Paine de Vatican
-
5 3Nu stiu dak a mai fost dezbatut subiectul acesta. Am primit de la cineva un aluat intr-un castronel impreuna cu o reteta, astfel incat in prima zi trebuia sa pun zahar, in a doua lapte, in a 3-a faina, in a 4-a o dorinta, iar apoi sambata sa prepar si sa coc acel aluat. Nush dak e adevarata chestia nasoala insa este k trebuia sa impart la ink 3 persoane si nu am la cine.. Se zice k nu e bine sa o arunci.. So? Ce ma sfatuiti sa fac? Pentru mine am preparat-o .. pare destul de buna..
-
wanna_skumpa si mama mea a primit asta. Si a facut inca trei bucati si apoi a impartit-o. acum...nu stiu cum sa faci tu, ca zici ca nu ai cui sa imparti, dar....imparte-o la vecini. e treaba lor ce fac cu ea, dar macar tu ai impartit-o. ideal ar fi ca si ei sa fac la fel, dar....
Chestia este ca nu mai stiu cum era la gust, dar parca a fost ok. Si e pentru sanatate, fericire, bunastare, chestii din astea. sa-ti mearga bine. Sper ca vei reusi sa o imparti la cineva. pup.
-
La mine o mai facuse mami cand eram mica, acum am zis sa o fac eu, k am primit-o si ea o mai facuse.. Dar park e mai complicata .. caci la ea iesise o painica un fel de cozonac, insa la mine trebuia sa pun scortisoara, nuci, ciocolata..mult mai multe ca aia de atunci. Acum deh..am facut-o si pe asta pana la urma.. Se proceda asa: in prima zi puneai 250 gr zahar, in a doua 250 gr faina, in a 3a lapte, a 4a (joi) o dorinta, apoi vineri lapte, zahar si faina si sambata restul ingredientelor si coacerea.