CE MAI GATITI

•  
    • 187 mesaje
    15 Oct 2007, 01:22
    0 0
    Fetelor, mai dati si voi idei despre ce mai gatiti voi pe acasa repede si sa fie si bun...Astept idei.
  •  
    • 38 mesaje
    15 Oct 2007, 19:54
    0 0
    Cum adica "bun"?

Vrei retete normale sau de dulciuri?
    Nu de alta,da n-am inteles sensul..

Uite,de vrei retete de dulciuri,poti sa faci o prajitura cu muuulta ciocolata (dak ti cumva vro dieta,las-o balta..)si cu afine...sau alte fructe..eu prefer afinele..
  •  
    610
    • 490 mesaje
    15 Oct 2007, 21:44
    0 0
    nici eu nu mai stiu ce sa mai gatesc bun
  •  
    • 2439 mesaje
    16 Oct 2007, 13:48
    0 0
    nici eu
    Lipsa totala de inspiratie
  •  
    • 35 mesaje
    16 Oct 2007, 18:29
    0 0
    Pai hai sa zica fiecare ce-a facut de mancare in fiecare zi sau saptamana...ca sa ne mai inspiram...
    Si eu sunt des in pana de idei...
    In seara asta fac salata de vinete cu ardei copti, cartofi cu Mozzarela la cuptor si pilaf mozaic.
  •  
    • 2487 mesaje
    16 Oct 2007, 18:41
    0 0
    Vinete salata, spanac cu ou rominesc acum cit mai gasesc proaspete ,aaaa si o ciorbita de carne cit sa mai ia frigul asta de a navalit pe noi.
    Si as dori si eu reteta de pui a la grec nu mai stiu daca era supa sau ciorba,puuup.
  •  
    • 247 mesaje
    16 Oct 2007, 19:15
    0 0
    Fetelor, citesc si va invidiez
    Cand mai aveti timp de gatit?!

Eu vin franta de la serviciu si nu mai am chef de gatit, desi imi place sa gatesc.
    Voi cum va organizati sa aveti timp si pt bucatarie?
  •  
    • 35 mesaje
    16 Oct 2007, 19:37
    0 0
    Bianca, eu lucrez o zi dimineata si una dupa-amiaza...Asa ca martea seara si miercurea dimineata fac o tona de mancare... Si mai fac cate ceva si duminica dimineata pt pranz...
  •  
    • 35 mesaje
    16 Oct 2007, 19:38
    0 0
    Doar ca mie nu-mi place sa gatesc...Da` n-am incotro!
  •  
    • 187 mesaje
    16 Oct 2007, 22:48
    0 0
    Eu azi am gatit asa:
    - ciorbitica de porc cu legume
    - pui cu cartofi in tava (+ optional, mujdei de usuroi)
    Mai mult nu m-a mai dus inspiratiunea deoarece astea le-am facut la 11 noaptea si nu prea mai aveam eu timp de altele si nici chef sa ma mai gandesc.

Pt Kitty:
    Nu am pretentii ce anume. Poate sa fie si dulce, poate sa fie si felul unu sau doi. Important e, daca se poate, sa se faca repede si sa fie si buuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnn. Eu una totusi raman o fana dulciuri, in special TORTURI , asa ca va astept si cu astfel de retete.
  •  
    • 35 mesaje
    17 Oct 2007, 18:53
    0 0
    Azi am facut bors de vita, ciulama de ciuperci si ardei umpluti.
  •  
    • 187 mesaje
    18 Oct 2007, 00:10
    0 0
    pt CD13:
    mmmmmmmmmmmmmm, ce bine suna. Vin si eu la masa?
  •  
    • 35 mesaje
    18 Oct 2007, 16:43
    0 0
    Hai, te astept!!!!
  •  
    • 187 mesaje
    18 Oct 2007, 22:41
    0 0
  •  
    • 218 mesaje
    19 Oct 2007, 08:48
    0 0
    ciorba de fasole uscata , conopida pane , salata de vinete si urmeaza un pui la cuptor (pe sticla)
  •  
    • 197 mesaje
    19 Oct 2007, 15:49
    0 0
    incearca si gordon bleu : dintr-un piept de pui iti pot iesi 2-3 portii. tai pieptul de pui in 2 felii, le bati usor cu ciocanul de snitele,pui condimentele care-ti plac, adaugi o felie de cascaval obisnuit sau o felie de la hochland si o felie de sunca presata. impachetezi in 2 fiecare parte de piept( eventual o prinzi cu o scobitoare ca sa nu se desfaca si dupa ce sunt gata o dai jos). tavalesti prin ou batut, pesmet, ou, pesmet. prajesti in ulei mai mult si incins , cateva minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos. servesti cu garnitura de orez, cartofi natur, sau ce-ti place mai mult.
  •  
    • 197 mesaje
    19 Oct 2007, 15:51
    0 0
    incearca ficatei de pui cu mamaliguta. sunt gustosi si usor de digerat.
  •  
    • 450 mesaje
    19 Oct 2007, 22:08
    0 0
    Cum se face conopida pane? Se fierbe intai conopida si se prajeste in ou cu faina?
  •  
    • 218 mesaje
    20 Oct 2007, 06:45
    0 0
    am fiert conpipda , am lasat-o sa se scurga , am trecut-o prin ou batut si apoi prin pesmet. cele mai bune au fost bucatile cele mai mici/subtiri.
  •  
    • 85 mesaje
    20 Oct 2007, 16:12
    0 0
    Buna fetelor, aseara am facut o crema de zahar ars....mai altfel, excelenta! Va las reteta, poate pe cineva intereseaza.
    Eu am facut-o intr-o tava de cozonac medie (va orientati si voi in functie de ce tava aveti).
    Deci, am facut o crema de zahar ars din 5 oua, o jum. de litru de lapte si zahar...eu pun cam 2 linguri la un ou. Am batut bine ouale cu zaharul, am adaugat laptele si rom (bautura, ca esenta nu aveam). Am pus la cuptor, fara sa pun in alta tava cu apa.
    Cand s-a facut, am scos-o si am pus un rand de felite de mar, peste care am presarat sortisoara. Am bagat din nou la cuptor 10 minute. Apoi am facut un pandispan din 3 oua, 3 linguri de faina, 3 linguri de zahar, o lingura de ulei, o lingurita praf de copt si vanilie. Am pus peste crema cu mere si am dat din nou la cuptor cam 25 de minute la 170 grade.
    Se lasa la racit bine, apoi se rastoarna. Blatul se va insiropa cu zeama de la crema si mere. L-am lasat o noapte la frigider.
    E foarte bun rece! Cui ii place poate sa-l decoreze ca pe un tort cu frisca...cu cateva fructe sau cu caramel. Mie imi plae asa simplu, sper sa va placa si voua. Sa-mi spuneti cum va iese. O zi buna!