Crema de zahar ars!
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
11 Oct 2007, 14:510 0Stie careva cum se face crema de zahar ars?
Va rog mult,spunenti-mi si mie! -
11 Oct 2007, 14:54http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/cremazaharars/index.html
-
12 Oct 2007, 14:088 oua, 1 l lapte fiert, fierbinte, 1 cana zahar tos, zahar vanilinat sau alte arome. pui intr-o cratita de 2,5 l zaharul la foc mic. cand vezi ca incepe putin sa se coloreze iei o lingura de lemn sau inox si amesteci ca sa nu se arda ( cca1-2 min). cand s-a topit zaharul si are o culoare ca de chihlimbar, iei cratita de torti si o rasucesti astfel incat zaharul acela topit sa imbrace marginile cratitei. ai mare grija sa nu dai pe tine ! lasi sa se raceasca ( vei auzi niste pocnituri in timpul asta.) separat, intr-un caston bati ouale. eu prefer sa bat separat galbenusurile si albusurile. amesteci prin rasturnare cu telul obisnuit toate ingredientele( ou,lapte,arome) si le pui peste zaharul caramelizat. dai la cuptor pt 30 min la foc potrivit.pana se rumeneste . se serveste calduta (mie imi place si asa) sau rece. va fi ca o racitura la consistenta -asta daca nu ai mai facut sau vazut pe undeva... pofta buna !
-
12 Oct 2007, 15:54...si o chestie foarte importanta, sa pui crema la cuptor pe o cratita cu aburi daca vrei ca ea sa fie compacta, altfel risti sa se "imbranzeasca". Cel putin eu asa sunt sigura ca este ok si nu am surprize.
Eu mai fac si tort de zahar ars, dupa ce tin cam o ora crema in cuptor, adaug peste ea compozitia unui blat de tort din 4-5 oua si le mai las impreuna inca 20-30 minute. Este o bunatate.
Înapoi la: Forum » Gastronomie