PRAJITURA CU MERE
-
0 0imi place la nebunie prajitura cu mere insa reteta pe care o am eu nu e buna (imi iese intodeauna parca prea seaca desi pun mere din abundenta).Va rog ajutati ma cu sugestii,noi retete...va multumesc
-
carmen, eu fac strudel cu mere:
1 kg de mere
zahar, scortisoara
o mana de stafide, o mana de nuci
foi de placinta (nu foietaj!) din comert
1. curat merele, le scot cotorul, le tai felii.
2. le calesc pana se inmoaie bine, cu putin ulei (daca nu-si lasa zeama, pun un pic de apa, ca sa nu se arda).
3. cand sunt gata, iau cratita de pe foc, adaug zahar+scortisoara dupa gust, stafidele si nucile maruntite. amestec si las sa se raceasca. (stafidele se hidrateaza frumos, devin bobite rotunde, zemoase)
4. impart umplutura in 2 parti si, din foi de placinta din comert umplu si rulez 2 strudele dolofane (folosesc 3-4 foi pt fiecare strudel, nu mai mult). foile trebuie unse, fiecare in parte, cu ulei sau margarina.
5. asez strudelele unul langa altul, intr-o tava. uneori (depinde cat ies de lungi) e nevoie sa le strang un pic dinspre capete, ca pe armonica, ca sa incapa pe lungime.
6. strudelele se coc la foc potrivit, in vreo 10-12 minute (trebuie doar sa se rumeneasca un pic foile de placinta). cat sunt inca fierbinti, le pudrez cu zahar.
la noi, 2 megastrudele de-astea nu apuca sa vada a doua zi
-
Iti dau o reteta de prajitura cu mere pe care copilul meu o prefera (cu orice fructe)
Faci un aluat de chec, din 6-8 oua (depinde de tava)
- 6 oua
- 3/4 cana lapte
- 3/4 cana ulei
- arome
- praf de copt sau bicarbonat
- faina cat cuprinde sa iasa un aluat care curge
Pui jumatate in tava (fara sa fie unsa) si o dai la cuptor pana se intareste putin.
Merele curatate,rase si amestecate cu o ligura de gris le pui peste aluatul intarit si torni restul de aluat pana se acopera. Dai tava la cuptor pana se coace si o pudrezi cu zahar. E delicioasa. -
Va scriu si eu o reteta rapida si f gustoasa cu care am avut succes la fiu' meu, poate va e de "folos" si la voi.
PRAJITURA DE MERE RAPIDA
- 2 oua intregi
- 1 cana zahar
- 1 dl ulei
se amesteca si apoi se mai adauga 300 gr faina , 1 lingurita parf de copt, un pic de sare.
300 gr mere razuite ( pe cel cu "gaura" mare ) asa cum sunt se adauga in compozitia de mai sus. Se mai adauga scortisoara.
Totul se pune intr-o tava, deasupra punem nuci taiate si amestecate cu zahar si dam la cuptor la foc mic.
POFTA BUNA!
P.S. Si la gust si la miros mi-a iesit super bun.....aveam impresia ca e craciun
. Sa-mi spuneti daca faceti si iese bine
-
PRAJITURA INTOARSA
tava de tarta fara margine valurita,3oua,150g zahar,125g faina,10 lingurite de ulei,1ling.de praf de copt,sare1/2 ling.,rom,1 pac vanilie,1-2 mere,zahar pt caramel.Obtional se poate pune si un praf de scortisoara in blat.
Din galbenusuri,sare si ulei se face o crema ca la maioneza,din albusuri,zahar si rom,spuma tare, faina se amesteca cu praful de copt.Se face caramel din zahar si se intinde uniform pe toata suprafata si laturile tavi,merele curatate de coaja si simburi se feliaza subtire si se tapeteaza cu ele tava,peste se aseaza aluatul ce rezulta din combinatia de crema de galbenus,albus si faina.Se da la cuptorul incins la max pt 5 min si la 180g(mediu) pt inca 25 min,se rastoarna FIERBINTE,PT CA CARAMELUL SE TOPESTE SI VA INTRA IN PRAJITURA.Se seveste rece cu frisca sau inghetata.Este o prajitura foarte aspectuoasa si se poate servi si la o masa festiva,sper sa va placa. -
o reteta f. ieftina si in care nu folositi nici praf de copt.
- o margarian Unirea amestecata cu o cana de faina, 2 linguri de otet si 5 linguri de apa, un praf de sare. Se amesteca bine, pina devine o coca moale ce poate fi intinsa. Se lasa la frigider cit curatati si razuiti merele.
Se fac doua foi intre care se pun merele luate de pe foc si putin racite, cu zahar si scortisoara.