o reteta cuceritoare?

•  
    • 87 mesaje
    21 Aug 2007, 15:06
    0 0
    bna fetelor.cine ma paote ajuta?sa-mi spuna o reteta rapida de mancare sau prajitura care sa-l "cucereasca" pe puiul meu. pup
  •  
    • 274 mesaje
    21 Aug 2007, 18:22
    0 0
    Si citi ani are "puiul" tau?
  •  
    • 312 mesaje
    22 Aug 2007, 10:14
    0 0
    PUI CUCERIT LA TAVA

Carne de care vrei, plus legume de care vrei (cat mai multe), condimente, sos de rosii, zeama de lamaie, usturoi - le pui in tava cu capac sau cu o folie si cand sunt aproape gata, pui si un paharel de coniac sau vin si mai lasi fara capac pana se leaga sosul.
  •  
    • 1761 mesaje
    23 Aug 2007, 00:07
    0 0
    Si ce ii place lui?
  •  
    • 385 mesaje
    23 Aug 2007, 07:57
    0 0
    Peste la cuptor inconjurat de legume sau spaghete.
  •  
    • 73 mesaje
    23 Aug 2007, 14:46
    0 0
    pai cam ce iar place mancare sau prajituri
  •  
    • 282 mesaje
    23 Aug 2007, 21:42
    0 0
    ...nu ne-ai spus cati ani are puiul tau!Am sa-ti dau o reteta fff usoara,cu fructe ,in sos de ciocolata si mot de inghetata ----faci un pandispan din 6 oua,in care pui toate fructele care iti cad in mana ,taiate in cubulete mici(cantitate 1/2 k),dai la cuptor 30 min ,in tava de marime medie ,tpetata cu hartie de copt.Dupa ce s-a racit o tai in patrate ,pui in farfurioare pat de sos de ciocolata ,asezi felia de prajit. si peste pui o lingura mare de inghetata ,de fructe .Pofta buna !
  •  
    • 52 mesaje
    24 Aug 2007, 04:33
    0 0
    puiul ei e adult, iar ea cauta o reteta seducatoare, cu care sa-l vrajeasca.

eu asa citesc mesajul ei. doar nu va ginditi la un copil? sau, mai stii, poate gresesc eu, de vreme ce atitea puneti intrebarea asa!
  •  
    • 52 mesaje
    24 Aug 2007, 04:36
    0 0
    Nu stiu, o salata de fructe poate fi indeajuns de sexy?
  •  
    • 385 mesaje
    24 Aug 2007, 09:06
    0 0
    Eu stiu multe astefel de retete insa nu rapide cum vrei tu, pai ce e asta? daca vrei sa cuceresti pe cineva trebuie sa poti oferi mai mult decat esti tu dispusa dupa cum vad eu, de ce vrei reteta rapida? Daca vrei sa faci o impresie buna nu te uiti cat timp iti ia ci la ce rezulta la sfarsit.
  •  
    • 385 mesaje
    24 Aug 2007, 09:07
    0 0
    Daca esti dispusa sa faci ceva fain in timp nu chiar foarte scurt sa imi scri si vin cu retetele.
  •  
    • 415 mesaje
    25 Aug 2007, 05:28
    0 0
    imi place ca noi ne dam cu presupusul cam cati ani o avea cel care trebuie "cucerit" iar initiatoarea o fi uitat deja ca a pus topicul.
  •  
    • 415 mesaje
    25 Aug 2007, 05:31
    0 0
    nicolle,daca ai retete rapide pune-le aici.Nu astepta sa-ti scrie cryselen sa o faci.
    In felulasta ne mai inspiram si noi una de la alta cu gatitul rapid.
  •  
    • 385 mesaje
    25 Aug 2007, 08:35
    0 0
    Draga mea, totcmai spuneam ca am retete minunate care se fac relativ repede dar nu exagerat de rapid, eu le voi pune si apoi vedeti fiecare cat de rapide vi se par, oricum sunt extrem de ingenioase si sunt convinsa ca in tara asta putina lume le stie, incep cu tarta de peste, nu va speriati ca nu se face coca de tarta. Se fierb cartofi ca pentru pireu, adica in cuburi, cam 8 cartofi potriviti de marime, cand sunt aproape fierti, in acea apa fierbem putin si peste file, cod sau merluciu e de preferat, cand sunt fierte le scurgem bine. Separat facem un sos alb cu baza ori 300 ml vin alb, ori 300 ml suc de lamaie facut in casa, cu 300 ml apa, o lamaie stoarsa si 2 linguri de zahar. Asa, din acest lichid, de 300 ml, se iau 2-3 linguri si se amesteca cu o lingurita de faina, iar cand aceasta e ca o pasta fara cocoloase se adauga inapoi in lichid, se pune la fiert, dupa ce s-a ingrosat putin, se rade branza sau cascaval sau amandoua, e de preferat sa fie 2 sortimente de branzeturi, cam 300 de grame, se adauga un cob mic cat o nuca de unt sau margarina, 50 ml smantana, cine nu are smant. poate pune lapte, se amesteca ca sa se lege, apoi se ia de pe foc si se da gustul cu ce prefera fiecare, retea fiind cu usturoi pisat, marar, sare si piper. Intr-o tava tapetata cu unt sau margarina, se pune jumate din cantitatea de cartofi, insa sa nu ii tasati, ii lasati asa razleti cum sunt ei bucati, deasupra puneti pestele taiat cuburi si sarat si piperat inainte, deasupra turnati sosul, si peste iar catofi, cealalta jumate, cartofii fierti sa fie si ei sarati dupa ce i-ati scurs, deasupra bateti 2 oua puneti putina oua ca la papara si 1 lingura de lapte sau smantana si piper si turnatu peste cuburile de cartofi, dati la cuptor pana cand se rumenesc varfurile cartofilor, nefiind tasati se vor rumeni neuniform, cand taiati, va curge din sos peste umplutura , putin, dar asa e rteta sa nu credeti ca ar fi trebuit absorbit tot sosul, practic se face repede, chiar daca de explicat e mai mult, insa nu e o reteta de timp extrem de scurt, ca si minuturile, e ceva delicios, eu va doresc sa o faceti si sa imi trimiteti parerile voastre.
  •  
    • 385 mesaje
    25 Aug 2007, 08:43
    0 0
    Ca desert va prezin azi ceva care se face fara cuptor, se numeste salam de castane dar nu are castane desi are gust de castane. Se fierb cartofi care fierti sa cantareasca 300 grame, se scurg, se piseaza fff bine, se macina biscuiti simpli 200 grame, se adauga 150 gr nuca macinata, 250 grame zahar tos, cam 50 grame unt sau marg, asta il puneti cate putin ca sa lege compozitia dupa ce ati pus esenta de rom 1-2 sticlute sau 50 ml rom -rom, de baut, amestecati bine tot, si impartiti in doua. Pe un celofan sau pe o punga umezita cu palmele, puneti de forma unei coli ministeriale jumate din compozitie, care va fi de culoare crem spre maro deschis, deasupra puneti cealalta jumate dar inainte de a o aseza turnati cacao bine astfel incat sa devina foarte inchisa la culoare, suciti ajutandu-va doar de nailon ca sa se faca ca o rulada, cu partea deschisa in exterior, asezati pe un platou si acoperiti cu glazura maro, se da la rece apoi se taie felii late de cate 1 cm. Este bestiala si are gust de castane, se poate servi si in loc de tort, veti fi intrebate iarna de unde aveti castanele.Eu sper sa va placa.
  •  
    • 385 mesaje
    25 Aug 2007, 08:46
    0 0
    La tarta de peste eu folosesc 700 de grame de file, voi puteti folosi cat doriti fiecare. Va sarut si astept parerile voastre.
  •  
    • 1225 mesaje
    25 Aug 2007, 09:42
    0 0
    Interesante si nu foarte complicate retele, merci Nicolle!
  •  
    • 415 mesaje
    25 Aug 2007, 17:11
    0 0
    suna bine reteta cu"castane" .
    Nicolle,un sfat,cand scrii urmatoarea reteta incearca sa pui spatii sa fie usor de citit.Pupici.
  •  
    • 385 mesaje
    25 Aug 2007, 22:15
    0 0
    Merci de sfat, voi gasi o metoda ca sa arate ca o reteta, am fost extrem de grabita, scuze tuturor, promit ca data viitoare veti citi mai usor, pa si duminica placuta tuturor