ceva deosebit

•  
    • 1308 mesaje
    9 Aug 2007, 12:18
    0 0
    Weekendul acesta vreau sa pregatesc ceva special pentru o seara romantica. Ma gandeaam la o friptura de pui la tava/gratar, dar nu prea stiu cum sa o prepar...Si o garnitura sau un sos ceva?

Ideea este ca vreau sa pregatesc ceva deosebit, care sa arate altfel si sa fie si usor de facut, caci sunt la inceput in ale gastronomiei.

Va rog mult sa ma ajutati cu cateva idei!
  •  
    • 1225 mesaje
    9 Aug 2007, 14:29
    0 0
    Portionezi puiul si il condimentezi cu sare, piper si ce mai vrei. Ungi carnea cu putin ulei. Cureti si tai bucati doua cepe, doi ardei grasi, o telina, doi morcovi, patru cartofi, le amesteci pe toate intr-un castron cu vegeta, un pic de sare si ulei de masline. Intr-o tava mai mare pui folie de aluminiu, apoi carnea jos si deasupra legumele.Picuri peste ele putina apa si acoperi cu folie de aluminiu ermetizand bine pe marginile tavii. Dai la cuptor o ora.
  •  
    • 488 mesaje
    9 Aug 2007, 19:15
    0 0
    Daca ai pulpe de pui intregi le tai in doua.Le condimentezi le ungi cu ulei si pui un pahar de vin peste ele si le lasi 30 min in frigider acoperite.(nu e neaparata nevoie sa le lasi in frigider dar sunt mai gustoase).Cauti o cratita cu capac maibombat in sus nu plat.Pui apa calda in cratita cam jumatate.Deasupra pui capacul invers.Arajezi pulpele torni lichidul si dai la cuptor cam o ora.Le intorci din cand in cand si completezi cu apa daca a secat.Se pot cosuma cu un piure de carofi sau legume fierte.(cartofi natur),orez nelegat,etc.Nu uita vinul dupa masa daca ea e romantica.Nu uita nici lumanarile aprinse.
  •  
    • 1308 mesaje
    9 Aug 2007, 20:09
    0 0
    ce imi plac ideile voastre stiam eu ca ma pot baza pe voi. Mersic!
  •  
    • 488 mesaje
    9 Aug 2007, 21:43
    0 0
    Desert nu faci?
  •  
    • 4411 mesaje
    9 Aug 2007, 23:57
    0 0
    Reteta lui dominique e f misto,faceam si eu intr-o vreme dar am uitat de ea.
  •  
    • 1308 mesaje
    10 Aug 2007, 07:58
    0 0
    desert?
  •  
    • 1308 mesaje
    10 Aug 2007, 10:28
    0 0
    inainte de desert...cum se face pestele prajit cu pemet ca sa iasa fain? pur si simplu se tavaleste prin pesmet si se prajeste in ulei incins?
    ma gandeam si la reteta asta. Am mai aruncat si 2-3 feliute de lamaie si o salata mexicana din aia la punga congelata si-i gata masa...
    ce parere ai? desetul pot fi chiar eu, ornata cu un pic de frisca
  •  
    • 1122 mesaje
    10 Aug 2007, 11:22
    0 0
    Reteta de Peste Prajit cu Pesmet

Timp de preparare: 30 minute.
    Ingrediente pentru 4 portii: 1 peste mijlociu (in ilustratii este un crap), 2 oua, 6 linguri de pesmet, ulei, sare.
    Se curata pestele de solzi si se scot maruntaiele.
    Se taie pestele bucati potrivite.

Se bat bine ouale cu o furculita si se adauga un praf de sare.
    Se dau bucatile de peste prin pesmet, oua si iar pesmet, in aceasta ordine.

Se incinge uleiul in tigaie si se prajeste pestele.
  •  
    • 216 mesaje
    10 Aug 2007, 11:38
    0 0
    Sau in loc de pesmet malai. Iese f. crocant deasupra si daca nu il lasi mult, moale pe dinauntru, o minuneee!!!
  •  
    • 1308 mesaje
    10 Aug 2007, 11:50
    0 0
    bai, eu nu am mancat nimica azi. voi ma omorati aicea de pofta!
  •  
    • 1225 mesaje
    10 Aug 2007, 12:08
    0 0
    Pt peste prajit cu pesmet cel mai potrivit e fileul. Nu e prea romantic sa stai sa scoti oasele de peste la masa.
    Ca desert, poti lua o cutie cu inghetata, pe care sa o serviti in ce mod doriti voi!
  •  
    • 488 mesaje
    10 Aug 2007, 12:29
    0 0
    E mai bun cu malai.Peste pestele condimentat pune putin suc de lamaie.
    Dar eu nu-ti recomand pestele pt o cina romantica.In primul rand te umpli de miros de peste prajit,si trebuie sa stai langa el.Asa pui puiul la cuptor si pana se face stati de vorba.Poti face o salata de carofi sau legume inainte si o pui la frigider.
  •  
    • 1308 mesaje
    10 Aug 2007, 12:40
    0 0
    da, ai dreptate, pestele cam miroase si nu prea e fain la o seara romantica ramane varianta cu puiu'