salata orientala

•  
    • 360 mesaje
    21 Ian 2004, 09:43
    0 0
    Nu v-am mai propus de mult o reteta, dar am incercat-o ieri si a iesit delicioasa:
    So...
    Fierbem 1.5 kg cartofi in coaja. Fierbem 4 oua tari. Intre timp, taiem cubulete 5-6 castraveti murati si 4-5 gogosari in otet, taiem o ceapa julienne, le punem intr-un vas incapator impreuna cu 200 grame masline. Dintr-un ou fiert si unul crud facem o maioneza in care adaugam si putin delikat. Cartofii ii curatam de coaja fierbinti si fara a-i baga in apa. Ii punem la rece (in balcon, afara...). Dupa ce s-au racit, ii taiem in cuburi de circa 1 cm si ii amestecam cu restul legumelor din castron, impreuna cu maioneza. Dupa gust, adaugam sare si putin piper. Pentru ca sosul sa iasa mai consistent, eu adaug o ceasca mica de apa cu putin otet si amestec bine.
  •  
    • 145 mesaje
    21 Ian 2004, 20:02
    0 0
    Se pot adauga si morcovi fierti taiati rondele.Arata bine din punct de vedere estetic,e frumos colorata si da gust bun!
    Bmg,prietenele insarcinate stiu de ce!Eu citesc si rubrica gastronomie si in paralel tot ce inseamna retete de slabit, pentru ca astept cu nerabdare perioada cind o sa slabesc.
  •  
    • 1 mesaje
    28 Ian 2004, 14:25
    0 0
    Adauga si o salata verde si o sa vezi ce gust delicios o sa aiba. In plus este si mai "primavarateca".
    Se mai poate pune in maioneza si sana sau smantana.
  •  
    • 16 mesaje
    29 Ian 2004, 13:35
    0 0
    Eu procedez altfelupa ce fierb cartofii ii tai cubulete,prepar o apa cu otet(cat de acru vreu),sare(dupa gust) si zahar(mai dulce) care o torn peste cartofi si ii las sa se raceasa.Apa trebuie sa acopere cartofii.Apoi prepar maioneza la care adaug smantana.Cartofii ii scurg de apa si torn maioneza.
    O salata gustoasa si usor de preparat.