Retete grecesti?
-
0 0Buna,
Vreau si eu daca se poate ceva retete grecesti cum ar fi :souflaki, taziki, si alte mincaruri cu specific grecesc.
In orasul in care sunt(Craiova), avem un local unde se servesc preparate grecesti.Imi place sa consum souflaki. -
Zi si mie unde? La albanez, adica la "Perla"? Nu prea sint... grecesti, dar , in fine...
TZATZIKI
1 parte smintina
2 parti iaurt
castraveti (proaspeti, nu murati, ca nu mai iesie tzatziki )
sare, pipter
6-10 catei usturoi.
Usturoiul il faci mujdei, il amesteci cu iaurtul si smintina.Castravetii ii dai pe razatoarea fina si ii storci in mina pina nu mai poti, apoi ii amesteci cu toate celelalte.Se consuma rece de la frigider, cam dupa 12 ore dupa ce l-ai preparat. E un sos care merge la frigarui ,(souvlaki e corect, nu souflaki-vine de la "souvla"-in greaca e "tepusa"), fripura la gratar de pui sau porc.
Vezi ca am mai postat retete grecesti pe eva...
Pofta buna! -
Reteta Tzaziki:
Predecesorii mei, cei care ti-au dat sfaturi in legatura cu aceasta salata greceasca au uitat de un ingredient f important si anume ULEIUL-cel mai indicat fiind cel de masline.
Grecii folosesc ca iaurt, un iaurt gros, in general de capra.
Usturoiul nu se face mujdei, ci doar se piseaza.
In unele regiuni ale Greciei, la tzaziki se mai adauga si marar. Eu una nu am mancat cu marar si deci nu pot sa-ti spun care e mai bun. -
Hanita, salata e buna si asa si asa.
In ce ma priveste mor dupa caracatita la gratar pe carbuni si midii.In general mancarurile lor sunt simple: legume fierte cu lamaie si ulei de masline deasupra alaturi peste.
Mai exista o mancare care mie personal imi place se cheama scordalia, cer scuze pentru ignoranta nu am invatat limba inca, daca nu se scrie asa; e vorba de piure de cartofi in care se adauga mujdei de usturoi si se mananca cu peste uscat/afumat.
Pofta buna.
merita si nu ingrasa.
Pupici -
Iubita, eu nu ti-am scris "dupa ureche" , eu ti-am transcris prin caractere latine cum se scrie CORECT IN NEO-GREACA!
Pentru informatia ta personala grupul de litere "ei" -epsilon iota se citeste "I" simplu.
Si corect e e "moro mou"- nu alipi un substantiv comun cu un pronume posesiv, ca iese...tzatziki!
Si daca tot vrei sa zici "deloc" si sa scrii dupa cum se aude, ar fi trebuit sa bagi un "katholou"- e un thita acolo, o consoana dentala asemanatoare cu "th" -ul englezesc.
Apropos, sint translator de neo-greaca de vreo 6 ani! Cu neo-greaca invatata la facultate,nu prin alte parti.
Dar esti simpatica.
Si daca tot stii greceste,gasesti reteta de supa de linte la urmatoarea adresa:
http://www.agrino.gr/gr/pl_fakhod.htm
RETETA E IN GREACA!
Dar te descurci,tu, nu?!
Daca totusi lasi rautatile gratuite si fasoanele si ai nevoie,ti-o traduc eu.Si nu te mai avinta sa faci afirmatii hazardate de genul "nu stii deloc greceste", ca pe aici nu stii cu cine stai de vorba. Un sfat prietenesc:fii mai ponderata! -
agpiti mou karina,exw mia aporia,giati theleis na deikseis se olous oti eisai pio eksypni enw stin alithia eisai poly katw apo ta oria kai stin nohmosyny.Oxi olloi mathainoun ksenes glwsses ston dromo opws pithanon esy.h symoulh mou pros esena einai, na pareis ena biblio grammatikhs kai meta apo 3 xronia sou epitrepw na dineis symboules ston kathe enan.
sper ca textul sa nu fie prea greu de tradus pt, karina.....