creveti

•  
    • 827 mesaje
    10 Aug 2007, 12:58
    0 0
    fetele mele dragi va rog dati-mi si mie cateva retete cu creveti. Ne-am saturat de carne de pui si peste si am luat ieri niste creveti congelati (din aceia decorticati, prefierti).

orice sfat e binevenit!
  •  
    • 1122 mesaje
    10 Aug 2007, 13:12
    0 1
    Creveti cu smantana
    Ingrediente
    300 gr.cozi de creveti decorticati:
    500 gr.smantana (18%grasime)
    3 linguri de faina
    1 lingura ulei
    sare,piper

Mod de preparare
    Crevetii se spala sub jet de apa.Intr-o craticioara se incalzeste uleiul,apoi se adauga deodata intreaga cantitate de crveti.Se lasa sa fiarba 5 minute.Separat se pregateste sosul de smantana.faina se amesteca cu putina apa,cu grija ca sa nu faca cocoloase.Se aduaga apoi smantana si se amesteca foarte bine.se aseaza apoi vasul pe plita(bu direct pe flacara)si se amesteca incontinuu.Cand s-a subtiat se adauga crevetii.Se amesteca usor pana se ingroasa sosul.Se potriveste de sare si piper.Acest fel de manacare poate fi usor mai piperata.Putin patrunjel tocat foarte fin adaugat innainte de servire este singurul ornament de care are nevoie
    Timp de preparare:
    15 minute.
  •  
    • 1122 mesaje
    10 Aug 2007, 13:15
    0 0
    Creveti cu sos de ceapa cu ghimbir acompaniati de orez

Ingrediente

250 g creveti intregi
    2-3 cepe mari
    1/2 cana de orez
    ulei de masline
    ghimbir proaspat sau in praf

Creveti cu sos de ceapa cu ghimbir acompaniati de orez suna imbietor si preparandu-i veti obtine o mancare delicioasa. In afara gustului excelent, acesti creveti cu sos de ceapa cu ghimbir acompaniati de orez, sunt o mancare sanatoasa si usoara, cu putine calorii. O cina cu creveti cu sos de ceapa cu ghimbir acompaniati de orez ne va satisface si ne va relaxa, fara a ne crea senzatia de greutate, deci discutiile langa un pahar de vin alb vor putea continua.

Mod de preparare
    Pregatirea orezului:

Se pune orezul intr-o cantitate de doua ori mai mare de apa si se pune pe foc pana apa da in clocot, vasul trebuie sa fie acoperit;
    Apoi, fie se lasa pe plita fierbinte cu focul stins (pentru sobe traditionale sau electrice), fie se lasa la foc foarte mic. Cand apa s-a absorbit, orezul este pregatit.

Pregatirea crevetilor:
    Ghimbirul este de preferabil sa fie praf, (in sticluta de arome sau plic). Daca aveti ghimbir proaspat, curatati-l de coaja si taieti-l in bucatele foarte mici;
    Se taie capul crevetilor si se lasa doar codita cu carne. De preferinta, se curata de carapace pana la ultimul segment al coditei. Operatia poate sa ia mai mult timp, dar merita. Ca sa mearga mai repede, puteti strecura un cutit subtire pana la capatul cozii si taieti spinarea. Apoi e mai usor de inlaturat carapacea;
    Intre timp, se curata cepele si se taie in bucati mici (1cm), se pun la prajit intr-o cratita cu fundul de teflon cu mult ulei de masline si cu ghimbir dupa gust;
    Cand cepele incep sa se caramelizeze, adaugati crevetii si inca un pic de ghimbir. Trebuie sa se simta gustul de ghimbir in ceapa, dar mergeti dupa inspiratie;
    Cand cepele au capatat o frumoasa culoare chihlimbarie, totul e bine;
    Prezentati individual orezul si crevetii cu sosul. Serviti oaspetii mai intai cu un strat de orez peste care puneti crevetii cu sos.
  •  
    • 827 mesaje
    10 Aug 2007, 13:17
    1 0
    super angel_love multumesc mult!
  •  
    • 1122 mesaje
    10 Aug 2007, 13:18
    0 0
    Ii dezgheti, ii cureti si le rupi capetele (lasi numai codita), sau daca sunt deja curatati ii speli direct si ii usuci cu hartie de bucatarie, apoi ii pui la marinat in ulei de masline, usturoi pisat, rozmarin tocat marunt (de preferat proaspat), piper proaspat macinat. Ii lasi 8 ore la marinat, apoi ii prajesti 2-3 minute in unt, ii scurgi si apoi ii fierbi alte 2-3 minute intr-o jumatate de ceasca de vermut (cantitatea de alcool este pentru 1 kg creveti), timp in care mai adaugi putin rozmarin. Se servesc imediat, cu garnitura de orez sau cu ce-ti place tie.
    Daca mai vrei mai stiu si alte retete, unele probate, altele nu.
    Pofta buna!
  •  
    • 1122 mesaje
    10 Aug 2007, 13:21
    0 0
    sa ne spui cum au iesit!
  •  
    • 827 mesaje
    10 Aug 2007, 13:28
    0 0
    multumesc angel, mai vreau retete probate! ceva cu paste?
  •  
    • 169 mesaje
    10 Aug 2007, 18:17
    0 0
    fierbi paste de care iti plac
    se pun la topit 2 linguri unt sau margarina la cutie 2 .3 catei usturoi ,2-3 cepe verzi ,se calesc un pic se adauga frisca proaspata sau smintina ca sa se faca un sos ,suc de la jumate de lamie ,sos iute de ardei parmezan se pun crevetii patrunjel verde ,vegeta un pic piper si combini cu pastele ...si sper sa iti placa
  •  
    • 2817 mesaje
    10 Aug 2007, 20:20
    0 0
    creveti cu paste:

300-400 gr creveti
    paste lungi si cam de 1 cm latime (am uitat cum le zice)
    1 ceapa mare
    un ardei gras rosu si unul galben
    250 gr ciuperci
    2 rosii
    cimbru si busuioc

ferbi pastele mai intai;
    intr-o cratita mai mare prajesti putin ceapa, ardeii grasi (taiati in felii lungi) si ciupercile, pana se inmoaie, apoi adaugi crevetii, lasi totul la foc mic, sa se faca in suc propriu; numai daca e nevoie adaugi un pic de apa;cand sunt patrunsi crevetii (atentie, ei trebuie sa ramana un pic crocanti, nu astepta sa fie moi de tot), adaugi sucul de la 2 rosii, sare, piper, chilly, cimbru si busuioc; cand sucul de rosii a fiert, adaugi pastele fierte acolo si amesteci tot.
    reteta originala este foarte picanta, daca iti place, incearc-o asa;
    cei mai buni creveti pt reteta asta sunt cei mari
  •  
    • 9835 mesaje
    11 Aug 2007, 10:49
    0 0
    sau...

calesti 2 catei de usturoi (zdrobiti) intr-o jumatate de lingura de unt incins, timp de 20 de secunde.

pui crevetii. amesteci.

dupa 5-6 minute storci pe deasupra lamaie, amesteci si mai lasi tigaia pe foc 20-30 de secunde.
    la sfarsit, se presara cu piper negru si cu patrunjel proaspat.

se servesc ca atare sau cu garnitura.
  •  
    • 827 mesaje
    13 Aug 2007, 09:09
    0 0
    va multumesc mult! am facut cu ustorui si vin - i-am servit cu orez si cu sos de smantanta - pentru paste. sotului meu nu prea i-au placut cei cu vin bucatareasa in schimb a fost foarte incantata cu atat mai mult cu cat e o incepatoare intr-ale gatitului
  •  
    • 9835 mesaje
    13 Aug 2007, 11:59
    0 0
    ai folosit vin alb, da?
  •  
    • 827 mesaje
    13 Aug 2007, 13:44
    0 0
    daaaaaaa! yammmmy!