reteta chec

•  
    • 412 mesaje
    20 Iul 2007, 12:07
    0 0
    evelor spuneti`mi si mie o reteta buna de chec,dak ma puteti ajuta cat mai repede ? vreau sa fac astazi unul... pls !
  •  
    • 615 mesaje
    20 Iul 2007, 12:56
    0 0
    Am mai scris-o pe aici,dar cum nu cred ca ai timp sa cauti,iata:6 oua,o cana de zahar,o cana de faina,6 linguri de ulei,sare,coaja de lamaie,esenta de rom
    Separi albusurile de galbenus si le freci spuma cu romul si zahar vanilat si cu o cana de zahar tos.Freci gabenusurile maioneza cu uleiul,sarea,coaja de lamaie.Pui spuma de albusuri peste galbenusuri si adaugi faina in ploaie.Mesteci cu miscari largi sa prinda aer(altfel nu creste).
    bagi la cuptorul incins cam 20-30 minute
    incerci cu paiul sa vezi dc s-a facut.Evita sa deschizi prea des usa cuptorului.Iti ies doua checuri cam de 25 cm.Sa-mi spui cum ti-a iesit,dc l-ai incercat...
  •  
    • 412 mesaje
    20 Iul 2007, 13:11
    0 0
    Mersi mult de reteta ,am cautat reteta de chec pe aici , n`am gasit si m`am dat batuta ,si am deschis eu ac topic ! Am sa incerc reteta promit ..ms ink`o data :*
  •  
    • 615 mesaje
    20 Iul 2007, 13:24
    0 0
    Dc te mai uiti aici pe topicul asta deschis de tine,vezi ca poti adauga si cacao la chec.Inainte sa pui toata cantitatea de aluat in tavile tapetate cu faina,adauga 2 linuri de cacao,amesteca pana la omogenizare si pune peste checul din tava.cu o furculita,amesteci usor in cercuri mari ca sa-ti iasa marmorat.Nu omogeniza cu cacao.O sa-ti iasa un chec alb cu firisoare maro de la crema cu cacao.Succes!
  •  
    • 412 mesaje
    20 Iul 2007, 16:00
    0 0
    Abia astept sa fac , mi`ai facut o pofta ! Din pacate e deja destul de tarziu si nu cred ca mai apuc sa fac astazi dar pe sambata , duminica sigur ! :*
  •  
    • 2487 mesaje
    20 Iul 2007, 19:47
    0 0
    Sau daca cu cacao nu te imbie incearca cu fructe,reteta de baza ramine aceeasi dar separat pregatesti visine fara sibure date prin faina sau bucatele de piersica tot tavalite prin faina,prune ,caise,orice fruct cu pulpa mai consistenta,se pun chiar inainte de a pune tava in cuptor si faina are rol sa nu cada la fundul tavi si sa se arda.P.S. eu pun si praf de copt in faina ,dar este optional.
  •  
    • 6 mesaje
    23 Iul 2007, 14:20
    0 0
    Buna,va las si eu o reteta foarte buna si rapida de chec,dupa cum urmeaza:
    2 oua intregi,9 linguri de zahar,9 linguri de ulei,9 linguri de lapte,9 linguri de faina,1 praf de copt stins cu otet,zahar vanilat si esente...
    Se incorporeaza toate ingredientele treptat,mestecand cu mixerul!Tavile unse si tapetate cu faina,se coace la foc potrivit!
    Eu deobicei il fac tot de cacao(adaug vreo 3 linguri)si iese un deliciu!
  •  
    • 412 mesaje
    23 Iul 2007, 15:08
    0 0
    Dragele mele am facut cumparaturile si abia acum reusesc sa fac checul ! Am sa pun si cacao asa cu furculitza iar ca umplutura...am luat ciocolata de menaj ! Acum am o intrebare.. sa dau si bucatile de ciocolata prin faina cum se dau fructele sau pur si simplu o las asa si se topeste ea? Mersi de sfaturi,pregatesc o limonada f buna si va servesc si pe voi online
  •  
    • 2487 mesaje
    25 Iul 2007, 12:30
    0 0
    Eu as rupe bucatele mai mici si le-as folosi simple inainte de a pune totul la cuptor,dar numai pe mijloc.Sper sa iasa bine si pofta buna.
  •  
    • 412 mesaje
    27 Iul 2007, 13:58
    0 0
    vreau sa fac pe maine un tort din reteta de chec , ce ziceti ar iesi ??? mai stiam o reteta ptr tort cu 6 linguri fain , 6 zahar , 6 ulei parca nu mai stiu sigur , va intreb poate stiti voi despre ce reteta vb ? dak nu cred ca am sa incerc cu reteta de chec , a iesit f buna ! pupici