va rog un raspuns

•  
    • 165 mesaje
    6 Sep 2007, 15:39
    0 0
    M-am apucat sa pun zarzavat pt ciorbe la congelator.Are ceva daca pun si rosii?Va multumesc.
  •  
    • 3036 mesaje
    6 Sep 2007, 16:04
    0 0
    da, se pot congela.
    e bine sa le pui intregi, dar daca sunt prea mari, le poti taia in jumatati sau sferturi.

cand le scoti ca sa le folosesti, le tii sub jetul de apa rece de la robinet. se vor decoji foarte usor.

le vei putea folosi doar la mancare (dezghetate, se flescaiesc).
  •  
    • 165 mesaje
    6 Sep 2007, 16:16
    0 0
    Multumesc mult donna,auzisem ca nu e bine,si imi era frica sa nu fac vreo boacana.
  •  
    • 1225 mesaje
    6 Sep 2007, 16:16
    0 0
    Eu am pus mereu rosii la congelator. Le spal si le oparesc, pt a se decoji usor si le portionez asa intregi in pungi, cate 5-6 bucati.
  •  
    • 2831 mesaje
    6 Sep 2007, 17:11
    0 0
    Eu le dau pe razatoare si le amestec cu ardei, telina, morcov si verdeata si le congelez in pungute mici - cat pentru o ciorba. Sunt grozave.

Cele mai bune rosii de congelat intregi sunt rosiile cherry. Eu le folosesc la fripturi.
  •  
    • 488 mesaje
    6 Sep 2007, 21:23
    0 0
    Eu pun in pungulite cat imi trebuie pt o ciorba zarzavaturi taiate marunt si rosii decojite si taiate felii.Cand fac ciorba le pun direct in apa calda fara sa le decongelez.Tot cuburi pun si dovlecel pt ciorba.
    Mai fac fasole oparita si in punga pun cateva rosii decojite taiate.
  •  
    • 165 mesaje
    6 Sep 2007, 22:43
    0 0
    Multumesc fetelor.M-am aprovizionat cu zarzavat de ciorbe acum pt la iarna.Am taiat cubulete:morcov,pastarnac,telina,ardei,rosii,le-am amestecat si portionat in pungute pt cate o ciorba.Acum mai vreau sa congelez niste ardei gras pt umplut.Voi cum congelati ardeiul gras?
  •  
    • 18 mesaje
    7 Sep 2007, 12:39
    0 0
    ii tai capacul scot cotorul si pun cate 5-6 un in altul( precum paharele de plastic) iar apoi ii umplu fara sa ii decogelez. stau f. bine. insa ocupa destul de mult spatiu.
  •  
    • 2487 mesaje
    8 Sep 2007, 17:03
    0 0
    O intrebare si de la mine.Cum e mai bine sa pui legume la congelator oparite sau asa proaspete?Care ,cum?E primul an in care am loc de asa ceva si mi-as dori sa nu fac greseli.
  •  
    • 197 mesaje
    8 Sep 2007, 18:17
    0 0
    am pus anul trecut ardei gras la congelator dar mai intai i-am oparit 1-2 min in apa cu un praf de sare. i-am lasat cu gura in jos sa se scurga si cand s-au racit am pus unul in altul. faci pachete de cati vrei tu, cat umpli. opariti vor ocupa loc mai putin si nu exista riscul de a se sparge. sunt la fel de gustosi ca cei proaspeti. cat despre legume pt ciorba, prefer sa le iau proaspete si iarna.verdeata mai pun cateva pungute.
  •  
    • 197 mesaje
    8 Sep 2007, 18:27
    0 0
    sa va mai spun ce fel de bulion fac :8 kg rosii gogonele, adica alea mai lunguiete, 3 kg gogosari sau capia, sau ambele, 1 telina mare cu tot cu frunze,100ml ulei, sare 1 lg, zahar 1 lg. dau rosiile prin masina speciala iar ardeii prin cea de tocat. pun toate ingredientele intr-o oala la foc potrivit si las sa fiarba cca 1 h, pana scade un sfert din cantitate, sa iasa mai consistent. pun bulionul fierbinte in sticlute de la nectar, care au capac metalic.il folosesc la orice fel de mancare( ciorba, tocanita, sos, paste...). telina o mananc pt ca e plina de vitamine si e f delicioasa. e o alternativa la rosiile congelate.
  •  
    • 116 mesaje
    10 Sep 2007, 22:57
    1 0
    Eu pun marea majoritate a legumelor in congelator,in stare proaspata deoare ce, prin oparire se pierd multe vitamine si minerale.
  •  
    • 488 mesaje
    10 Sep 2007, 23:22
    0 0
    Eu nu oparesc rosiile,ardeiul,morcovul,dovlecelul.Doar fasolea o oparesc.
  •  
    • 1913 mesaje
    11 Sep 2007, 23:02
    0 0
    Eu fac un delikat pt supe, mancaruri asa: radacinoase tocate fin (telina, morcovi, pastarnac, patrunjel), conopida taiata marunt, dovlecel- cubulete, ardei gras (verde si rosu). Toate acestea se pun fie in celofan (suluri), fie in pungi (ca niste caramizi) . Iarna, zdrobesc cate o bucata buna din acest delikat si-l pun direct in mancare sau supa, in timp ce acestea fierb.