Oua si cartofi prajiti in smantana??help
-
0 0Fetelor al meu cere asa ceva???ca i-a spus lui nu stiu cine!!!cum se face asta??ati auzit de mancarea asta?Eu stiu ceva dar la cuptor!!!
-
Acu, nu sint eu cea mai priceputa dins ectiunea asta, dar sa fie oare cartofi frantuzesti? Rondelele de cartofi, poate crocante, atunci cind a mincat partenerul tau, sa i se fi parut lui a fi cartofi prajiti!? In compozitia cartofilor frantuzesti intra aceste ingrediente (cu exceptia cartofilor, care nu sint prajiti). O reteta de acest fel poti gasi usor prin google.
-
Am toate aceste rezerve, dar am tinut sa-ti raspund ceva, fiindca vad ca e tacere (sint toti pe la gratare).
Sau se impiedica de "cartofi prajiti in smintina"; s-ar putea ca asta sa trebuiasca a fi citita drept "cartofi prajiti si oua in [sos de] smintina".
(Si mie mi-a raspuns, cind am avut nevoie, Miss_Smith, de ex.) -
M-a trimis o prietena sa te fac fericita, cu reteta. Ea a citit mai devreme ce ai cerut, si vorbind pe chat, si-a adus aminte si mi-a spus.
Ce ceri tu este o chestie moldoveneasca pe care o facea mama. Parintii mei Fie-le tarina usoara, erau moldoveni, si mincau f. gras si greu.
Asa, sa-ti spun: se prajesc cartofii in tigaie, se bat ouala intr-un castron, peste care se pun 2-3 linguri de brinza rasa si 2-3 linguri smintina, se amesteca bine de jos in sus, daca nu ai brinza mesge si fara dar trebuie pusa putina sare in oua, dupa care se toarna peste cartofii prajiti, si se amesteca putin sa se lege cartofii cu ouale, si se mai tine putin pe foc.
Pofta buna !
Maia -
Salut,cam tirziu dar nu mai intru pe net prea des,uite o modalitate sa reduci din grasmi,cartofi fierti in coaja si ouale fierte tare,se taie feli si se pun in tava unsa cu grasime cite un rind alternativ,se stropesc cu ulei si deasupra se pune un sos din oua batute cu smintina si brinza rasa, se da la cuptorul incins pina se rumeneste deasupra.
-
Draga mea Estigia, daca ti-am facut o bucurie ma bucur. Ti-am zis de la inceput ca este o mincare f. grea. Dar pt. barbati nu conteaza. Si daca l-e dai ce le place ca sa-si umple burta, ai o zi placuta alaturi de ei. Ce sa-i faci, totul trece pina la urma prin stomac.
Te sarut, si sper sa ne mai auzim,
Maia