unt batut spuma

•  
    • 533 mesaje
    5 Iun 2007, 15:39
    1 3
    "unt batut spuma" ....mare dilema pt.mine...sunt atatea retete in care trebuie sa adaugi unt batut spuma ....habar nu am sa bat untul spuma....
    Am incercat cu mixerul sa-l bat cu zahar,au rezultat nervi untul era tot bagat in spitele de la mixer si practic nimic nu mai bateam in acel castron asa ca va rog sa ma invatati si pe mine acest aspect din bucatarie.Va multumesc!
  •  
    • 4487 mesaje
    5 Iun 2007, 15:50
    2 1
    Ca sa bati untul spuma trebuie sa-l faci manual. Adica bati untul cu o lingura de lemn sau metal pana devine o spuma. Nu cu telul si nici cu mixerul, ca nu ai facut nimic.
  •  
    • 533 mesaje
    5 Iun 2007, 18:35
    4 0
    asta se numeste munca de salahor.... alta metoda nu exista???? si daca nu...atunci cit timp tot trebuie sa-l ametesc cu lingura??? deja ma trec transpiratiile gindindu-ma cita munca trebuie
  •  
    • 533 mesaje
    5 Iun 2007, 18:36
    0 2
    si simt ca am ramas blocata pe acest ranjet
  •  
    • 4487 mesaje
    5 Iun 2007, 19:25
    1 0
    clau nu-i asa de greu. vei simtii la mana cand a ajuns untul spuma. Nu trebuie sa amesteci o ora, ci un sfert de ora, maxim o jumate de ora. Iar alta metoda nu este, din pacate.
  •  
    • 533 mesaje
    5 Iun 2007, 20:00
    1 1
    pacat.Multumesc!
  •  
    • 1225 mesaje
    5 Iun 2007, 21:39
    1 0
    Lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei ( bucatariei ) ca daca te apuci sa il bati imediat ce il scoti din frigider, nu e deloc simplu. Poti si cu mixerul, dar sa fie moale untul. Si foloseste zahar pudra, se omogenizeaza mai repede!
  •  
    • 533 mesaje
    5 Iun 2007, 22:11
    0 1
    aha deci se poate si cu mixer....dar tot am nelamuriri.Atunci cind am incercat cu mixerul, untul era la temperatura camerei....si cum a intrat intre spitele bratului de la mixer, acea parte de unt statea fixa acolo.....si nu devenea spuma deloc , si de aici toti dracii pe cremele cu unt batut spuma, ca am ajuns daca o crema cere "unt batut spuma " atunci la fierbere adaug untul si gata povestea cremei.....dar nu-i acelasi gust si aceeasi consistenta ca la o crema cu "unt batut spuma"
  •  
    • 4487 mesaje
    5 Iun 2007, 22:46
    0 0
    Deci...clau...tot manual il faci.
  •  
    • 533 mesaje
    6 Iun 2007, 06:52
    0 0
  •  
    • 2487 mesaje
    7 Iun 2007, 10:42
    1 1
    Salut,stiu ca e mai dificil dar daca respecti indicatia cremei iese mai bine, o smecherie este sa lasi untul sa se inmoaie bine pe masa de bucatarie cam 1h inainte de a incepe si asa cum a zis miss sa folosesti zahar pudra, dupa frecare se incorporeza aer si crema este mai spumoasa,eu o bat cu telul pina se topeste zaharul . Ca fapt divers eu las sa inmoaie untul si la crema fiarta,riscul de a se taia devine minim,succes.
  •  
    • 55 mesaje
    7 Iun 2007, 14:13
    1 1
    Untul se poate bate cu mixerul daca este lasat inainte la temperatura camerei.Problema apare atunci cind trebuie amestecat cu alte ingrediente fiindca de cele mai multe ori se taie si asta din cauza ca untul contine apa.Daca vreti sa scoateti apa din unt puteti s-o faceti atunci cind untul este scos din frigider,folositi ori o lingura cu care sa il presati bine ori mana.Operatia vi se va parea grea,dar credeti-ma ca merita.Veti fi surprinsa cita apa o sa iasa si dupa aia il puteti folosi linistite,nu se va mai taia crema.
  •  
    • 533 mesaje
    7 Iun 2007, 16:28
    0 0
    Orice sfat este binevenit! Multumesc
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Iun 2007, 12:44
    1 2
    eu bat untul cu mixerul, fara probleme.
    cu urmatoarele observatii:

1. folosesc unt integral - cel "usor" (dietetic, cu continut scazut de grasime) are multa apa si nu se bate, ci mai mult se "branzeste". acelasi lucru se intampla si cu margarinele (singura care merge la asa ceva e Rama - dar tot untul e mai potrivit).
    2. untul sa fie moale, dar inca rece.
    3. mixerul sa fie dat la viteza mare.
    4. celelalte ingrediente (de exemplu, crema fiarta si racita, pe baza de galbenusuri frecate cu zahar) se adauga treptat, cu lingura. nu se adauga alta lingura pana ce precedenta nu s-a omogenizat in spuma de unt.