patrunjel pt iarna

•  
    • 134 mesaje
    14 Sep 2007, 20:28
    4 1
    dragele mele ,am mult patrunjel verde in gradina si nu stiu cum sa-l pastrez mai bine pt iarna, poate ma ajutati cu un raspuns,va multumesc anticipat.
  •  
    • 1225 mesaje
    14 Sep 2007, 21:22
    3 1
    Speli bine frunzele, le lasi sa se usuce pe un prosop, apoi faci buchetele pe care le pui in pungute mici de sandvisuri, strangi punga usor sa iasa aerul si o innozi la gura. Le pui in congelator. Cand vrei sa il folosesti la mancare, il scoti pe un dog de lemn pana se dezgheata si apoi il toci ca de obicei.
  •  
    • 488 mesaje
    14 Sep 2007, 23:59
    6 3
    Eu pun si in congelator si in borcan .Speli bine patrunjelul si il desfaci frunzulitele.Il lasi intr-o sita la scurs.Apoi pui o lingura de sare si il amesteci.Il indesi bine in borcan si deasupra torni otet.Il pui in borcane cu capac.La ciorbe eu folosesc din borcan si la supe din lada.Dar mie nu-mi place gustul din lada.
    Daca ai in gradina lasa si acolo cativa patrunjei cu totul si acopera-i cu o punnga de plastic.(si fixeaz-o cu pietre)Eu am avut toata iarna patrunjel verde proaspat.
  •  
    • 453 mesaje
    15 Sep 2007, 09:51
    6 1
    eu, una, pun patrunjel in folie de aluminiu, la congelator!
    il spal, il las sa se usuce(de apa) dupa care il fac buchetele si il infasor in folie de aluminiu si il dau la congelator! asa tine foarte bine si isi pastreaza si mai bine aroma!
  •  
    • 267 mesaje
    15 Sep 2007, 18:04
    4 1
    E mai ok sa-l pui tocat in pungi la congelator, iti va fi mai usor cand scoti sa pui la mancare, dc nu il toci, at cand vei scoate nu-l lasa sa se dezghete inainte de al toca, toaca-l asa inghetat se taie mai ok.
  •  
    • 197 mesaje
    15 Sep 2007, 18:20
    1 1
    incearca sa pui la congelator,sau usuca-l. dar cel mai bine pastreaza-l in gradina ca e cel mai bun proaspat.acopera-l cu paie apoi cu folie de plastic.cum se procedeaza si la smochin contra inghetului.
  •  
    • 274 mesaje
    30 Sep 2007, 00:03
    6 5
    Eu pun pt. iarna patrunjel simplu si mai pun si patrunjel amestecat cu marar.
    Il curat, il spal bine, il zvint, il toc marunt ca pt, mincare, dupa care il pun intr-un castron torn sare de muraturi deasupra, asa ca sa fie mai sarat, framint bine verdeata cu sarea, verdeata se lasa, ramine mai putina, dupa care pun in borcan cu capac, si pun la frigider. De cite ori am ocazia mai fac cite o portie si o adaug in borcan, pina se umple. Aveti grija sa tasati bine verdeata in borcan, si daca faceti de amindoua sau de fiecare fel in parte sa nu le amestecati borcanele. Eu am patit-o intr-un an, de am pus marar la supa.
  •  
    • 1934 mesaje
    1 Oct 2007, 13:57
    8 4
    eu il dadeam pe robot. in felul asta ocupa mai putin loc in cogelator