GRATINATE?

•  
    • 9 mesaje
    13 Ian 2004, 14:42
    0 0
    Am inceput de ieri sa mananc dietetic. Am citit diverse sfaturi si retete si nu stiu ce inseamna legume gratinate. Cum se pregatesc? Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat.
  •  
    • 3 mesaje
    19 Ian 2004, 09:07
    0 0
    Orice mancare gratinata este un amestec de (legume, carne, peste etc) care se introduce la cuptor (calite in prealabil - in ulei) peste care se adauga sosuri, cascaval, branza, suc de rosii etc (vezi retete de sufleuri).

Sper ca ti-e de folos sfatul meu.
  •  
    • 9 mesaje
    19 Ian 2004, 09:17
    0 0
    Iti multumesc mult pentru raspuns. Din pacate, nu pot sa le pregatesc deoarece nu vreau sa mananc nimic prajit (calit). Dupa ce voi ajunge la greutatea mult visata, imi voi pregati si niste legume gratinate. Iti voi scrie cum mi-au iesit. Inca o data MULTUMESC!
  •  
    • 3 mesaje
    22 Ian 2004, 21:29
    0 0
    Draga mea, legumele calite in ulei nu ingrasa.
    De ce tii o cura asa stricta?
    Eu am slabit mancand orice cu un ceai de slabit MADE IN ROMANIA - SILUFIT.
    De la 60kg am ajuns in 2 luni la 52kg.
    Incearca-l si respecta indicatiile de pe cutie = vizibil iti dai seama dupa o luna de efectele lui.

Succes!
  •  
    • 14 mesaje
    23 Ian 2004, 02:04
    0 0
    E bine ca nu vrei sa mananci legume gatite in ulei, sunt foarte greu de digerat si iti pui ficatul la mare belele. Plus, nu iti mai spun cate calorii si cate grasimi saturate ingeri...
    Hai ca iti dau eu o reteta cu legume de te lingi pe degetele.
    Ia tot felul de radacinoase (iarna se gasesc din belsug), taiate in bucatele mici, o ceapa de marime medie taiata in solzi, ulei de masline, sare dupa gust (nu prea multa pentru ca sodiumul retine lichidele in corp), usturoi, ierburi de care iti plac tie (rozmarin, ce vrei tu). Pune radacinoasele si ceapa intr-o tigaie (nu le ingramadi prea mult), adauga uleiul si sarea. Lasa-le cam 45 de minute, avand grija sa mesteci cam la 15 minute. Dupa 30 de minute adauga si usturoiul, lasa-le pana au devenit moi si sunt aurite. Inainte de a le servi, pune ierburi pe ele.
    O sa iti placa!
  •  
    • 14 mesaje
    23 Ian 2004, 02:06
    0 0
    Am uitat sa iti spun sa nu folosesti mai mult de o lingura de ulei de masline.
    Legumele le poti face si la cuptor.