pui shanghai

•  
    • 359 mesaje
    10 Sep 2007, 15:46
    0 0
    Am fost ieri in ungaria la un restaurant chinezesc, si am luat....ceva....atata de buuunnn. Erau niste gomboti de pui cu un sos rosiatic foarte dulce si foarte iute si cu seminte de susan. Am intrebat din ce sunt facuti acei gomboti, dar cum eu si maghiara nu suntem prieteni prea buni am inteles doar ca e pui cu cartofi. Am cautat pe net si am inteles ca era pui shanghai, insa in nici o reteta nu am gasit ca acei gomboti sa fie facuti cu cartofi. Plus de asta....din ce era sosul dulce-iute?? Se pricepe cineva?
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    12 Sep 2007, 13:12
    0 0
    Buna, reteta asta de Pui Shangai , o am de la un amic care lucreaza la un restaurant chinezesc, eu o fac adeseori si mi se pare de departe cea mai reusita . Sper sa itit placa.
    Ingrediente: 200 g piept pui dezosat, 2 oua, 20 ml sos de soia, 30 g mustar (recomababil Dijon), sare, piper, 200 g faina(sau pesmet cat mai fin),1 lingura faina susan si un varf de citit ghimbir razuit, 200 ml ulei(masline sau porumb).
    Preparare: Se taie pieptul de pui bucati subtiri cu grosimea de 1 cm, ouale se sparg intr-un castron in care se adauga sosul de soia, mustarul, sarea, piperul, ghimbirul si se bat bine pina se amesteca toate ingredintele. Se iau bucatile de pui si se dau prin faina de grau si cea de susan amestecate intr-un bol, dupa care se trec prin compozitia rezultata si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins la foc potrivit, se prajesc pana prind o culoare aurie si se scot pe hartie de pergament pentru a se scurge de ulei.
    Puiul astfel gatit il servesc cu diferite sosuri.
  •  
    • 359 mesaje
    12 Sep 2007, 14:32
    0 0
    pare simplu si bun, insa nu inteleg de ce tanti din ungaria mi-a zis ca puiul e facut cu cartofi?
  •  
    sol
    • 292 mesaje
    12 Sep 2007, 20:57
    0 0
    Nu stiu, poate dansa avea o retate in care erau si cartofi, poate la pui, poate la sos. Imi poare rau ca nu iti pot fi de folos
  •  
    • 197 mesaje
    15 Sep 2007, 18:35
    0 0
    sa-ti spun reteta mea. e cu ingrediente mai la indemana : pieptul il tai fasii cat degetul de groase, le tavalesti prin faina, ou batut( in care adaugi sare, piper, putin oregan, iar prin faina iar prin ou si apoi prin susan. le rumenesti 1-2 min la foc iute si in ulei mult ca sa intre cu totul, nu sa le intorci . cat despre reteta cu cartofi presupun ca era carnea de pui tocata si amestecata cu cartofi si apoi facute fisii,sau ce forma aveau.