, 18:40
    0 0
    Cartofi frantuzesti
    Fierbi cartofii in coaja apoi ii cureti si ii tai rondele.Ii pui intr-o tava cu peretii inalti tapetata.Deasupra razi telemea si pui oua batute cu smantana.
    Sufleurile sunt f prentioase si e mult de lucru la ele.
    Daca vrei neaparat eu iti spun in principiu cum se fac dar e greu.
  •  
    • 2439 mesaje
    28 Oct 2007, 12:14
    0 0
    Cam cat se fierb cartofii?

Cu ce sa fie tapetata tava???

Merci
  •  
    • 25 mesaje
    28 Oct 2007, 13:33
    0 0
    Sa fie fierti.
  •  
    • 2439 mesaje
    28 Oct 2007, 19:02
    0 0
    Bine, da' cat timp? Si cu ce tapetez tava?
  •  
    • 2487 mesaje
    29 Oct 2007, 18:05
    0 0
    Raluk vad ca chiar esti novice in bucatarie,asa ca dam o mina de ajutor,cartofi sunt fierti cind introduci furculita in ei intra usor pina la mijloc si a tapeta tava inseamna sa o ungi cu ulei sau cu ulei si sa presari faina deasupra pina se formeaza un strat uniform.Eu fierb cartofii in coaja(foarte bine spalati),imi place mai mult gustul lor asa.Si un tips poti amesteca oul,smintina si brinza inpreuna inainte de a pune peste cartofi.
  •  
    • 2439 mesaje
    29 Oct 2007, 19:21
    0 0
    Merci Bim!
    Da, sunt novice, dar ma intereseaza bucataria! Mult de tot! Sa-mi mai scrii retete!

Te pup!
  •  
    • 2439 mesaje
    30 Oct 2007, 09:53
    0 0
    'neatza buna!

Mai spune-mi te rog frumos cat se lasa la cuptor toata treaba asta???
  •  
    • 2487 mesaje
    30 Oct 2007, 17:33
    0 0
    Raluk eu o fac un pic diferita fata de reteta data,adicaun doua straturi de cartofi rondele ,le stropesc doar putin cu ulei,apoi umplutura de brinza si iar un strat de cartofi felii,mai pun un strop de ulei deasupra si la cuptorul incins dinainte,sunt gata cind stratul de deasupra devine galben-auriu.
    O varianta simpla este ca in loc de straturi,tai o felie din cartof,apoi sa scobesti cartoful la mijloc si sa amesteci ce a iesit de la cartoful scobit(bine maruntit) cu crema de brinza si sa ii umpli si pui capacul felia taiata,dai la cuptor in tava unsa cu ulei.
    La fel se poate face si umlutura de carne,ceapa prajita pe jumate amesteci carne tocata, calesti pina ce pierde apa,lasi la racit si amesteci cu ou batut,sare,piper .Daca faci cartoful umplut poti pune si un pic de pasta de rosii in compozitie si amesteci bine; daca faci straturi (musaca)rosiile se pun deasupra diluate cu apa.
  •  
    • 2487 mesaje
    30 Oct 2007, 17:47
    0 0
    Uite ceva foarte simplu,cartofi taiati sferturi sau cuburi ceva mai mari,masline,catei de usturoi intregi,rosii taiate la cutie si copane de pui sau carne de porc feliata (cotlet).O tava cit sa incapa bine legumele in strat pe care le stropesti cu ulei,da nu mult ci cit sa fie unse,separat pui intru-un castronel cam 2-3 linguri de rosii cu suc cu tot pe care le diluezi cu apa;lichidul trebuie sa fie cam 3/4 din inaltimea patului de legume ,torni peste legume.Carnea o sarezi si piperezi si o asezi peste legume,dai la cuptorul cam la 180grade(milociu) cam 1h .
    Ps se poate face si fara sos de rosii ,in loc se pune vin alb.
  •  
    • 2103 mesaje
    31 Oct 2007, 17:41
    0 0
    eu stiu ca exista f multe tipuri de cartofi, asa cum stiu ca pt orice reteta se dau indicatii clare ale cantitatilor folosite, nr de portii, marimea vaselor, timpul de preparare etc. poate ar fi indicat sa incepi clasele de bucaratie cu ACB-ul ralukutza? nu de alta dar pana-ti iese ceva, te enervezi si e posibil sa nu vrei sa mai dai pe la bucataire si alta data crede-ma eu cand vad intr-o reteta expresii de genul "pana fierbe" sau "pana e copt" sau "la foc potrivit" sau "o cana de zahar/ulei/etc" sau "cat cuprinde"... ma las pagubasa.