Sucul de rosii

•  
    • 6 mesaje
    8 Aug 2007, 22:25
    0 0
    As dori sa prepar un suc de rosii din acela cum gasesti la cutie in magazine,pe care sa l poti bea si sa l folosesti si la diferite sosuri.Stie cineva cum se prepara cel mai bun suc de rosii??
  •  
    • 1225 mesaje
    8 Aug 2007, 22:33
    0 0
    Conteaza robotul cu care il faci, cat si rosiile. Ai nevoie de rosii din acelea alungite, care sunt carnoase si nu au foarte multa zeama. Apoi, vine fiert un pic si sterilizat in sticle.
  •  
    • 6 mesaje
    8 Aug 2007, 22:47
    0 0
    bine,bine am intele eu ceva dar ma refer acum si la ce pui in suc,acele ingrediente care i dau savoare,si oricum vreau sa stiu o reteta in detaliu
  •  
    • 488 mesaje
    8 Aug 2007, 22:51
    0 0
    Eu iti dau o reteta de bulion(asa stiu eu ca se zice in Ardeal)Eu asa fac an de an si il folosim si la sosuri si de baut.
    Rosiile le dai prin masina speciala de rosii dupa ce le speli.Cojile le mai dai inca o data prin masina.Pui sucul intr-o oala mare sarezi dupa gust si fierbi pana seaca cam de-o palma.DAca il vrei mai gros il fierbi mai mult.Pui bulionul fierbinte in sticle cu capac(de tedy sau santal)deasupra presari cate un varf de cutit de conservant.Pui sticlele undeva si le acoperi cu o patura.a doua zi le duci in camara.Eu nu sterilizez sticlele cu bulion niciodata.
    Daca vrei un suc bun atunci rosiile sa fie mari carnoase.
    Eu n-am dat rosiile niciodata prin storcatorul electric deci n-as putea sa-ti spun daca se poate si asa.
  •  
    • 488 mesaje
    8 Aug 2007, 22:53
    0 0
    Eu nu pun in afara de sare nimic.Daca vrei un gust anume,poti pune la fiert o ramurica de cimbru sau frunze intregi de patrunjel sau telina
  •  
    • 1225 mesaje
    8 Aug 2007, 23:11
    0 0
    Ca cele din magazine nu are cum sa iti iasa. Sunt facute cu o alta tehnologie, ca sa nu mai zic de arome pe care nu le gasesti in comert. Oricum, sucul de rosii pt baut nu trebuie sa contina nici un adaos. Poate un pic de busuioc.
  •  
    • 488 mesaje
    8 Aug 2007, 23:27
    0 0
    Dar nu se compara un suc facut in casa cu unul din comert.Ei il ingroase cu amidon.Eu am inca de anul trecut si e f.bun.
    Mi-ai dat o idee cu busuiocul.
  •  
    • 415 mesaje
    9 Aug 2007, 03:13
    0 0
    Multumesc pt reteta de suc de rosii.Busuiocul merge bine la rosii.cel putin in salate.Cred ca ar fi bun si in suc.
  •  
    • 4411 mesaje
    9 Aug 2007, 23:59
    0 0
    Busuiocul merge la fix..mmmmmm imi ploua in gura
  •  
    • 1308 mesaje
    10 Aug 2007, 11:07
    0 0
    cum se adauga busuiocul? pisat bine sau asa, ca niste floricele decorative?
    phuuaa, ce exprimare am scos!
  •  
    • 1225 mesaje
    10 Aug 2007, 12:10
    0 0
    Iti dai seama ca in suc nu poti pune frunze intregi. Iar daca e din cel uscat, e necesar cateva minute de fierbere in suc.
  •  
    • 488 mesaje
    10 Aug 2007, 12:22
    0 0
    Am uitat sa specific.Frunzele se scot dupa ce a fiert bulionul.Mama mea asa facea,dar mie imi place simplu.