salate de vara!
-
0 0fetelor muncesc mult, nu prea am timp si vreau sa gatesc ceva repede si usor pentru barbatul meu...stiu ca voi aveti mereu idei?
stiu ca gasesc pe net dar vreau recomandarile voastre( ceva ce stiti ca e papa bun
) -
Uite ce am pregatit eu azi:
un kg de cartofi ii curat, tai bucati mai maricele si ii pun la fiert cu o lingura de vegeta. Intre timp, curat o ceapa, o tai julienne ( poti folosi si praz, e mai gustos si mai putin iute ), 300 gr de parizer taiat feliute inguste si subtiri, o cutie de fasole rosie, un compot de ananas, toate se amesteca si se presara cu un praf de sare. Se da un pic la rece. Cand sunt fierti cartofii, se scurg de zeama si se taie deasupra lor putin unt, cel mult 1oo gr. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, cat sa nu se zdrobeasca de tot, se lasa sa se raceasca. In loc de unt, poti folosi ulei de masline sau margarina.
Si se serveste impreuna, fiecare pe jumatatea sa de farfurie. Deasupra amestecului se spriteaza maioneza. Reteta asta o stiu din Germania, nemtii se dau in vant dupa combinatii de dulce cu sarat, si am deprins si eu din obiceiurile lor culinare.
-
Cartofi fierti taiati rondele, castraveti feliati,ceapa juliene,sare,piper si un sos din smintina sau iaurt amestecat cu brinza feta maruntita,rece de la figider e numai buna pe canicula de afara.Obtional poti pune si verdeata,patrunjel sau marar dupa gust. Salata clasica bulgareasca cu rosii,ceapa,ardei,brinza,masline,sare si ulei.Salata de fasole verde cu usturoi,salata de orez cu ardei gras,masline si ton,sare,piper si ulei.
-
Salata algeriana ( pentru 6 persoane)
Ingrediente:1 sfecla rosie, 5 morcovi, 4 cartofi, 2 cepe rosii, 5-6 catei de usturoi, 2 linguri mustar,, 4 linguri ulei, 1 lingura otet, sare si piper dupa gust.
Cureti sfecla rosie, morcovii si cartofii si le pui la fiert pe rand incepand cu sfecla. Scoti legumele in ordinea in care fierb, le lasi sa se raceasca si le tai cuburi. Cureti ceapa si usturoiul si le tai marunt. Intr-un bol amesteci mustarul cu uleiul adaugat putin cate putin ca la maioneza iar la sfarsit adaugi otetul, legumele , sare si piper dupa gust.