Mancare delicioasa

•  
    • 52 mesaje
    5 Iul 2007, 11:34
    0 0
    Imi puteti da si mie cateva retete de mancaruri de vara? Asi vrea sa fie usoare si rcoroase. Inghetate, sucuri, aperitive, felul principal... Orice reteta e binevenita. Meci mult.
  •  
    • 1225 mesaje
    5 Iul 2007, 13:56
    0 0
    Credeam ca ai scris tu vreo reteta de mancare delicioasa! Cauta in arhiva, sunt atatea!
  •  
    • 385 mesaje
    6 Iul 2007, 07:36
    0 0
    Dragelor, vin eu cu o sugestie, tocana sarbeasca, o stiu de la bunica, se caleste in unt de preferat, sau in ulei, ceapa, si mult ardei gras, cand sunt un pic inmuiate, se adauga rosiile taiate cuburi cat mai mici dupa ce au fost luate pielitele, adica coaja, si se fierb asa putin in grasime, dupa care se adauga bucatele de pui si dupa ce acestea isi schimba culoare, ca le invartim putin prin acel sos de legume calite, adaugam apa ca sa fiarba carnita, cand credem ca e gata adaugam putin orez daca va place, daca nu, este bun si fara orez, punem marar verde tocat marunt si 2 graunti de usturoi pisati, mai dam un clocot, punem la sfarsit sare si piper, se serveste cu pireu, sper sa va placa, in sosul de legume puteti rade si un morcov, eu mai fac asa chiar daca nu intra in reteta, va doresc spor. PA-VOI
  •  
    • 385 mesaje
    6 Iul 2007, 07:40
    0 0
    mai vin cu o reteta pe care o fac des vara, crochete de dovlecei, rad dovlecei, ii scurg apoi ca lasa zeama multa, adaug oua, branza rasa, putina faina, cam o lingura, marar verde tocat marunt, putin usturoi pisat, sare, piper si iau cu lingura ca la galuste, si pun in ulei incins, le prajesc pe ambele parti, sunt delicioase si calde si reci si a doua zi, sper sa va placa.
  •  
    • 488 mesaje
    8 Iul 2007, 22:12
    0 0
    Iti trimit reteta de inghetata de fructe.Iti trebuie 300ml frsca lichida,3oo gr fructe de sezon: afine capsuni ,caise,piersici,etc.200gr zahar.
    Jumatate din fructe le zdrobesti si le amesteci cu zaharul.Restul le tai cubuleta(caisele) sau le lasi asa(afine,capsuni).
    Bati frica si cand s-a intarit adaugi fructele zdrobite si bati bine cu mixerul.Adaugi restul fructelor si amesteci cu o paleta de jos in sus sa nu se zdrobeasca fructele.
    Imbraci in folie de aluminiu un vas.Torni inghetata,o acoperi cu folie de aluminiu si o dai la congelator 4-5 ore.Sper sa-ti placa.E usor de facut
  •  
    • 22 mesaje
    13 Iul 2007, 11:05
    0 0
    Eu recomand urmatoarele mancaruri usor de facut si racoritoare :
    - un fel de salata bulgareasca, adica branza feta, rosii, masline, ardei gras, eventual si mezeluri, toate taiate cum vrei, adaugat ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.
    - oua umplute - fierbi cate oua vrei, le tai apoi pe jumatate si le scoti galbenusul si il amesteci cu pateu, putin mustar, sare si piper; cu compozitia respectiva umpli pana la refuz spatiul galbenusurilor si cel de langa. Separat se prepara un sos din maioneza, smantana/iaurt, putin mustar, sare, piper si eventual ce ti-a ramas din compozitia anterioara, sosul turnandu-se peste ouale umplute.
    - salata de oua fierte - fierbi oua, le tai apoi cum vrei, adaugi ceapa taiata, putin mustar, iaurt gras, sare, piper si eventual si niste castraveti taiati subtire.
    Ma opresc aici. Daca mai vreti, cereti. Pofta buna!
  •  
    • 385 mesaje
    16 Iul 2007, 13:40
    0 0
    multumesc fetelor pentru idei
  •  
    • 385 mesaje
    16 Iul 2007, 13:41
    0 0
    multumesc fetelor pentru idei
  •  
    • 8237 mesaje
    16 Iul 2007, 18:51
    0 0
    Pot sa adaug si eu?

salata de ton- o conserva de ton amestecat cu smantana ca dressing si in rest tot felul de legume adaugate:salata, castraveti, ceapa verde, ardei, rosii.

paste cu sosuri usoare- pe baza de smantana si cu fructe de mare sau somon afumat, si cu mult marar

guacamole- una bucata avocado, cu ceva frunzulitze de coriandru si o ceapa verde de paseaza . Avocado se amsteca cu ceapa taiata marunt si coriandrul, se amesteca cu ulei de masline si putin usturoi zdrobit, sare si piper si se serveste cu grisine
    feluri rincipale: quiche se face f repede
    desert: inghetata sau iaurt.
  •  
    • 6 mesaje
    20 Iul 2007, 13:20
    0 0
    CE ADRESE PE NET DE MANCARURI ,IN AFARA DE RETETE CULINARE,CULINAR CU POZE MAI SUNT?
  •  
    • 218 mesaje
    20 Iul 2007, 13:55
    0 0
    www.vulpeabucatar.com
  •  
    • 2439 mesaje
    20 Iul 2007, 15:33
    0 0
    In primul si primul rand ca pastele cu fructe de mare nu se fac cu sos pe baza de smantana!!!
  •  
    • 8237 mesaje
    20 Iul 2007, 16:35
    0 0
    Ralukutza evident nu stie decat sa arunce vorbe aiurea pe forum. Am o banuiala ca nu esti capabila sa srii o fraza...da ma rog.

Pai da tu o reteta daca stii. Eu stiu cu creveti cu smantana si marar si mai stiu cu scoici cu sos de vin alb si patrunjel.
    Hai sa vedem ce desteapta esti .
  •  
    • 2439 mesaje
    21 Iul 2007, 13:19
    0 0
    In bucataria italiana nu se fac fructele de mare cu smantana.

Froggy_fatooo, poi, hai, da reteteleeeeeeee! Scrie!
  •  
    • 8237 mesaje
    21 Iul 2007, 20:25
    0 0
    250 g pasta bows; (8oz)
    25 g butter; (1oz)
    4 salad onions; sliced
    75 g prawns; (3oz)
    1/2 lemon; juice of
    1 tb freshly chopped dill
    142 ml double cream or creme
    -fraiche; (1/4 pint)
    125 g smoked salmon; cut into
    -strips
    1 ; (4oz)
    1 salt and freshly ground
    -black peppe; r
    1 to garnish : fresh sprig
    -dill; lemon slices

Preparation

1. Cook the pasta following the pack instructions.

2. Meanwhile, melt the butter, add the onions and cook for 2 minutes.
    Stir in the prawns, lemon juice and dill.

3. Drain the pasta, add to the prawns and stir in the double cream or
    creme fraiche, salmon and seasoning to taste. Cook for 2 minutes until
    heated through thoroughly.

4. Transfer to a warmed serving plate and garnish with the dill and lemon
    slices.

NOTES : A delicious quick and easy supper. Serve with warm crusty bread
    and mixed salad leaves.

aici gasesti : http://www.seafood-norway.com/seafood-recipe.asp?rid=3650&lang=en

Ralukutza, arata-mi si mie un post de-al tau care sa contina o parere , o vorba buna un sfat. Tu nu stii decat sa arunci vorbe aiurea. Asa ca ti-as sugera sa nu postezi decat atunci cand esti sigura ca ai ceva de spus....da?

However, mentionez ca eu nu am spus ca retelele mele fac parte din bucataria italiana
  •  
    • 18346 mesaje
    21 Iul 2007, 20:55
    0 0
    noh ralucutza, ce ai draga? k, da vina pe caldura si treci mai departe !

un bol in care pui niste iaurt, arunci niste muesli crocant( daca nu ai te poti lipsi de el), niste fructe taiate la smecherie, cateva "fire" de sirop de fructe si o linguritza!!!

:8
  •  
    • 2439 mesaje
    21 Iul 2007, 21:33
    0 0
    Tu ase faci Me_evo??
    Auzi, Frogoasa mamii, copy paste stie sa dea oricine!
  •  
    • 18346 mesaje
    21 Iul 2007, 21:46
    0 0
    eu devin artagoasa doar daca ma provoaca cineva, dar tu esti deja si iti dadusem o portitza de iesira. zici k ai luat-o razna de la caldura daca tot ai o divergentza cu froggy, de ce nu lamuresti toate punctele?

ca ea nu a spus ca e reteta italiana cea zisa de ea.

ca ti-a demonstrat ca fructele de mare se pot face si cu smantana

si ca doar gura e de tine?

intreb si eu.... ia-te si de mine, co de acu ai si de ce
  •  
    • 8237 mesaje
    23 Iul 2007, 17:17
    0 0
    ralukutza.....da si tu copy si paste hai sa vedem stii?!
    Am dat copy si paste in eventualitatea in care capul tau cel mare si gol nu se descurca in engleza!!! bine ca nu se descurca nici in romaneste e alta problema, unde nu am cum sa ajut

Pe acest forum tu nu stii decat sa arunci vorbe aiurea!!!!lucru pe care l-am mai spus si tu il demonstrezi in continuare.
    Tu postezi sa-si vezi nick-ul pe ecranul calculatorului si cam atat.....daca n-ai nimic de zis taci!
    ignore, delete si empty recycle bin...ca deja ma scoti sin sarite.

me_eva, noi stim sa scriem cuvinte mai multe, care alcatuiesc propozitii, care au un sens in context. Deja cred ca ralukutza NU POATE si are ceva complexe de inferioritate..asta e singura ei problema. Pune emoticoni si arunca trei vorbe.

scuze de offtopic, da buggers intra pe fire..paraziteaza forum-ul si se baga in seama in lipsa de viata personala (da ralukutza, toate alea de mai sus sunt pentru tine )
  •  
    • 144 mesaje
    24 Iul 2007, 12:43
    0 0
    Am facut tocanita sarbeasca a lui nicolle1967. A iesit atat de buna!!! Incercati si voi