langosi cu branza
-
0 0buna evelor.imi poate da si mie cineva o reteta de langosi cu branza buna?
am tot incercat retete da nu imi iese niciodata ca si langosii care se vand in piata...aia buni.ba imi ies prea uleiosi ba prea tari...pls!am o poftaaaa...!!!!
pupici! -
Nici mie nu imi ies ca in piata, ci mult mai buni!

Aluatul il fac din aprox 700gr faina, putina sare, putin ulei, un ou, si drojdie dizolvata in 400 ml apa calda cu o lingura de zahar. Framant bine si las la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp rad braza telemea, o amestec cu un ou si marar tocat. Cand aluatul e gata, il mai framant inca o data apoi il intind o patura mai subtire din care tai patrate mari. Pe jumatate de patrat pun branza, dar nu pana la margine, apoi aduc peste ea cealalta jumatate si lipesc cu degetul marginile. Trebuie sa fiii atenta sa nu fie faina pe aluat, caci nu se vor lipi si la prajit se imprastie branza. Astfel pregatiti, ii prajesc in ulei sau in untura (cica e de preferat untura ca are o rezistenta mai mare la ardere, in plus, nu ies asa uleiosi langosii) intorcandu-i regulat. Ii scot intr-o sita si ii las acolo pana se scurg de grasime. -
Drojdie pun un cubulet de Pakmaya. Nu trebuie mai multa, ca vor fi prea umflati langosii. Poti folosi si uscata, desigur, insa nu iti pot spune cata, ca nu am folosit.
Satena, eu nu mai ung masa sau sucitorul. Asta fiindca deja aluatul are in el ulei, cat sa nu se lipeasca. Cam asta ar fi trucul pt a intinde un aluat, sa contina un pic de ulei, unt, untura sau margarina. Faina pun cate putina, doar cat sa pot intinde lesne aluatul. Si daca mai ramane ceva faina pe patratele, le intorc si pe partea cealalta sigur nu mai e faina, si se pot lipi bine marginile.
Stiti cum e? In teorie e usor, secretul reusitei sta in practica. Nimanui nu ii iese din prima perfect, dar cu perseverenta si ingeniozitate veti reusi. -
Hallo fetele!
Sint nou inregistrata in forumul Eva si tocmai aici m-am oprit prima data,tocmai in a da un sfat cum intind eu aluatul de Langosi.
Eu folosesc la intins,uleiul.
Ori intind pe masa inainte unsa cu ulei,(asta in cazul in care doresc sa-i umplu).
Sau imi ung miinile si rup din aluat bucati potrivite,pe care le intind putin si introduc in uleiul incins.
Atentie la ulei,sa nu fie prea incins ,ca se ard Langosi inainte sa se patrunda bine.
Dupa ce uleoiul sa incns,se reduce putin focul/caldura,dupa care se lucreaza mai departe.