creme de prajituri

•  
    • 6 mesaje
    6 Oct 2007, 16:21
    1 0
    Buna fetelor!Vreau sa fac un tort cu crema de unt cu cacao si nu stiu cum sa fac crema. Pe unde am citit scrie sa frec untul spuma,dar cum?il las sa se incalzeasca la temperatura camerei sau il incalzesc la foc ....si nu stiu cum se face.Intrebati si voi pe bunica sau mamica ca ele se chinuiau asa cu cremele torturilor pe vremuri!Merci
  •  
    • 2487 mesaje
    6 Oct 2007, 18:46
    0 0
    Crema cea mai simpla de cacao se face cu unt si zahar,dar este mult de munca la ea.Uite niste tips-uri sa te ajute,untul trebuie sa fie foarte moale,adica il lasi cam 1h pe masa de bucatarie singurel,zaharul e bine sa fie pudra ca altfel iti maninci sufletul pina se topeste,sau o alta variata ar fi sirop foarte concentrat,pus ca la maioneza,cacaoa se cerne neaparat inainte de a fi pusa in creama ca altfel ai cocoloase din belsug si ultimul nu lasa prea mult crema la figider sa se intareasca ci doar cit sa capete cosistenta mai tare si o si pui pe tort,altfel o iei de la capat cu frecatul la ea si nu e nici o fericire.
    P.S. untul spuma-se refera la cresterea cantitativa a untului dupa topirea completa a zaharului,cum zicea mama se inmulteste.
  •  
    • 415 mesaje
    7 Oct 2007, 19:43
    0 0
    bim ti-a zis foarte bine cum e cu crema.
    eu la inceput nu intelegeam ce e aia sa creasca untul(poate tu stii),adica se freaca untul(inmuiat la temp camerei) si cu zaharul ca la maioneza pana vezi ca se inmulteste(si zaharul s-a topit in crema).Daca pui zahar pudra iesi mai ieftin cu frecatul.
  •  
    • 2487 mesaje
    8 Oct 2007, 18:32
    0 0
    Satenutzo io merg pe chiestia aia veche de cind lumea mai multe informatii nu strica,ca parca ma vad la inceputurile bucatarelilor cind ma uitam crucis la reteta cind scria "o lingurita rasa" sau" 2 cepe mijlocii" si daca sunt prea pedanta ma rog dumitale sa fiu iertata
  •  
    • 415 mesaje
    8 Oct 2007, 18:55
    0 0
    bim,pai io ce ziceam?ca i-ai explicat FOARTE BINE.ca si io pe la inceputuri ma uitam holbata cand gaseam in retete ceva de genu'"faina cat cuprinde" sau"dupa ochi".Si-i drept ca acu' arunc in oala de cele mai multe ori "dupa ochi" dar cand esti incepatoare tare bine iti prind chestiile de genul:100 grame de...,400 g de...sau cand ti se explica in amanunt ce sa faci sau cum ar trebui sa iasa.
    pupici.
  •  
    • 76 mesaje
    11 Oct 2007, 16:01
    0 0
    un plic de Crema pt. prajituri sau torturi Dr.Oetker si 300 gr. lapte le freci instant , laptele sa fie rece de la frigider. Totul dureaza 3 (trei) minute. Pui pe tort , ornamentezi , o lumanare si La multi ani! . Totul in 20 minute.
  •  
    • 1737 mesaje
    12 Oct 2007, 13:50
    0 0
    am mancat la cineva tort facut cu creme de la Oetker. Lucru mai gretos in viata am mai intalnit la cofetariile de pe vremea raposatului, dar la cofetarie daca nu-ti place, nu mananci. Dar in vizita nu-i frumos sa strambi din nas.