Avocado
-
0 0Am 5 buc.de avocado si nu stiu nimic despre acest fruct,cum se consuma,daca se poate asocia cu altceva,daca se prelucreaza ternic sau nu.Ajutati-ma va rog!
-
avocado se poate pune in salate sau il freci cu usturoi si sare pana iese o pasta si-l mananci cu paine prajita.
Ca sa-l cureti.Il tai in doua ca pe piersica de exemplu.separi cele 2 jumatati.Apoi iei fiecare jumatate si "storci" nu stiu cum sa ma explic.Ca atunci cand storci lamaia pt suc de exmplu.O sa-ti iasa foarte usor miezul-pe care il tai bucatele pt salata sau il freci cu usturoi dupa cum am mai zis.
intr-una din parti o sa ai samburele care e foarte tare.O scaoti cu degetele cumva sau bagi lama cutitului in el cu o miscare brusca.Cutitul ramanand in sambura poti prin tragere sa-l scoti usor.
Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa.
Avocado trebuie sa fie un pic(nu foarte mult) moale.daca e tare la pipait e crud si gustul nu-i asa placut.
Cred ca totusi depinde de gusturi,mie imi place foarte mult insa e foarte gras.Asa ca daca il pui la salata fii atenta cu uleiul. -
inca ceva ,se oxideaza foarte repede si de aceea trebuie desfacut cand faci salata.Si nu se poate tine o bucata din el pt altadata,trebuie folosit tot odata.Se poate pune suc de lamaie peste el ca sa nu se inegreasca.
La fel si salata care contine avocado trebuie consumata toata .Daca o tii mai mult gasesti avocado innegrit prin salata.
Mie nu mi s-a parut a avea gust de morcov-de fapt cum am zis mie mi se pare delicios.dar fiecare e cu gustul lui. -
Uite aici o reteta:
Guacamole este o reteta tipica mexicana de avogado (care e originar din Mexic).
Se fierb vreo trei gogonele crude in apa. Cand sunt moi, se pun in mixer sau shaker cu un avogado mare sau doi si un sfert de ceapa, putina maioneza sau o lingura de smantana, sare si coriandru si apa unde au fiert gogonelele. (Eu nu am incercat cu gogonele, dar cu rosii, de fapt am fost servita cu aceasta reteta chiar de o americana)
Cand e macinat se pune la servit cu cateva bucatele de avogado. Se mananca uns pe paine cu friptura rece sau ca garnitura cu salata.
Mie mi-a placut mult.
p.s. cu simburile de la avocado, l-am pus intr-un ghiveci cu pamint, si a iesit un mic copacel decorativ. -
Pentru satena!
Ma bucur ca ti-a placut "ideea" mea si ca sa-ti imaginezi c-am care ar fi metodele de a avea si tu acel copacel decorativ intra pe http://pomifructiferi.gradinamea.ro/Avocado_3555_548_1.html.
Si ca sa fiu "rautacioasa" pina la final (glumesc) acelasi lucru am facut si cu fructul de ananas. Care la moment aceste doua..sunt mandria florilor mele.
Daca apar ceva neclaritati astept oricind sa-ti raspund cu placere.