am nevoie de voi

•  
    • 22 mesaje
    24 Sep 2007, 13:00
    0 0
    salut fetelor!
    poimaine este ziua mea si va trebui sa fac cinste la serviciu.
    asa se obisnuieste la noi.
    adica mancarica, bauturica....numai ca nu beneficiez de foarte multi bani si as avea nevoie de niste pareri ale voastre, de niste retete mai putin costisitoare.
  •  
    • 4487 mesaje
    24 Sep 2007, 13:18
    0 0
    Sunt fursecuri. Sunt foarte bune si sa le servesti la servici, plus ca nu ai nevoie de multi bani pentru a o face.
    Poti eventual sa iei niste cascaval, salam, sunculite, toate felii, aranjate frumos pe masa cu paine feliata. Sigur sa pui si rosii, masline. Sau sa iei foietaj de pateuri si sa le umpli cu ciuperci, carne, branza, cascaval, sunca, etc.
    100g ulei de masline
    50g zahar tos(zahar brun sau orice fel de alt zahar)
    2 linguri miere
    1/2 lingurita scortisoara
    100g faina care creste singura(care o fii aia???)
    100g fulgi de ovaz(sau orice alt fel de fulgi)
    50g stafide(eu am pus si seminte de caju si de migdale)
    1 ou
    1. Incinge cuptorul la treapta a III a (160 grade C). Amesteca uleiul, zaharul si mierea intr-un vas termorezistent, apoi pune-le in cuptorul cu microunde la temperatura mare, timp de un minut, pana ce s-a topit totul(sau topeste-le intr-o tigaie mica). Incorporeaza scortisoara, faina, fulgii de ovaz, stafidele, oul si amesteca bine.
    2. Tapeteaza doua tavi jose cu hartie de copt. Pune 15 linguri din amestec(sau cate ies) pe toata suprafata tavii, la distanta una de alta. Pentru a obtine forme egale, decupeaza cercuri de 5cm cu o forma speciala(sau cu lingura si usor apasate). Tuteste-le usor cu o furculita. Pune la copt timp de 15 minute(nu mai mult) pana ce se rumenesc si sunt crocante. Lasa-le la racit, apoi depoziteaza-le intr-o caserola de plastic.
    Nu o sa dureze prea mult. Sunt muuult prea bune. Dupa cele luati din cuptor, lasati-le sa se raceasca si se vor intari.
    Sper ca ai ce sa alegi de aici, eventual iti vor mai da evele ceva retete.
    Si...LA MULTI ANI!!!! pupici.
  •  
    • 22 mesaje
    24 Sep 2007, 13:30
    0 0
    merci mult de tot.o sa tin cont de parerea ta.sincera sa fiu si eu ma gandisem la ceva asemanator, si o sa mai fac o prajiturica tiramisu care este dementiala.
  •  
    • 4487 mesaje
    24 Sep 2007, 14:34
    0 0
    Cu prajitura sigur ii cuceresti. Vezi ca poate iti mai dau evele si alte retete.
  •  
    • 22 mesaje
    24 Sep 2007, 14:41
    0 0
    pai astept retete si de la voi...
  •  
    • 2487 mesaje
    25 Sep 2007, 12:06
    0 0
    Eu faceam prajitura alba-ca zapada,la ziua mea si nuci umplute cu crema,dar cere timp,daca nu ai ,uite o alta idee.Pe scobitori normale pui cite o bucatica mica de sunca,castravete,ardei,cascaval feliat,rosie pulpa si un cruton de paiine in capat ca un turnulet ca la frigarui,bucatelele fiind mici ies multe si asezate frumos pe platou cu pinica dedesupt sunt aspectuase,cornulete cu iaurt si umplute cu gem sau brinzica,tot asa mini pateuri din aluat frantuzesc taiat patrate mici cu mot de crema ,pateu,brinza,ciocolata.Ce este foarte necesar o aranjare frumoasa pe platouri.
  •  
    • 134 mesaje
    26 Sep 2007, 16:41
    0 0
    Stefy6, cind ai timp poti sa imi scri si mie reteta de la tiramisu,pina atunci LA MULTI ANI!
  •  
    • 22 mesaje
    27 Sep 2007, 14:08
    0 0
    este foarte usor de facut....ai nevoie de:un pachet piscoturi(cam 26-30 bucati),2 cutii MASCARPONE, o crema speciala pentru prajituri,5 oua, 5 linguri zahar pudra, 30 ml cafea.
    se freaca galbenusurile cu zaharul , se adauga cutiile de Mascarpone.Albusurile se bat spuma si apoi se incorporeaza crema de mai sus.Piscoturile se aseaza in tava, se stropesc cu cafea si apoi se adauga jumatate din compozitia obtinuta.Se pune al 2-lea rand de piscoturi, se stropesc, si se pune restul de crema.Deasupra se pudreaza cu cacao.P.S.Al 2-lea rand de piscoturi se aseaza in aceeasi directie cu primul pt a putea fi taiata prajitura.Se taie cate 2 piscoturi(o portie).Toata tarasenia dureaza o jumatate de ora.Mascarpone gasesti numai in Careffour, Cora....si e cam 50.000 cutia,dar merita.Crede-ma ca e dementiala!!!Sa-mi spui daca ti-a iesit si daca ti-a placut.Pup.
  •  
    • 336 mesaje
    28 Sep 2007, 12:42
    0 0
    Te rog sa-mi spui si mie cat trebuie tinuta la cuptor.Scuze , dar nu stiu sa fac prajituri.Mersi mult
  •  
    • 248 mesaje
    28 Sep 2007, 22:02
    0 0
    Nu se baga la cuptor, e o prajitura care se face "la rece". Intradevar este foarte buna.
  •  
    • 22 mesaje
    1 Oct 2007, 14:41
    0 0
    judith, ai facut-o?
  •  
    • 134 mesaje
    1 Oct 2007, 20:56
    0 0
    stefy,ce este mascarpone ,nu locuiesc in Rom,cam cu ce seamana sau cu ce l-as putea inlocui?
  •  
    • 22 mesaje
    4 Oct 2007, 09:00
    0 0
    ESTE CA UN FEL DE CREMA.....SE GASESC IN CUTIUTE GEN MARGARINA(SAU CEVA DE GENU'). O GASESTI LA BRANZETURI IN SUPERMARKETURI
  •  
    • 22 mesaje
    4 Oct 2007, 09:00
    0 0
    NU CRED CA SE POATE INLOCUI CU ALTCEVA...
  •  
    • 185 mesaje
    4 Oct 2007, 15:39
    0 0
    sunt oale neaparat necesare in reteta asta? mie mi-ar placea crema ceva mai alba.este posibil?
  •  
    • 4487 mesaje
    4 Oct 2007, 15:46
    0 0
    NU se poate inlocui nici oualele, nici mascarpone. Mascarpone il gasesti oriunde sub denumirea de mascarpone. Mai poate fi inlocuita cu crema de tiramisu de la dr. Otker, dar nu este acelasi lucru. Este mai gustoasa cu mascarpone.
    Iar oualele au rostul lor. Deci...
    Asta e parerea mea. Voi...decideti.
  •  
    • 336 mesaje
    14 Oct 2007, 19:22
    0 0
    Am facut aseara Tiramisu.A iesit super bun.Mersi pt reteta!
  •  
    • 22 mesaje
    31 Oct 2007, 09:52
    0 0
    ma bucur ca ti-a iesit....ideea este case face super repede si este foooooarte buna.va pup