Tocanita rosii (???)

•  
    • 2370 mesaje
    2 Aug 2007, 09:15
    0 0
    Dati-mi si mie, va rog, o reteta super-gustoasa de tocanita cu rosii si carne.

Dar explicati-mi frumos, pe etape, ca nu prea le am cu bucataria

Mersi!
  •  
    • 615 mesaje
    2 Aug 2007, 12:05
    0 0
    Tocanita
    Informatii
    Dificultate: 3
    Timp necesar: 70 minute
    Portii: 5 – 6
    Ingrediente
    2 cepe medii
    1 morcov
    1 patrunjel
    2 cartofi mari
    1 telina
    2 foi de dafin
    200 g costita, carne sau ciolan afumat
    200 ml bulion
    1/4 legatura de patrunjel
    1/4 legatura de marar
    sare, piper
    Mod de preparare
    1. Se curata si se taie cubulete mici toate legumele. Cartoful se taie mai mare, cu latura de 2–3 cm.
    2. Se caleste ceapa cu o lingura de ulei si putina apa, pana devine transparenta, se adauga bulionul si costita sau ciolanul. Se mai lasa 5 minute sa fiarba. Daca folositi carne, taiati-o cubulete si prajiti-o in ulei.
    3. Intr-o cratita se pun toate ingredientele ramase si cele de la pasul 1 si se amesteca. Se condimenteaza si se pune apa cat sa le acopere. Se da la cuptor la foc mediu cam 1 ora. Se verifica din sfert in sfert de ora daca are apa suficienta sa fiarba. Este gata cand s-au fiert cartofii (verificati cu o furculita daca intra usor in cartof).
    Sugestii
    Optional se pot pune si ciuperci (o cutie).
  •  
    • 2370 mesaje
    2 Aug 2007, 12:25
    0 0
    OK, hai sa incercam.
    Nu am gasit rosiile in reteta (am doua lazi de rosii), dar o sa pun din greu si o sa renunt la bulion.
    Sper sa iasa buna. Ai incercat-o?
    Mersi mult!
  •  
    • 1225 mesaje
    2 Aug 2007, 13:25
    0 0
    Daca pui rosii, nu uita sa le oparesti inainte si sa le decojesti. Le toci bucatele mai mari si le fierbi un pic intr-o cratita separata.
  •  
    • 488 mesaje
    2 Aug 2007, 14:56
    0 0
    Calesti 2-3 cepe in ulei,si apoi pui rosiile curatate de pielete si taiate.Lasi sa fiarba pana scade.
    Daca faci cu carne,prajesti usor carnea si apoi ce am zis mai sus.
    LA CUPTOR.
    Tai ceapa fideluta.si o pui intr-o tava cu putin ulei.Apoi pui rosiile si deasupra jumatati de pulpa de pui.Dai la cuptor.Cand pulpa e rumenita deasupra mancarea e gata.
    de condimentat o faci la inceput cu ce vrei tu
  •  
    • 2370 mesaje
    2 Aug 2007, 15:26
    0 0
    Mmmmm, imi lasa gura apa

Am vazut prea tarziu celelalte mesaje, mi-a dat prin cap sa le decojesc dar nu si sa le oparesc inainte

Morcovul ras am uitat sa-l calesc cu ceapa (sau nu trebuia?), l-am pus peste, inainte de a baga la cuptor.

Sper sa iasa buna, am niste emotii......

Cu ce mai pot condimenta? Am pus marar, patrunjel, sare si piper.

Va pup.