Ce aperitiv sa pun?

•  
    • 98 mesaje
    17 Aug 2007, 22:11
    0 0
    Este ziua sotului meu si nu stiu nici ce aperitiv sa pun,nici cum sa il asez. Ajutati-ma VA ROG!!!!!!!!!
  •  
    • 156 mesaje
    17 Aug 2007, 22:58
    0 0
    Eu iti propun niste oua umplute cu pate de ficat, rosii umplute cu salata de vinete, dobos cu sunca si cascaval...
  •  
    • 488 mesaje
    18 Aug 2007, 00:04
    0 0
    Daca stai prost cu timpul fa un aperitiv rapid.Fa un platou cu salam,cascaval,masline.Poti pune 2-3 feluri de salam,sau sunca presata.Mai poti face salata de vinete pe care o pui in boluri mici de compot.La ornezi cu feliute de rosii.
    Daca timpul iti permite poti face ardei umpluti cu branza,rosii umplute cu vinete,ciuperci cu maioneza.Mai poti face pe scobitori turnuri din salam,cascaval,si deasupra rosie.
    Pt turnuri eu cumpar sunca presata in forma patrata si cascaval tot in forma patrata gata feliate.Pun o felie de sunca ,una de cascaval tot asa cate 3-4 felii din fiecare.Le tai in 4 sau in 6 si infig cate o scoboitoare.Deasupra poti pune o feliuta de rosie sau castravete,
    La multi ani pt sotul tau
  •  
    • 2439 mesaje
    18 Aug 2007, 16:11
    0 0
    vai, ce mancare grea!
  •  
    • 98 mesaje
    18 Aug 2007, 17:46
    0 0
    Iti multumesc mult Domynique.Am apelat la voi pt ca vreau un aperitiv deosebit,problema nu este timpul,ci ideile.Invitatii sunt pesoane foarte importante.Va multumesc anticipat.Pupici.
  •  
    • 2487 mesaje
    20 Aug 2007, 18:12
    0 0
    Buna, daca idei de aranjat vrei uite citeva:caroline(gogosi cu mijloc gol-se gasesc gata facute la magazin)umplute cu diverse paste (briza dulce,picanta ,cu pateu,cu castraveti acri,paste de legume gen zacusca,salata de vinete,spritate cu conul de aranjat prajiturile;mini pizza,din aluat formate cite un rotocol de marimea unei cani si umplute cu ce vrei, frunze de salata rulate ca o sarmaluta umplute cu salate de ciuperci,de ton cu porumb,sau altele pe care sti sa le prepari,chiftelute simple sau picante, chiftelute de legume.Sunt salamuri,brinzeturi sau masline ,care pot deveni un platou in sine,eu iti sugerez sa treci printr-un supermarcket si sa mergi la raionul de mincare gatita si sa te inspiri de multitudinea de obtiuni pe care o ofera,sau cumpara o revista gen chef si vezi ce combinati au ei,un simplu search pe net cu aperitive si o sa ai o multime de posibilitati.
  •  
    • 1761 mesaje
    20 Aug 2007, 18:51
    0 0
    Sa stii ca ceva vizual te va ajuta mai bine. As putea sa vin si eu cu idei, dar vizualul aduce succes. De aceea va trebui sa cumperi o revista.
    Uite ceva ce nu necesita mare chestie: Un pepene galben, cu o coaja frumoasa, il tai un doua,scoti samburii, pui servetele in interior pt a nu lasa zeama.
    Struguri albi spalati, uscati. luati de pe ciorchine.
    Apoi o branza speciala, cascaval pentru struguri, taiata in cubulete, de marimea boabelor de strugure.
    Se pune pe o scobitoare o boaba strugure, un cub de branza, iar o boaba, iau un cub. Atat ar tr sa incapa. Ai grija ca la la un capat sa ai cum sa prinzi de scobitoare.
    Deci aceste accesorii se infig in pepenele asezat pe un platou rotund, cu coaja in sus, normal, si pe spatele lui se pun scobitorile, una cate una. Arata ca un arici superb . Nu pot sa-ti spun ce efect are.

Si daca gasesti Prosciutto(e o carne sarata, preambalata, la semipreparate), din restul de pepene faci in felul urmator. Il tai feliutze peste care asezi doua felii de prosciutto. http://cucina.blog.dada.net/post/388703/Prosciutto+ricco+al+melone

Asa arata! a doua varianta. Prima e inventie.

Ar mai fi paine neagra unsa cu patte, sa arate neglijent intins, pe care pui o feliuta de castravete in otet.

Joaca-te cu imaginatia.

Succes!
  •  
    • 4487 mesaje
    21 Aug 2007, 11:23
    0 0
    Bim73 ai un PM.