sfecla rosie
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
16 Sep 2007, 18:370 0care dintre evele care citesc acest forum a pus sfecla rosie la murat? cum ati procedat?
-
16 Sep 2007, 18:44O fierbi sau o coci in cuptor.O dai pe razatoarea mare.Mai razi hrean pe razatoarea mica.(cat vrei tu)Pui sare ,otet si ulei dupa gust.Pui in borcane cu capac si sigilezi.Sterilizezi 20 min pt siguranta.
Eu in general nu sterilizez ci pun putin conservant deasupra.
Mai poti pune sfecla rosie curatata si taiata jumatati intre gogonele.Mie personal nu-mi place gustul daca e asa murata. -
18 Sep 2007, 15:592 kg de sfecla rosie, 2-3 radacini de hrean, sare, otet.am curatat sfecla, am fiert-o cam 20 min . s-a racit, am dat-o pe razatoarea mare, am amestecat-o cu hrean ras( l-am bagat la blender), sare si otet dupa gust. am lasat 1/2 h si apoi am pus compozitia in borcane cu filet presand f bine. au iesit 2 borcane de 800.
-
18 Sep 2007, 16:52sal,la mine mama face asa ceva si o sa iti dau reteta ei,sfecla se pune la fiert spalata bine,pina ce atunci cind introduci furculita si intra usor in ea(cam o 1h),apoi o dai pe razatoarea mare ,tai felii sau betisoare oricare din ele.Asezi in borcan si pui la fel ca la gogosari murati compozitia sucului.
Înapoi la: Forum » Gastronomie