Avocado

•  
    • 116 mesaje
    24 Aug 2007, 23:47
    0 0
    Am 5 buc.de avocado si nu stiu nimic despre acest fruct,cum se consuma,daca se poate asocia cu altceva,daca se prelucreaza ternic sau nu.Ajutati-ma va rog!
  •  
    • 1555 mesaje
    25 Aug 2007, 01:48
    0 0
    pe mine nu m'a dat pe spate, are gust de morcov, se curata si greu .. sugestii nu'ti pot da, eu doar l'am gustat si am spus pas
  •  
    • 415 mesaje
    25 Aug 2007, 05:10
    0 0
    avocado se poate pune in salate sau il freci cu usturoi si sare pana iese o pasta si-l mananci cu paine prajita.
    Ca sa-l cureti.Il tai in doua ca pe piersica de exemplu.separi cele 2 jumatati.Apoi iei fiecare jumatate si "storci" nu stiu cum sa ma explic.Ca atunci cand storci lamaia pt suc de exmplu.O sa-ti iasa foarte usor miezul-pe care il tai bucatele pt salata sau il freci cu usturoi dupa cum am mai zis.
    intr-una din parti o sa ai samburele care e foarte tare.O scaoti cu degetele cumva sau bagi lama cutitului in el cu o miscare brusca.Cutitul ramanand in sambura poti prin tragere sa-l scoti usor.
    Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa.
    Avocado trebuie sa fie un pic(nu foarte mult) moale.daca e tare la pipait e crud si gustul nu-i asa placut.
    Cred ca totusi depinde de gusturi,mie imi place foarte mult insa e foarte gras.Asa ca daca il pui la salata fii atenta cu uleiul.
  •  
    • 415 mesaje
    25 Aug 2007, 05:17
    0 0
    inca ceva ,se oxideaza foarte repede si de aceea trebuie desfacut cand faci salata.Si nu se poate tine o bucata din el pt altadata,trebuie folosit tot odata.Se poate pune suc de lamaie peste el ca sa nu se inegreasca.
    La fel si salata care contine avocado trebuie consumata toata .Daca o tii mai mult gasesti avocado innegrit prin salata.

Mie nu mi s-a parut a avea gust de morcov-de fapt cum am zis mie mi se pare delicios.dar fiecare e cu gustul lui.
  •  
    • 415 mesaje
    25 Aug 2007, 05:20
    0 0
    aaa,la faza cu curatatul.am vazut ca unii scobesc miezul cu lingurita.in acest fel nu iese miezul zdrobit.
  •  
    • 415 mesaje
    25 Aug 2007, 05:26
    0 0
    la faza cu prelucrarea termica:eu stiu ca avocado se foloseste crud.Nu am auzit si nu am mancat nicaeri altfel.
    pofta buna!
  •  
    • 2576 mesaje
    25 Aug 2007, 07:37
    0 0
    Daca il pui in food processor cu usturoi, apoi adaugi ulei de masline, putin otet si sare iese o chestie excelenta de servit pe langa fripturi.
    E.L: am uitat ce era mai important, coriandrul!
  •  
    • 452 mesaje
    25 Aug 2007, 10:19
    0 0
    Uite aici o reteta:
    Guacamole este o reteta tipica mexicana de avogado (care e originar din Mexic).

Se fierb vreo trei gogonele crude in apa. Cand sunt moi, se pun in mixer sau shaker cu un avogado mare sau doi si un sfert de ceapa, putina maioneza sau o lingura de smantana, sare si coriandru si apa unde au fiert gogonelele. (Eu nu am incercat cu gogonele, dar cu rosii, de fapt am fost servita cu aceasta reteta chiar de o americana)

Cand e macinat se pune la servit cu cateva bucatele de avogado. Se mananca uns pe paine cu friptura rece sau ca garnitura cu salata.
    Mie mi-a placut mult.
    p.s. cu simburile de la avocado, l-am pus intr-un ghiveci cu pamint, si a iesit un mic copacel decorativ.
  •  
    • 85 mesaje
    25 Aug 2007, 15:39
    0 0
    Yummmi, yummi, eu sunt o fana avocado! Il scobesc si in scobitura pun un picutz de maioneza, sare si piper. Il mananc cu lingurita, dar trebuie sa fie foarte copt.
    Mi-ai facut pofta, cred ca dau o fuga pana la piata..
  •  
    • 116 mesaje
    26 Aug 2007, 21:35
    0 0
    Va multumesc,fetelor! Nu sunt vegetariana,insa sunt o fana a tuturor legumelor si fructelor ,dar avocado nu am incercat pana acum.Sper sa-mi placa.
  •  
    • 415 mesaje
    27 Aug 2007, 04:06
    0 0
    stelyana,super ideea cu samburele .Nu m-am gandit pana acum la asta.
    merci.
  •  
    • 452 mesaje
    27 Aug 2007, 10:37
    0 0
    Pentru satena!
    Ma bucur ca ti-a placut "ideea" mea si ca sa-ti imaginezi c-am care ar fi metodele de a avea si tu acel copacel decorativ intra pe http://pomifructiferi.gradinamea.ro/Avocado_3555_548_1.html.
    Si ca sa fiu "rautacioasa" pina la final (glumesc) acelasi lucru am facut si cu fructul de ananas. Care la moment aceste doua..sunt mandria florilor mele.
    Daca apar ceva neclaritati astept oricind sa-ti raspund cu placere.
  •  
    • 6557 mesaje
    27 Aug 2007, 23:12
    0 0
    il tai in doua si inauntru pui pasta de peste afumat
    pacat ca la noi nu se gaseste inca Philadephia in varianta asta..
    e tare bun
  •  
    • 75 mesaje
    7 Sep 2007, 23:00
    0 0
    Mie-mi place copt, sa fie miezul cremos, ca untul. De cele mai multe ori in magazine se gaseste cam crud si tare. Daca-l mananci, nu e bun deloc, daca-l lasi sa se coaca, se cam ofileste si iar nu e bun. Eu am grija sa fie un pic moale, ca o para coapta.
  •  
    • 1761 mesaje
    7 Sep 2007, 23:07
    0 0
    E super bun. Satena ti-a dat retetele perfecte. Eu il pun pe paine neagra, farmat cu furculita, piper si sare.

Si se curata greu doar daca nu e copt. Si cand e copt e putin moale, coaja se desprinde usor de pe el.