va rog un raspuns
-
0 0M-am apucat sa pun zarzavat pt ciorbe la congelator.Are ceva daca pun si rosii?Va multumesc.
-
am pus anul trecut ardei gras la congelator dar mai intai i-am oparit 1-2 min in apa cu un praf de sare. i-am lasat cu gura in jos sa se scurga si cand s-au racit am pus unul in altul. faci pachete de cati vrei tu, cat umpli. opariti vor ocupa loc mai putin si nu exista riscul de a se sparge. sunt la fel de gustosi ca cei proaspeti. cat despre legume pt ciorba, prefer sa le iau proaspete si iarna.verdeata mai pun cateva pungute.
-
sa va mai spun ce fel de bulion fac :8 kg rosii gogonele, adica alea mai lunguiete, 3 kg gogosari sau capia, sau ambele, 1 telina mare cu tot cu frunze,100ml ulei, sare 1 lg, zahar 1 lg. dau rosiile prin masina speciala iar ardeii prin cea de tocat. pun toate ingredientele intr-o oala la foc potrivit si las sa fiarba cca 1 h, pana scade un sfert din cantitate, sa iasa mai consistent. pun bulionul fierbinte in sticlute de la nectar, care au capac metalic.il folosesc la orice fel de mancare( ciorba, tocanita, sos, paste...). telina o mananc pt ca e plina de vitamine si e f delicioasa. e o alternativa la rosiile congelate.
-
Eu fac un delikat pt supe, mancaruri asa: radacinoase tocate fin (telina, morcovi, pastarnac, patrunjel), conopida taiata marunt, dovlecel- cubulete, ardei gras (verde si rosu). Toate acestea se pun fie in celofan (suluri), fie in pungi (ca niste caramizi) . Iarna, zdrobesc cate o bucata buna din acest delikat si-l pun direct in mancare sau supa, in timp ce acestea fierb.