Ciuperci

•  
    • 270 mesaje
    15 Sep 2007, 10:46
    0 0
    Am nevoie de niste retete! Mi-am luat ciuperci proaspete si nu stiu cum sa le fac. Daca aveti niste idei sunt mai mult decat binevenite Multumesc
  •  
    • 267 mesaje
    15 Sep 2007, 18:01
    0 0
    Le poti face la cuptor umplute cu branza: pui pe fundul unei tavi unt sau ulei, apoi ciupercutele umplute cu branza si patrunjel verde pe deasupra si le dai la cuptor. Le lasi pana se inmoaie si se rumenesc. Mai poti face tocanita: toci ceapa solzi si o pui in cratita sa se caleasca, cand devine aurie adaugi ciupercutele tocate marunt si putina apa si lasi sa fiarba bine. Adaugi bulion si patrunjel sau far bulion cu marar si usturoi. Se mai fac si zacusca, cu maioneza.
    Offff ce pofta mi-ai facut.
    Sper sa-ti iasa.
  •  
    • 197 mesaje
    15 Sep 2007, 18:04
    0 0
    buna. eu le prepar astfel: 1. le curat de pielita, le tai felii mai grosute, le frig pe gratar( la aragaz) sau intr-o tigae de teflon sa nu se lipeasca. le mananci cu mujdei de usturoi. 2. le curat. le rup coditele pe care le tai marunt si le pun in palarioara .mai adaug unt cat un bob de mazare si un cubulet de cascaval.poti pune doar unt sau doar cascaval ca sa nu iasa prea gretoase. sare, piper. le pun intr-o tava si le bag la cuptor pana se inmoaie.se servesc fiebinti. 3. le poti folosi si la tocanita cu pui.
  •  
    • 13910 mesaje
    15 Sep 2007, 18:04
    0 0
    sau ciulama (daca faci si cu pui e si mai buna)
  •  
    • 197 mesaje
    15 Sep 2007, 18:14
    0 0
    hai sa-ti spun cum fac tocanita: fierb un piept de pui sau un copanel. dupa aceea il tai bucatele mici. intr-o tigaie pun la inmuiat o ceapa mica mica( pt ca mie nu-mi place ceapa, dar pt un pic de gust)in putin ulei, adaug ciupercile taiate feliute( pot fi proaspete sau din conserva), carnea de pui, putin bulion, sare piper, usturoi dupa gust.completez cu supa pana se face un sos suficient .lasi sa fiarba cateva min mai ales daca ciupercutele au fost proaspete. ca garnitura merge piure sau orez. ( incercat si cu carne de vita si a iesit la fel de gustoasa).
  •  
    • 270 mesaje
    15 Sep 2007, 19:13
    0 0
    Multumesc fetelor! Din pacate nu am cuptor, dar ma descurc eu cumva. Oricum ideile sunt super
  •  
    • 13910 mesaje
    15 Sep 2007, 19:48
    0 0
    allie, pt ideile date nu ai nevoie de cuptor

ciupercile umplute sau nu (doar putina sare) le poti face pe plita sau pe gratar, pt tocanita sau ciulama nu ai nevoie de cuptor

succes!
  •  
    • 270 mesaje
    15 Sep 2007, 20:46
    0 0
    Da, m-am prins doar ca era una dintre retete cu "le dai la cuptor"...de aceea am mentionat. Cred ca pana la urma ma opresc la cele facute intr-o tigaie de teflon si umplute cu diverse suna bine de tot!dupa care incerc si tocanita si ciulamaua
  •  
    • 9 mesaje
    16 Sep 2007, 08:51
    0 0
    eu le fac asa:
    le tai ,nu marunt, le pun in o lingura ulei(masline daca ai),le las 1 minut pe foc si adaug zeama de lamaie.
    las vreo 5 minute, apoi adaug vin si o lingura bulion.
    pentru ca nu ai cuptor, le lasi pe foc sa mai scada,iar la sfirsit pui neaparat marar.
    in acest fel, nu e nevoie de usturoi, ele sint acrisoare.
    le maninci cu siguranta reci.
    pupici.