ciuperci!
-
0 0Buna!
Am primit cateva kile de ciuperci...ce sa fac din ele???
Idei, please...dar fara maioneza
-
Cureti ceapa si o calesti usor.Ciupercile spalate si taiate feliute le pui peste ceapa.Le lasi pana seaca si se rumenesc putin ciupercile.Adaugi vegeta si boia de ardei.
Mai poti face la fel ,dar adaugi apa si le fiebi nu le prajesti.La sfarsit freci 2 linguri de faina cu smantana si torni peste.Fierbi pana se ingroase. -
Daca ai ciuperci ce se pot umple le poti face umplute cu orice,cu carne cu branza de vaci,etc.
Prajesti o ceapa si adaugi carnea tocata si prajesti tot usor.Apoi umpli ciupercile spalate si curatate.Le pui intr-o tava unsa cu ulei si pui si putina apa.Lasi la cuptor cam o ora.Daca le faci cu branza o amesteci cu un ou.La fel procedezi.
Poti sa le folosesti la pizza....
Eu fac si salata.
Le fierbi si le tai felii.Condimentezi,toci marar si petrunjel stropesti cu ulei si zeama de lamaie sau otet(Sunt mai bune cu zeama de lamaie) -
poti sa gatesti o parte din ele (ciulama de ciuperci, la gratar, umplute etc)
din restul, poti sa faci o zacusca cu rosii, ardei, vinete, ceapa - pui frumos la borcanele, pentru la iarna.
ce-as face eu: le-as opari, apoi scurge bine si le-as congela in pungulite de cate 200-300 gr, urmand sa le folosesc ulterior, la diverse mancaruri.