Aluat de pizza

•  
    • 359 mesaje
    23 Aug 2007, 12:59
    0 0
    Fetelor, voi cum faceti aluatul de pizza sa nu iasa tare?
  •  
    23 Aug 2007, 13:10
    0 0
    o cana cu lapte caldut,drojdie, o lingura de zahar si una de otet, faina cat cuprinde
    dupa ce se mai leaga, se framanta in putin ulei
    iese dulce si fraged
  •  
    • 2487 mesaje
    23 Aug 2007, 13:14
    0 0
    Buna, la mine merge cind il fac ca si aluatul de cozonac ,adica cu lapte si ou si un pic de ulei,iese super si dupa cum il intinzi poate fi crocant sau pufos.Nu te speria ,nu este chiar ca la cozonac ci doar accelasi fel de a parcurge etapele,cantitatile nu le mai stiu exact,dar e cam o cana de lapte caldut la 1/2 kg de faina,un ou si doar atit ulei cit sa devina legat aluatul la final(cam 50ml).O smecherie invatata tot de la fete este sa ungi blatul cu unt/margarina si apoi sa pui restul ingredientelor,devine moale la mijloc si cu coaja crocanta.
  •  
    • 1225 mesaje
    23 Aug 2007, 13:18
    0 0
    Ultima mea descoperire in materie de aluat de pizza e ca o lingura de untura face minuni! Stiu, e grasa, dar oricum nu mancam pizza ca sa tinem dieta. Aluatul se face doar cu apa, drojdie, zahar si faina si o lingura de untura. Se coace imediat , nu trebuie lasat la dospit.
  •  
    • 9835 mesaje
    23 Aug 2007, 14:22
    0 0
    reteta ta, bim, este identica cu cea pe care mi-a dat-o un pizzer, dupa ce l-am batut la cap de l-am capiat...

este, de departe, cea mai buna varianta.
  •  
    • 73 mesaje
    23 Aug 2007, 14:37
    0 0
    buna eu pot sati dau o reteta de aluat care se face in italia apa, lapte cate o cescuta un cub de drojdie putina sare jumatate pahar de ulei si faina cat cuprinde
    framanti bine sa se lege tot lasi 10 20 min sa dospeasca si apoi o intinzi dupa forma tavi daca o vrei crocanta o lasi mai subtirica (coca) daca o vrei mai moale o faci mai grosuta sper sa-ti iasa pofta buna
  •  
    • 191 mesaje
    24 Aug 2007, 10:48
    0 0
    Subscriu si eu la reteta lui Bim. Am incercat-o si a iesit super. Chiar cred ca e cea mai buna.
  •  
    • 2487 mesaje
    28 Aug 2007, 11:02
    0 0
    Saru'mina de aprecieri dar nu este decit ceea ce am aflat de la voi si pus in practica in timp.Ma bucur ca a iesit din prima ancuta,uite un alt tips de data asta de la tv,daca iei din aluat cit sa cuprinzi in palma si intinzi sub forma de cerculet iese chiar ca la pizzerie,rotunda si apetisanta.
  •  
    • 392 mesaje
    5 Sep 2007, 15:38
    0 0
    Fetelor, am o rugaminte.
    La reteta scrisa de bim, nu puneti si drojdie?
    Mercic
  •  
    • 401 mesaje
    7 Sep 2007, 14:28
    0 0
    La magazinele alea Titan sau Loulis sau Belforno, cum naiba s-or numi, unde se vinde paine de la fosta fabrica Titan se gaseste aluat de pizza gata congelat. Eu habar nu aveam de existenta lui dar o tanti in fata mea a comandat si eu curioasa cum sunt nu m-am putut abtine si am intrebat cum e. Genial! asa e! costa 2.6 ron si iti ajunge pentru o tava din aia mare de aragaz. Il lasi la decongelat o ora - doua si apoi il folosesti. E ca o minge congelata. Inainte faceam si eu aluat, tot cu lapte, oua, ca reteta de cozonac (cum bine s-a exprimat bim) numai ca umpleam si toata casa de faina Eu am mereu in congelator una doua pungute din astea.
  •  
    • 2487 mesaje
    8 Sep 2007, 09:05
    0 0
    Titilina ,cu drojdie bineinteles, eu pun un pac. de packmaya micut al 1/2 kg de faina,scuze am crezut ca se subintelege, cind am scris ca la cozonac.Caci fara drojdie nu e cozonac ,nu?Si cel deja semipreparat e bun,am incercat si eu dar parca tot mai bun e cel facut in casa ,cind miroase peste tot a pizza coapta.
  •  
    • 1125 mesaje
    15 Nov 2007, 18:53
    0 0
    bim, aluatul ala al tau, se lasa la dospit sau nu?
  •  
    • 227 mesaje
    16 Nov 2007, 13:21
    0 0
    Fetelor, ar mai fi o varianta, fara drojdie. Se foloseste unt, faina, apa rece (din frigider) si busuioc sau menta. Se pune la frigider 30 min. Se intinde si se baga la cuptor incins 10 15 min. Dupa aceea se pun ingredientele (este minunata in cazul cand folosesti multe rosii, care trebuie sa le lasi taiate la scurs, cca.30 min) si se da la cuptor inca 15 - 20 min.
  •  
    • 230 mesaje
    19 Iun 2008, 11:23
    0 0
    Fetelor, help! Am mancat aseara o pizza si numai la cat de buna a fost ma gandesc. Avea aluatul subtire dar si pufos in acelasi timp. Reteta data de Bim asa iese? Sau aluatul acela congelat de care scria o eva mai sus? Exista vreun pont ca sa iasa asa?