As vrea sa ma ajuta-ti si pa mine...
-
0 0As vrea sa imi da-ti o sugestie ceva peste patru zile va fi ziua mea si vreau sa imi fac tort mai deosebit;anul acesta mama a facut furori in casa la aniversari cu tortul de piscoturi cu portocale... dar as vrea pentru ziua mea sa am ceva deosebit tot ceva cu fructe dar nu stiu give me un ideea please
v-a pop anticipat. -
Iti dau o reteta pe care fetele mele o consuma cu placere.
Iti trebuie:500ml frisca lichida,un iaurt mare Danone (Dar sa nu fie de baut),300 gr fructe de sezon(eu il fac cu afine,ananas,capsuni,pepene galben,caise),2 plicuri gelatina alimentara DR.Oetker,100 gr zahar.,piscoturi.
Fructele le tai cubulete si presari zaharul peste ele si amesteci usor sa se topeasca zaharul.(EU in general bag zaharul la gelatina)
In 1oo ml apa pui gelatina si o incalzesti bain marin pana se topeste si devine lichida(n-o fierbi),apoi o lasi sa se raceasca usor.Bati Frisca si cand s-a intarit adaugi iaurtul.Amesteci bine apoi pui geletina si omogenizezi bine.Torni intai siropul si mixezi bine.Pui apoi fructele dar amesteci cu o paleta de jos in sus sa nu le zdrobesti.
Apoi un rand de piscoturi unul de crema.Deasupra ornezi cu fructe si torni o gelatina pt torturi preparata ca pe plic.E delicios -
Eu stiu sa fac un singur fel de tort, cu variatiuni, dar e delicios.
Iti trebuie 1 blat de tort (eu cumpar din acela mare de ciocolata), 2 sarlote instant diferite, vreo 3 banane, cateva kiwi, nuca de cocos praf, 1 tub de frisca.
Fac un sirop din apa fiarta, mult zahar si arome (coaja de lamaie, vanilie, rom, migdale).
Pun o foaie de blat, insiropez usor cu lingurita (nu prea mult ca ti se darama). Pun un strat de sarlota. Tai banana pe lung feliute subtiri si pun pe deasupra. Apoi praf de cocos.
Blatul uramtor. Insiropat. Alta sarlota. Feliute de kiwi. Praf de cocos.
Blatul de capac. Insiropat. Sarlota 1. Felii de banane. Praf de cocos. Imbrac cu frisca.
Iese delicios, dar trebuie sa ai rabdare sa fie totul rece (siropul, sarlotele), apoi dat la frigider inainte de a pune frisca. Daca nu ai rabdare (eu nu am niciodata
) iese o mare fleasca.
Dar o fleasca gustoasa
-
Eu nu inteleg ce inseamna "topic la misto".
Poate sunt multe eve care intra pe aici si gasesc retetele de torturi date de noi sau contribuie cu altele noi. Eu zic ca este un castig pentru toate partile, care-i baiu'?
(banuiesc ca se refera la greselile grave din titlu, dar eu cred ca si cineva care stalceste limba materna poate face un tort reusit
)