legume, legume la gratar??
-
0 0Buna!
Am multi dovlecei si vinete.
Cum le fac la gratar? Dar in cuptor??? -
Tai felii cam de 1 cm le sarezi si le lasi cam 30 min,apoi le treci sub jet de apa rece si le lasi la scurs.Le pui pe gratarul bine incins.(nu le cureti coaja)Din diverse lagume pe langa cele care le ai poti face frigarui pe gratar(altenezi legumele)
Dovlecei la cuptor.
Ii cureti si in tai in 4 si ii fiebi usor.II strecori si ii pui intr-o tava unsa cu margarina.Presari pemet iar deasupra pui oua batute cu smantana.
II poti face si umpluti.
Eu fac musaca de vinete la cuptor.(Procedeul ca la gratar,apoi un rand de vinete unul de carne tocata calita in prealabil cu o ceapa.Deasupra torn bulon si completez cu apa daca e necesar.
Pofta buna -
Ralu,hai sa-ti zic o treaba de am facut-o eu cu legumele la gratar(mamaaaa ce-nghit in sec cand imi aduc aminte)!Am taiat dovleceii felii(am avut zuchini atunci),vinetele la fel,rosii intregi,ardei gras intreg,ceapa si le-am pus pe gratar.Separat am facut un mujdei de usturoi cu smantana si patrunjel si le-am pus peste legumele facute astfel la gratar si puse toate intr-un castron.Le-am lasat o juma de ora sa se patrunda si apoi am mancat garnitura la friptura.Vaaai de mine,nu mai scriu ca-mi ploua in gura!Ma duc sa repet figura!
-
Sunt foarte bune legumele la gratar, au un gust deosebit daca le lasi putin la rumenit.Din dovlei eu fac si chiftelute, sunt ideale.Razalesti 2 dovlecei pe razatoare, pui sare si ai lasi intr-o strecuratoare sa intre sarea in ei.Dupa 20 minute ii storci, pui pier, usturoi pisat, frunze de patrunjel tocate marunt, faina cat cuprinde sa se faca un aluat potrivit si 1 ou.Se iau cu lingura si se prajesc in tigaie.Pofta buna!