gogosi..plsss

•  
    • 69 mesaje
    31 Aug 2007, 07:30
    0 0
    fetele va rog mult sa ma ajutati eu stau singura si spre rusinea mea la 20 ani abia invat sa gatesc...si azi m-am gandit sa fac niste gogosi ...dar nu stiu cata faina imi trebuie pt cateva gogosele sa zicem 10 maxim....multumesc :*
  •  
    • 1225 mesaje
    31 Aug 2007, 08:25
    0 0
    Sigur iti ajung 10?
    Pui intr-un castron mai maricel vreo doua cani de faina. Faci o gaura la mijloc si adaugi putina sare, un ou, un plic de zahar vanilat si o jumatate de cub de drojdie Pakmaya dizolvat in o cana de lapte caldut cu o lingura de zahar. Amesteci bine totul cu o lingura de lemn si mai adaugi faina cat cuprinde, pana se leaga un aluat mai taricel. Te ungi pe maini cu ulei, il scoti din castron si il framanti un pic, ungandu-te regulat cu ulei. Apoi il lasi la crescut in castron, acoperit cu un prosop. Cand isi dubleaza volumul, il mai framanti odata apoi il intinzi cu sucitorul cam de 1 cm grosime. Decupezi cu gura unui pahar si le prajesti in ulei incins, intorcandu-le pe ambele parti. Le scoti pe hartie absorbanta si le pudrezi cu zahar.
  •  
    • 151 mesaje
    31 Aug 2007, 11:30
    0 0
    cam aceeasi reteta am si eu...doar ca dupa ce le decupez, le mai las pe masa, la odihna si la crescut, cam 15 min...si apoi prajite in ulei incins bine de tot
  •  
    • 1913 mesaje
    1 Sep 2007, 12:58
    0 0
    O reteta rapida: 1 paharel iaurt incalzit putin, in care adaugi 1/2 lingurita bicarb de sodiu. Bate bine 1-2 oua cu 3 linguri zahar, coaja de lamaie si zahar vanilat, un praf de sare.Combina cele doua compozitii si adauga treptat faina, pana se ingroasa potrivit de tare (sa se poata intinde aluatul). Lasa aluatul sa se odihneasca aprox 10 min, dupa care il intinzi cam de 1/2 cm sau mai mult (daca vrei gogosi mai groase) si le prajesti in uleiul bine incins! Mult spor!