paine

•  
    • 18 mesaje
    9 Iun 2007, 08:28
    0 0
    fetelor, voi faceti paine de casa? ce faina este mai buna ptr. paine, cea cu un 0 sau 00?
  •  
    • 1225 mesaje
    9 Iun 2007, 09:21
    0 0
    Acum aflu ca exista si faina cu un 0 sau cu doi... in principiu, pt paine e buna oricare faina. Paine nu am facut, dar aluatul de pizza il fac intotdeauna cu cea 000.
  •  
    • 9835 mesaje
    9 Iun 2007, 10:03
    0 0
    ce pot sa spun este faptul ca mie imi iese painea de casa numai atunci cand o fac din faina alba (000).

am incercat de cateva ori sa fac paine din faina integrala, dar nu imi reuseste - pur si simplu nu se coace la mijloc. am incercat in fel si chip: coacere rapida la foc mare, coacere lenta la foc mic, foc mare la inceput si foc mic la sfarsit... painea creste suficient de bine, coaja se rumeneste frumos, dar la mijloc miezul ramane crud.
    nu-mi iese si pace...

daca stie cineva care e secretul unei paini integrale bine coapte, o rog sa mi-l spuna si mie.

PS nici clatitele din faina integrala nu se coc bine. DE CEEEEEEEE????????
  •  
    • 533 mesaje
    9 Iun 2007, 11:06
    0 0
    http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6392&hl=paine
    http://www.culinar.ro/forum/lofiversion/index.php/t13045.html
    http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=14431&pid=311076&mode=threaded&show=&st=20&#entry311076
  •  
    • 37 mesaje
    9 Iun 2007, 13:15
    0 0
    am lucrat la panificatie 20 ani
    exista faine de paine si faina de patiserie..ex Dobrogea pt. prajituri(patiserie) si Dobrogea pt.cozonaci,atentie cand cumparati , scrie pe ambalaj
  •  
    • 9835 mesaje
    9 Iun 2007, 13:50
    0 0
    clau, multam pentru bunavointa, dar... retetele de paine tot de pe culinar.ro le-am luat si eu...

aia alba iese buna, dar aia neagra nu se coace neam.

in urma celor spuse de liola, incep sa cred ca faina integrala pe care o folosesc eu nu este potrivita pentru paine (deoarece gogoselele facute cu iaurt si praf de copt cresc si se coc foarte bine).
  •  
    • 533 mesaje
    9 Iun 2007, 19:55
    0 0
    donna am citit mai demult pe net ca in compozitia retetelor de paine neagra,integrala,secara exista de fapt o anumita cantitate si de faina alba.....din cauza glutenului continut, acesta ajuta la cresterea painii.Si din cite imi aduc aminte indiferent de faina(integrala,secara) la o cantitate din asta se pune 1/4 faina alba.
    Incearca si asa si vezi cum iese.Eu nu am incercat,ca daca nu-mi iese ma apuca dracii,ramin dezamagita.....si mai bine fac paine de casa obisnuita(faina alba).Avind in vedere ca fac odata la citeva luni nu-mi fac grija,ca in rest cumpar din cea neagra sau integrala.
    Dar daca incerci sa ne anunti si pe noi astea mai timide
  •  
    • 533 mesaje
    9 Iun 2007, 19:56
    0 0
    dar si la clatite sa ne anunti daca faci
  •  
    • 9835 mesaje
    10 Iun 2007, 20:09
    0 0
    clau, multam de idee, cu siguranta o sa incerc si o sa te tin la curent cu deznodamantul