supa gulash
-
1 0am mincat supa asta in plimbarile mele din we-ul asta.
stie cineva cum se face ? (am ochit eu ce plutea prin bolul cu supa, dar nu stiu de unde venea gustul ala special, cum se fac pastele alea, consistenta supei era data ...de ce oare? .... ma rog, fetele din ardeal poate stiu despre ce vorbesc). -
miss_, nu erau paste, dar nu mi-a venit un cuvint potrivit....nu erau galustile de la gulash....erau un fel de "frecatei"si pe linga gustul de paprika iute mai era ceva......sa fi fost condimentele alea? (si eu le folosesc, dar....)
consistenta supei din ce vine? din faina calita? doar faina de la galusti?.......dupa ce se duce canicula asta sigur incerc asa ceva....ce-i iesi???? (mai bine ramineam pe acolo....) -
Ellado si eu am mancat supa gulash. Doamneeee cat de buna este. De fiecare data cand am drum in Oradea, stiu o pensiune si face o supa gulash....de mananci si plangi, mananci si plangi. exista niste paste care sunt pentru supa gulash, scrie pe pachet.
Uite ca am vb. acum cu cineva si a spus ca respectivul condiment il ia numai din Ungaria.
Dar cum se numeste....nu stie. Iar galustile respective se trec printr-o sita speciala sau se fac cu varful linguritei. Ce mai. deja imi ploua iar in gura de pofta.
-
Aluat galusti: se iau cam 3-4 oua + sare + faina care se adauga treptat astfel incit sa se obtina un aluat nici tare dar nici foarte curgator.Se da aluatul ori prin sita ori cu virful linguritei si se procedeaza ca la galustile din gris.
Acum depinde de bucataria fiecaruia unii fierb aceste galusti direct in supe punindu-le ultimile la fiert.Altii mai intai fierb galustile separat in apa cu sare cam 10/15min si apoi le pun in supe la ultimul clocot.
Dar fierte separat se pot adauga si la felul 2 in sosuri,asta in loc de paste,orez,cartof.
Sita respectiva am vazut-o si prin Selgros "sita pentru galusti" undeva la 10 lei.
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=36679