placinta cu fructe si crema?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
12 Sep 2007, 17:550 0nu stiu daca ati vazut, in comert exista deja gata preparate placinta cu fructe dar care au si crema.
mi-ar placea sa fac si eu,(de fapt chiar fac cu aluat congelat si mere)dar nu stiu cum as putea "asorta"crema.
oare pot face crema de vanilie la plic, sa pun peste ea merele ,apoi rulez si bag la cuptor?
e ok?
vine ziua sotului, iar pe linga alte bunatati as incerca si asa ceva.
pupici. -
12 Sep 2007, 19:34Crema aia din plic se face cu lapte rece si nu se baga la cuptor.Eu fac ceva asemanator cu budinca.
Pui aluatul in tava.Aranjezi merele taiate felii,presari 2-3 linguri de zahar si 2-3 linguri pesmet.
Din 700 ml lapte si 2 budinci faci budinca ca pe plic si o torni calda peste mere.Dai la cuptor cam 40 de minute
Mai poti face o prajitura normala cu fructe.Cand se raceste pui crema din plic pe care o prepari cum scrie. -
13 Sep 2007, 18:32eu fac un fel de tort de mere cu crema de zahar ars, dupa cum urmeaza:
1. ard zahar intr-o cratita, invart cratita ca sa ii imbrac interiorul cu zahar ars. las sa se raceasca
2. tapetez stratul de zahar ars cu margarina si asez in cratita felii de mere, in cercuri concentrice. bag cratita la cuptor si o las pana cand merele se inmoaie.
3. intre timp, fac o compozitie de crema de zahar ars (din jumatate din cantitatile de ingrediente din reteta de baza). o torn in cratita, peste mere.
4. cand crema de zahar ars s-a coagulat, pun deasupra aluat de pandispan (tot asa, facut din jumatate din cantitati).
5. cand e gata si aluatul de pandispan, scot cratita din cuptor, desprind marginile prajiturii cu un cutit si o rastorn imediat pe un platou (daca apuca sa se raceasca, nu se mai poate rasturna, dar e OK si asa, pentru ca se poate taia felii care se scot destul de intregi din cratita). -
13 Sep 2007, 20:46Si eu fac o prajitura aproape la fel ca Donna.Mai putin punctul 3.Peste mere torn aluatul de pandispan.Cand se raceste o intorc si pun frica sau crema din comert.La fel fac si cu visine,caise dar nu mai dau la cuptor ci pun direct aluatul.
Înapoi la: Forum » Gastronomie