aluat de" placinta americana"

•  
    • 84 mesaje
    9 Aug 2007, 16:50
    0 0
    stie cineva cum se face aluatul de placinta americana?stiti voi placintele alea celebre ale lor cu dovleac sau afine..........?
  •  
    • 9835 mesaje
    9 Aug 2007, 17:24
    0 0
    te referi la tartele alea americane cu fructe?

daca da:

1 1/2 cani faina
    1/4 lingurita sare
    1 plic praf de copt
    2 linguri zahar
    1/2 pachet unt sau margarina
    1 ou
    1/2 cana lapte

400-500 gr. fructe spalate, curatate, taiate
    1/2 cana zahar
    1 lingurita scortisoara

1. Combinati faina, sarea, praful de copt si zaharul. Adaugati untul moale, oul si laptele. Framantati cu degetele pana se omogenizeaza. Imbracati cu acest aluat o forma de tarta cu diametrul de cca 9 inches.
    2. Deasupra, puneti fructele, presarati zaharul si scortisoara.
    3. Coaceti la foc mic, pana cand fructele se inmoaie si formeaza un sirop care fierbe cu bule.

----
    Am inceput sa folosesc de curand reteta asta. Se face foarte usor si iese bine. Pana acum am incercat cu prune, piersici si mere. Cu siguranta merge si cu afine. Dar nu stiu daca si cu dovleac (poate ar trebui calit in prealabil?).

- iti trebuie o forma de tarta mai inalta, cu fundul detasabil (aluatul se cam lipeste de forma). daca ai o forma mai putin adanca, din cantitatile de mai sus poti face 2 tarte.
    - daca pui prea multe fructe, siropul pe care sucul lor il formeaza impreuna cu zaharul incepe sa curga in cuptor (asa am patit eu prima data )
    - e bine sa coci tarta la foc mic, in asa fel incat fructele sa se coaca fara a se arde aluatul.
  •  
    • 84 mesaje
    10 Aug 2007, 11:26
    0 0
    merci mult!am vazut intr-o seara pe euforia tv o emisiune cu o tipa care face tot timpul "ceva dulce" dar am prins doar partea cand facea umplutura si nu stiam exact cantitatile si ingredientele din aluat.avea umplutura de piersici oparite si decojite (ca si rosiile) si mure,dar a pus o cana de zahar si 2-3 linguri de faina tocmai sa ingroase sucul lasat de fructe si zahar.deasupra a taiat o foaie de aluat si a uns-o cu ou.arata super.pa pa