CE MAI GATITI
-
0 0Fetelor, mai dati si voi idei despre ce mai gatiti voi pe acasa repede si sa fie si bun...Astept idei.
-
Eu azi am gatit asa:
- ciorbitica de porc cu legume
- pui cu cartofi in tava (+ optional, mujdei de usuroi)
Mai mult nu m-a mai dus inspiratiunea deoarece astea le-am facut la 11 noaptea si nu prea mai aveam eu timp de altele si nici chef sa ma mai gandesc.
Pt Kitty:
Nu am pretentii ce anume. Poate sa fie si dulce, poate sa fie si felul unu sau doi. Important e, daca se poate, sa se faca repede si sa fie si buuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnn. Eu una totusi raman o fana dulciuri, in special TORTURI
, asa ca va astept si cu astfel de retete. -
incearca si gordon bleu : dintr-un piept de pui iti pot iesi 2-3 portii. tai pieptul de pui in 2 felii, le bati usor cu ciocanul de snitele,pui condimentele care-ti plac, adaugi o felie de cascaval obisnuit sau o felie de la hochland si o felie de sunca presata. impachetezi in 2 fiecare parte de piept( eventual o prinzi cu o scobitoare ca sa nu se desfaca si dupa ce sunt gata o dai jos). tavalesti prin ou batut, pesmet, ou, pesmet. prajesti in ulei mai mult si incins , cateva minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos. servesti cu garnitura de orez, cartofi natur, sau ce-ti place mai mult.
-
Buna fetelor, aseara am facut o crema de zahar ars....mai altfel, excelenta! Va las reteta, poate pe cineva intereseaza.
Eu am facut-o intr-o tava de cozonac medie (va orientati si voi in functie de ce tava aveti).
Deci, am facut o crema de zahar ars din 5 oua, o jum. de litru de lapte si zahar...eu pun cam 2 linguri la un ou. Am batut bine ouale cu zaharul, am adaugat laptele si rom (bautura, ca esenta nu aveam). Am pus la cuptor, fara sa pun in alta tava cu apa.
Cand s-a facut, am scos-o si am pus un rand de felite de mar, peste care am presarat sortisoara. Am bagat din nou la cuptor 10 minute. Apoi am facut un pandispan din 3 oua, 3 linguri de faina, 3 linguri de zahar, o lingura de ulei, o lingurita praf de copt si vanilie. Am pus peste crema cu mere si am dat din nou la cuptor cam 25 de minute la 170 grade.
Se lasa la racit bine, apoi se rastoarna. Blatul se va insiropa cu zeama de la crema si mere. L-am lasat o noapte la frigider.
E foarte bun rece! Cui ii place poate sa-l decoreze ca pe un tort cu frisca...cu cateva fructe sau cu caramel. Mie imi plae asa simplu, sper sa va placa si voua. Sa-mi spuneti cum va iese. O zi buna!